Autumnist rozjeli další remixérskou soutěž

23.12.2018 15:15 - Dan Hájek | foto: Marcel Huljak

Od vydání třetí řadovky Autumnist "False Beacon" uteklo už nemálo času. Určitým uzavřením této etapy tak bude čerstvě spuštěná remixerská soutěž. Té se může zúčastnit kdokoliv, kdo do 20. ledna 2019 pošle vlastní úpravu jakékoliv kompozice ze zmíněné desky. Všechny podstatné podklady (včetně jednotlivých stop ke všem trackům a pravidel soutěže) jsou na tomto místě.

Vítězné práce se posléze objeví na chystaném épéčku "Future Light", které by mělo vyjít digitálně (nejenom na streamovacích platformách) v polovině února a následně v limitovaném nákladu na vinylové dubplate. Kromě toho jsou coby odměny nachystány další dárky a překvapení.

"Remix má pro mě opodstatnění tehdy, když si při jeho poslechu řeknu. Škoda, že mě již při produkování tracku nenapadlo to udělat právě takhle. Například aktuální koncertní verze skladby 'Some Ground' vznikla na základu jednoho z remixů ze soutěže, s laskavým souhlasem jeho autora. Ideálně by měl být remix lepší než originál, případně neporovnatelný, úplně jiný, z jiného světa, s novými harmoniemi, jinou atmosférou a kontextem," doplňuje k tématu hlavní aktér Autumnist Vlado Ďurajka.

Album "False Beacon" si na Slovensku vysloužilo nominaci na Cenu nadace Tatra banky za umění v kategorii Hudba. Krom toho byli vybráni coby účinkující na evropském showcase festivalu Eurosonic Noorderslag 2019, kde budou součástí Česko-slovenského fokusu.

Obdobnou remixérskou soutěž Autumnist uskutečnili se skladbou "Some Ground" z minulé desky "Sound Of Unrest". Tehdy se do ní zapojilo patnáct remixérů z Česka, Slovenska, Německa, Anglie a Austrálie. Jeden z nejpoutavějších příspěvků přihlásil tehdy ještě neznámý Samo Štefanec. Právě díky jeho účasti se jeho projekt Bulp dostal i s vlastní tvorbou k vydavatelství Deadred a Starcastic.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY