David Gray vydá na jaře nové album "Gold In A Brass Age"

07.11.2018 10:53 - Dan Hájek | foto: davidgray.com

Na minulou studiovku "Mutineers" už dosedl nějaký ten prach - rok vydání se vztahuje k číslovce 2014. David Gray mezitím koncertoval a chystal nový materiál. A v březnu příštího roku jej představí veřejnosti. V těchto dnech uvedl kompozici "The Sapling", která nahrávku "Gold In A Brass Age", jak se novinka bude jmenovat, ohlašuje.

S předchozí kolekcí "Mutineers" mu pomáhal Andy Barlow z Lamb a skladbu "Snow In Vegas" Gray následně přepracoval coby duet s LeAnn Rimes. Ten vydal jako singl, který později našel své místo i na kompilaci "The Best Of David Gray". V roce 2017 vyrazil muzikant na krátké sólové turné s akustickou kytarou, ze série koncertů v Dublinu byly pořizovány audio záznamy, které poté vyšly na CDr pod souhrnným názvem "Best Of Live At The National Concert Hall, Dublin Sept 2017". Na ohlášené novince "Gold In A Brass Age" prý máme očekávat návrat k hudebníkovým kořenům.

Jedenáctá řadovka "Gold In A Brass Age" se do obchodů dostane v pátek 8. března a David Gray na ní poskládal tyto skladby: The Sapling, Gold In A Brass Age, Furthering, Ridiculous Heart, It’s Late, A Tight Ship, Watching The Waves, Hall Of Mirrors, Hurricane Season, Mallory, If 8 Were 9. Po vydání vyrazí i na turné. Česká zastávka v přehledu zatím není, nejblíže se tak nabízí Německo, konkrétně Berlín, kde Gray zahraje 1. května. Desku lze již předobjednat na tomto místě, otvírák "The Sapling" si můžete poslechnout níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY