Crippled Black Phoenix se v březnu vrátí do Prahy

28.11.2018 17:22 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Britskou kapelu Crippled Black Phoenix, která vznikla jako projekt, kterým prošla celá řada kvalitních hudebních jmen, už jsme v Praze viděli. Stejně tak i další skupiny, které headlinera na turné doprovodí. Britská formace vystoupí společně s partami Soft Kill a Fotocrime v rámci turné k albu "Great Escape". Koncert se koná 30. března v klubu Underdogs na Smíchově.

Uskupením Crippled Black Phoenix prošla řada talentovaných hudebníků. Ústřední postavou je multiinstrumentalista Justin Greaves, původně bubeník v Iron Monkey a Electric Wizard, který se chopil kytary a společně s Dominicem Aitchisonem z Mogwai dali základy nové kapely. V současnosti má osm členů: Justin Greaves (zpěv, bicí a perkuse, kytara, baskytara, samply, pila), Ben Wilsker (bicí), Daniel Änghede (kytara, zpěv), Jonas Stålhammar (kytara), Tom Greenway (baskytara), Mark Furnevall (syntezátory, hammond varhany, zpěv), Helen Stanley (piano, syntezátory, zpěv, trumpeta) a Belinda Kordic (zpěv, perkuse). Zatím posledním studiovým počinem je "The Great Escape", album, které na francouzském labelu Season of Mist vyšlo letos. V jejich hudbě se spojuje progresivní rock s post-rockem a vlivy psychedelie s experimentálními postupy.

Portlandští Soft Kill se pohybují ve vodách dark wave a existují osm let. Jejich poslední nahrávkou je letošní "Saviour", deska, jež se vyrovnává s tragickými životními událostmi. Fotocrime se prosadili dvěma EP v roce 2017 a poměrně rychle se vyprofilovali jako jedna z hudebně a vizuálně nejvýraznějších kapel na synth wave / post-punkové alternativní scéně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY