Nový klip Ariany Grande poukazuje na boj s úzkostmi - musicserver.cz">

"Dýchejte!" Nový klip Ariany Grande poukazuje na boj s úzkostmi

09.11.2018 11:49 - Jiří Macenauer | foto: facebook interpreta

Nepříjemné životní etapy postihují mnohé z nás a nevyhýbají se ani takovým hudebním mega hvězdám, jako je Ariana Grande. Americká zpěvačka, oceněná Bilboardem jako žena roku 2018, v posledních letech svedla boj s úzkostnými poruchami. V červnu 2017 se její koncert v Manchesteru stal terčem sebevražedného útoku, kde vyhaslo dvacet dva mladých životů. Od té doby se její zdravotní stav o mnoho zhoršil. Další rána přišla letos během měsíce září, kdy byl nalezen mrtvý její bývalý přítel rapper Mac Miller. Aby toho všeho nebylo málo, před dvěma týdny zpěvačka ukončila vztah s bavičem Petem Davidsonem, i navzdory tomu, že se měli v brzké době brát. Ariana se však nevzdává! V písni "Breathin" se rozhodla ze všech svých úzkostí vyzpívat.

"Je to o dýchání, když máte strach, když máte pocit úzkosti a cítíte, že se nemůžete zcela nadechnout. Je to ten nejhorší pocit na světě," popsala skladbu (a potažmo vlastní zkušenost s úzkostnými atakami) Ariana. Nabádá tak posluchače, aby si v rušném světě vždy našli alespoň chviličku sami na sebe.

Stejnou zprávu vysílá i s nově vydaným vizuálem. Z velké části se v klipu Ari pohybuje rušnými a lidmi přeplněnými místy. Video tak smyslně zvýrazňuje hloubku textu. Nutno uznat, že ať už se mladá umělkyně prochází po vlakovém nádraží, sedí na hromadě kufrů, nebo odpočívá na houpačce v oblacích, vždy vypadá báječně. Klip je plný psychologických metafor. Zmíněné kufry mají pravděpodobně symbolizovat všechny duševní zátěže, které si během života s sebou neseme. Prázdný bar v úvodu pak odkazuje na pocit samoty.

Režie se ujala Hannah Lux Davis, která s Arianou spolupracovala už na videu k songu "Side to Side". Za zmínku také stojí výborná hidden message: když Ariana přichází na vlakové nádraží, objeví se krátký záběr na tabuli s časovými příjezdy vlaků. Fanoušci spekulují, že slova na tabuli jsou ve skutečnosti tracklist z nově připravovaného alba.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY