John Butler Trio láká na novou desku povedeným klipem k "Wade In The Water"

25.09.2018 16:12 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Fanoušci australského muzikanta Johna Butlera se mohou po letech klidu radovat. Multiinstrumentalista a jeho trio opět vešli do studia, aby zde natočili sedmou studiovou desku. Ta pod názvem "Home" vyjde po více než čtyřech letech od slušného "Flesh & Blood". Nové album uvedl stejnojmenný singl, postupně jej následovaly skladby "Just Call" a "Wade In The Water". Vydání je naplánováno již na 28. září.

Nahrávka "Home" podle Butlera odkazuje k cestě za sebepoznáním a uměleckým znovuzrozením a měla by být doposud nejosobnějším dílem třiačtyřicetiletého Australana. Novinka je temná, plná hněvu, ale i naděje. Zkoumá frustraci, zranitelnost a napětí moderní doby. Dalšími tématy jsou láska, rodina a právě sebepoznávání.

Hudebně se jedná o velká překvapení. Počet muzikantů, kteří prahnou po elektronickém pokušení, je více a více a vypadá to, že John Butler Trio je dalším z této řady. Využití vokodéru, syntezátorů a různých dalších programových zvuků není nic, co se dalo od bývalého buskera čekat.

Nejnovější singl "Wade In The Water" je však zvukově podobný spíše minulé době a prim hrají kytarové party. Videoklip ukazuje hlavní postavu sestavy, užívající si volný čas u svého domova a také další jeho vášeň - jízdu na skateboardu. A nutno uznat, že ani tato aktivita mu žádný problém nedělá.

V plánu je také velké turné, opět s rozšířenou sestavou, což si pánové vyzkoušeli již během léta v Austrálii, kde Granta Garathyho a Byrona Luiterse doplnili další dva muzikanti. Věříme, že vystoupení se dočká i Česká republika, kde se Butler a jeho trio prozatím objevili dvakrát. Vždy šlo o festivalové vystoupení, prvně na Rock For People v roce 2011, o tři roky později pak na Colours Of Ostrava.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY