"až navěky" - musicserver.cz">

"Africa" skupiny Toto potvrzuje svou nesmrtelnost - díky instalaci v namibijské poušti bude hrát "až navěky"

17.01.2019 19:34 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Píseň "Africa" americké kapely Toto se v loňském roce dočkala velkého znovuzrození. Jeden z fanoušků jejích krajanů Weezer se díky své virální kampani postaral o to, že parta kolem Riverse Cuoma legendární osmdesátkovou cheesy hitovku předělala. Odstartovala tím druhou vlnu popularity songu, která doplula například až do filmu "Aquaman", pro jehož účely ji do jedné ze svých skladeb vysamploval Pitbull.

A pokud "Africu" milujete, jistě vás potěší (a pokud ji nesnášíte, jistě vás nepotěší), že ji budete nyní moci poslouchat nepřetržitě, kdykoliv zavítáte do pouštní oblasti Namibijské republiky. Právě zde totiž před několika dny vyrostla umělecká instalace, která má písničku hrát v nepřetržité smyčce.

Dílo má na svědomí namibijský umělec Max Siedentopf. Sestává ze sedmi kvádrových podstavců, každý s vlastním MP3 přehrávačem na solární pohon, který má zajistit, že "Toto budou znít dunami až na věky". "Doufám, že v poušti staré více než 55 milionů let bude 'Africa' hrát dalších 55 milionů let," nechal se slyšet Siedentopf.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY