Leto s Monikou právě začíná! Monika z projektu Monikino Kino vydává debutové album

13.09.2018 17:50 - Hana Bukáčková | foto: Julie Hrnčířová

Že vám Leto s Monikou nic neříká? Brzy možná začne. Jedná se totiž o nový sólový projekt Moniky Midriakové. Ta má za sebou účinkování v kapele Monikino Kino a nyní se představuje s vlastním eponymním albem.

Debutová deska je ryze autorská, svobodná a intimní. Je plná jemných a citlivých textů o dozrávání, hledání a nacházení vlastního hlasu. V domácím studiu se skrze otevřenost, ale i humor potkává s vnitřními strachy a nejistotami.

"Když jsem před dvěma lety opustila kapelu Monikino Kino a dostudovala pražskou FAMU, inspirace v mnohém vycházela z této specifické situace. Po škole byly všechny jistoty pryč, hledala jsem nové pevné body ve svém životě. Poprvé jsem začala psát vlastní texty. Chtěla jsem zjistit, jestli mám na to udělat všechno sama," říká Monika.

Debut tak reflektuje řadu témat, převážně souvisejících s proměnou do dospěláka. "Přijde mi hezké, když lidé v písničkách nachází pro sebe důležité významy," popisuje muzikantka a dodává: "Pro mě je takovým leitmotivem celého alba objevování klidu. Momentů, kdy se člověk přestane bát, že věci dopadnou špatně, a zkrátka je nechá jít vlastní cestou."

Hudebně je Leto s Monikou přirozeným vývojem po Monikině Kině. Monika dostala větší možnost se vyjádřit, vyzkoušet pár hudebních experimentů. Na albu se mnohem více objevují kytary a dechové nástroje. Na bicí ji doprovodil Martin Tvrdý.

Monika nelení - její scénickou hudbu (za přispění Šimona Holého) můžete slyšet i ve snímku "Všechno bude", který aktuálně běží v kinech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY