Dvojkoncert Attily a Eskimo Callboy zakončil obří ananas

10.11.2018 13:43 - Jan Trávníček | foto: Jan Kuča

Organizátoři festivalu Rock For People si ještě pár měsíců před svými pětadvacátými narozeninami nadělili separátní metalcorovou akci, na které kromě výše zmíněných zahráli i předskokani The Drowning. A docela se jim to i povedlo. Škoda jen toho špatného zvuku.

Live: Attila, Eskimo Callboy

místo: Lucerna Music Bar, Praha
datum: 5. listopadu 2018
support: The Drowning
setlist Attila: Three 6, About That Life, Middle Fingers Up, Shots For The Boys, Bulletproof, Party With The Devil, Moshpit, Blackout, Proving Grounds, Pizza
Úvodní fotografie je pouze ilustrační, na koncertě jsme neměli fotografa.

Eskimo Callboy si u nás svou pracovitostí v posledních dvou letech nadělali hodně nových fanoušků, bylo proto dobře, že byla akce ve slušně zaplněném Lucerna Music Baru koncipována jako dvojkoncert, protože označení předkapela by nebylo odpovídající. Drtivá většina fanoušků přišla právě na německé borce, s nimiž hlavou do rytmu můžete házet nonstop. Jejich metalcore se silnou elektronickou krustou ani jiné možnosti nepřipouští.

A tak zatímco oba zpěváci vyskakovali na ego-risery a nakláněli se nad fanoušky, aby je mezi všemi těmi salvami dýmu vůbec viděli, oni jim na oplátku předváděli velmi slušné stagedivingy, z nichž některé vypadaly pro lidi letící mezi prořídlejší kotel dost nebezpečně.

Oproti letnímu vystoupení na festivalu Aerodrome se setlist příliš neproměnil, na nástupce zatím poslední studiovky "The Scene" stále čekáme a co je horší, zvuk byl sice hutný a nutil ke skákání, jeho čitelnost byla ale tak špatná, že oběma frontmanům nebylo téměř nic rozumět.

O mnoho lépe na tom bohužel nebyli ani Attila a jelikož Chris Fronzak téměř konstantně rapuje, nemožnost vychutnat si naplno jeho ostrý jazyk byla o to bolestivější. Navíc na rozdíl od sjednoceně působících sympaťáků s osmiletou kariérou vypadal jeho koncert jako one-man show. V doprovodné kapele koneckonců už kromě něj nenajdeme žádného původního člena, což je s kontroverzní pověstí, jaká ho předchází, docela pochopitelné.

Odosobněná image, kdy v mikině, kulichu a skryt pod slunečními brýlemi v rozpáleném klubu diktoval všechny ty texty o sexu, se rozptýlila až v závěru, kdy pozval na pódium asi osm slečen a rozlil jim panáky. Jedna z nich navíc o pár skladeb dříve bezostyšně ukázala hrudník celému davu. Ne že by ale takové věci malá Lucerna řešila. Tři circle pity zároveň a stejně jako u předchozí kapely i skupinový dřep s výskokem se spolu s fanouškem v převleku za ananas (odkaz na skladbu o havajské pizze) zuřivě tančícím na pódiu v závěru show nakonec ukázaly, že frontmana slyšícího na přezdívku Fronzilla si těch pár stovek fanoušků užilo téměř na maximum. Je ale škoda, že nezazněla společná práce obou formací v podobě songu "The Scene". A samozřejmě i ten zvuk.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY