Smashing Pumpkins oslaví třicáté výročí založení také koncertem v Praze

27.11.2018 08:04 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Držitelé ceny Grammy a rockoví průkopníci Smashing Pumpkins v pondělí ohlásili evropskou část své "Shiny And Oh So Bright Tour". Jedná se o jejich první turné po téměř dvaceti letech se zakládajícími členy, kterými jsou Billy Corgan, Jimmy Chamberlin a James Iha. Kapela na monumentální šňůře oslaví třicáté výročí svého založení a fanoušci se mohou těšit na skladby z průběhu celé její kariéry - zazní výlučně materiál z debutu "Gish" a z následujících alb "Siamese Dream", "Mellon Collie And Infi nite Sadness", "Adore" a "Machina".

Ke Smashing Pumpkins se připojí jejich dlouholetý spolupracovník kytarista Jeff Schroeder, a formace tak vystoupí se třemi kytaristy, aby co nejvěrněji předvedla zvukovou podobu svých alb. "Program koncertů, stejně jako scéna, se budou naprosto lišit od toho, co jsme kdy udělali. Pokud je tohle šance na nový začátek, hodláme to pořádně rozjet," dodal Corgan.

The Smashing Pumpkins vznikli v roce 1988 v Chicagu a své debutové album "Gish" vydali v roce 1991. Na něj navázali úspěšným a multiplatinovým počinem "Siamese Dreams" a v roce 1995 pak desetiplatinovým "Mellon Collie And the Infinite Sadness". K dnešnímu dni vydali celkem deset studiových alb, kterých prodali více než třicet milionů kusů. Obdrželi řadu cen včetně Grammy, MTV VMA a American Music Award a ovlivnili nejednu alternativní formaci.

A ve čtvrtek 6. června předvedou své umění v pražském Foru Karlín. Vstupenky na koncert v ceně 1 590 Kč lze zakoupit v sítích TMaster a TPortal od 30. listopadu 2018.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY