Alt-J si na září nachystali album předělávek "Reduxer"

01.08.2018 13:43 - David Böhm | foto: facebook interpreta

Remixová alba už mnoho úspěchů nezažívají, a jsou proto logicky na ústupu. Alt-J však nikdy nepatřili k těm nejkonvenčnějším kapelám, a tak 28. září vydají kolekci předělávek. "Reduxer", jak se deska bude jmenovat, ale nevznikl z nějakého rozmaru a už vůbec nehodlá plnit taneční parkety.

"Není žádné tajemství, že jsme ovlivněni hip hopem, který milujeme, a že jsme vždycky snili o spolupráci s umělci z tohoto žánru, kteří by předělali naši práci. S "Reduxerem" se ten sen splnil. A s výsledkem bychom nemohli být spokojenější. Tohle album je skutečně globální, s producenty a rappery z celého světa. Po velmi dlouhých přípravách už se nemůžeme dočkat, až se s vámi o vše podělíme," vzkázali fanouškům Gus, Joe a Thom.

Nahrávka předělá pouze písně z loňského "Relaxeru", na který naráží nejen svým názvem, ale i obalem. Na celkem jedenácti písních hostují jména jako Pusha T, Rejjie Snow, Danny Brown, GoldLink či Little Simz. První zmíněný se objevil v Twin Shadow verzi skladby "In Cold Blood", ke které také dle slov kapely vzniklo "velmi ne-binární" video. Pustit si ho můžete pod článkem. Žádný ze songů se na desce neobjeví předělaný víc než dvakrát. Zda trio zařadí nějaké nové interpretace i do setlistu, můžou čeští fanoušci zjistit na koncertu v Brně již 12. srpna.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY