shop.musicserver.cz
Nové desky 29-30/2018 - od Ricka Astleyho přes Rise Againts po Underworld s Iggy Popem

Nové desky 29-30/2018 - od Ricka Astleyho přes Rise Againts po Underworld s Iggy Popem

Vydáno: 02.08.2018 07:13 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Za poslední dva týdny se nám nakupilo hned několik atraktivních hudebních novinek. Comeback si dále užívá Rick Astley, netradiční spojení připravili Underworld a Iggy Pop, rockové fanoušky potěší Daughtry a Rise Against nebo Tarja, deskou plnou duetů se představí Lera Lynn a připomeneme hned tři alba, v kterých má prsty Kanye West.

Pokud se v pondělí 30. července vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Rick Astley - Beautiful Life (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / soul

Rick Astley - Beautiful Life
Anglický zpěvák Rick Astley po svém předloňském návratu v podobě desky "50" chytil druhou mízu a vydává nové, v pořadí již osmé album "Beautiful Life". Dvanáct písniček, které pro něj napsal, nahrál a nazpíval se opět pohybují na pomezí popu a soulu a v některých písničkách pochopitelně nechybí ani taneční rytmika, jak je Astleyho zvykem. Novinka ale na druhou stranu působí i velmi uklidňujícím dojmem, což vysvětluje sám zpěvák: "Ve středu všeho toho šílenství jsem se vrátil do svého malého domácího studia, protože to je to, co mám rád. Je to takové moje útočiště. Hrál jsem si kousek po kousku s jednotlivými částmi a udělal jsem novou nahrávku." Jak to celé dopadlo, zjistíte poslechem podstatné části desky na jeho YouTube.com profilu.


Rise Against - The Ghost Notes Symphonies, Vol.1 (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Rise Against - The Ghost Note Symphonies, vol. 1
S výběrem toho nejlepšího přichází americká rocková formace Rise Against. Můžete se těšit na vybrané kousky z bohatého repertoáru formace, obohacené o akustické orchestrální aranže a další instrumentální party. Nahrávání výběru probíhalo za dohledu producentů Billa Stevensona a Jasona Livermorea. Čeká na vás celkem deset kousků a ukázku každé z nich najdete na Amazon.com.


Underworld / Iggy Pop - Teatime Dub Encounters (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní house / progresivní trance

Underworld / Iggy Pop - Teatime Dub Encounters
Velmi netradiční spojení přináší EP "Teatime Dub Encounters", na němž spolupracovali britští Underworld s "kmotrem punku" Iggy Popem. Tato dvojice, či spíše trojice se poprvé potkala při tvorbě soundtracku k filmu "T2 Trainspotting" a spolupráce jim zachutnala natolik, že se rozhodli ji rozvinout ve společný projekt. Výsledkem jsou nakonec čtyři skladby postavené na progresivní podobě house a trance, do kterých je namixovaný Popův hypnotický vokál. První ukázku jsme vám představili již počátkem července; další dvě jsou pak dispozici na YouTube.com kanálu Underworld.


Kanye West - Ye (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

Kanye West - Ye
Kanye West vydal začátkem června hned dvě v alba ve velmi rychlém sledu. To první, které nese pouze jeho jméno a název "Ye", vyšlo pouze digitálně a nyní se mu dostalo fyzické podoby na CD a vinylu. Sedm skladeb čistě hip hopového duchu vzniklo na jeho ranchi ve Wyomingu během května tohoto roku. Vedle Westa v nich uslyšíte například i další jeho přátele, jako jsou PartyNextDoor, Ty Dolla Sign, Kid Cudi, Jeremih nebo 070 Shake. S produkcí mu vypomohli například Mike Dean, Benny Blanco, Andy C, Che Pope, Irv Gotti, Francis And The Lights a řada dalších. Vzhledem k dřívějšímu datu vydání už na rapperově YouTube.com naleznete z alba několik ukázek a my vám můžeme prozradit, že zatímco v hitparádách se mu vedlo poměrně dobře, kritika přijala nahrávku spíše zdrženlivě.


Daughtry - Cage To Rattle (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Daughtry - Cage To Rattle
Američtí Daughtry se po albu "Baptized" odmlčeli na více jak čtyři a půl roku, které rozdělili kompilací "It's Not Over...The Hits So Far" a následným turné k ní. Nyní se konečně vrací zpět se zbrusu novým materiálem, a tedy i pátou studiovou deskou, kterou nazvali "Cage To Rattle". Je to první album, na němž se podílel nový bubeník Brandon Maclin a deset písní, které na album formace zařadila, vznikalo v nashvillských studiích Blackbird. Poprvé jim tam dělal společnost producent Jacquire King, v jehož portfoliu jsou kapely a interpreti jako Kings Of Leon, James Bay, Punch Brothers či Tom Waits. Prvním singlem se stala skladba "Blackbone", kterou společně s dalšími třemi písničkami najdete na YouTube.com profilu kapely.


Tarja - Act II. (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: symfonický metal

Tarja - Act II.
Metalové operní diva Tarja Turunen připravila pro své příznivce novinkový živák "Act II". Nástupce díla "Act I" přináší záznam pořízený během koncertního turné "The Shadow Shows". Obsahuje pětasedmdesátiminutový set oderaný v londýnském Metropolis Studio a záznam živé show z italského Milána. Zazněl výběr písní ze všech sólových alb oblíbené zpěvačky a celá ta nádhera bude k dostání v několika edicích: Na dvou CD,třech LP, DVD, Blu-ray a také v limitované edici jako mediakniha o dvou CD a dvou blu-ray discích.


Kids See Ghosts (Kanye West & Kid Cudi) - Kids See Ghosts (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop / psychedelia / rap rock

Kids See Ghosts (Kanye West & Kid Cudi) - Kids See Ghosts
Druhá deska, kterou Kanye West na počátku června vydal, nenese jeho jméno, ale Kids See Ghosts. Eponymní album totiž nenahrál pouze on sám, ale ruku v ruce s Kidem Cudim. I tato nahrávka nabídne sedm písniček, které vznikaly při stejné nahrávací sekvenci, ačkoli jejich příprava sahá až do roku 2017. Není tedy divu, že složení obou týmů se mírně prolévá. Mezi hosty tak opět uslyšíte rappery Pusha T a Ty Dolla Sign, k nimž přibyl Yasiin Bey a posmrtně i Louis Prima. Mezi producenty se pak opakují jména jako Benny Blanco, Mike Dean, Francis And The Lights, ovšem k nim se přidali osvědčení André 3000, Jeff Bhasker, Cashmere Cat či Justin Vernon. Společnými silami desku nesměrovali pouze k hip hopu, ale také k psychedelii a rocku. Podařilo se jim to zjevně velmi dobře, protože deska sklízí velmi dobré kritiky. Zda s nimi budete souhlasit, zjistíte na YouTube kanálu Rapstar.


Tip týdne

Crystal & Runnin' Wild - The Midnight Creature (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rockabilly / garage

Crystal & Runnin' Wild - The Midnight Creature
O skupině Crystal & Runnin' Wild jste pravděpodobně ještě neslyšeli, což nyní napravíme. Trojice muzikantů seskupená kolem zpěvačky Crystal pochází z belgického Bruselu a jejich stylem je rockabilly a garage, s nimiž se vrací k úplným základům rock and rollu. Pro navození dokonalé iluze své nahrávky vydávají v mono verzi, stejně jako je tomu v třinácti písničkách jejich druhé desky "The Midnight Creature". V nich navíc přidávají ještě notnou dávku černého humoru, kde příšery béčkových filmů rozplakávají pin-up holky v lekavých hororech. Co všechno si pod tím představit, zjistíte poslechem ukázek na stránkách vydavatelství Rhythm Bomb Records.


Lera Lynn - Plays Well With Others (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk / americana

Lera Lynn - Plays Well With Others
Americká písničkářka a herečka Lera Lynn, kterou můžete znát například ze seriálu "True Detective", se narodila v texaském Houstonu, vyrůstala v Georgii, kde na tamní univerzitě získala bakalářský titul z antropologie. Své první album nahrála v roce 2011 a krátce na to se seznámila se slavným producentem T Bone Burnettem, který ji dovedl i ke spolupráci s Rosanne Cash. Jak napovídá název jejího nejnovějšího alba "Plays Well With Others", společnou práci si zjevně oblíbila. Celkem devět písniček jsou duety, které s ní natočili Rodney Crowell, John Paul White, Peter Bradley Adams, Shovels & Rope, JD McPherson, Nicole Atkins, Andrew Combs a Dylan LeBlanc. Teaser a první ukázku z desky nabízí písničkářka na svém YouTube.com.


Mike And The Mechanics - Silent Running (The Masters Collection) (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / pop rock / soft rock

Mike And The Mechanics - Silent Running (The Masters Collection)
Britská kapela Mikea Rutherforda Mike And The Mechanics, má za sebou úspěšné turné k albu "Let Me Fly", které se loni zastavilo také u nás. Nyní už je v plánu jeho pokračování příští rok a Mike Rutherford, respektive vydavatelství BMG se rozhodlo připomenout, proč si na něj sehnat lístky. Kompilace "Silent Running (The Masters Collection)" na dvou discích přinese celkem osmadvacet hitů kapely od prvního úspěšné singlu "Silent Running" až po ty poslední z alba "Let Me Fly". Kompletní seznam písniček nabídne například britský Amazon.


Sean Paul - Mad Love The Prequel (EP) (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: dancehall / hip hop / reggae

Sean Paul - Mad Love The Prequel (EP)
Jamajský rapper Sean Paul se připravuje na vydání nového alba, které by mělo nahradit jeho šestou řadovku "Full Frequency" z roku 2014. Svým fanouškům už nyní přichystal výživnou ochutnávku v podobě EP "Mad Love The Prequel". Kdo by ale čekal pouze pět písniček, nebo podobný počet, ten by se šeredně mýlil. Na albu jich najdete hned devět a k tomu příslušný počet hostů. S jeho směsí dancehallu, hip hopu a reggae mu notně vypomohli Jhené Aiko, Ellie Goulding, David Guetta, Becky G, Major Lazer, Stefflon Don, Migos, Tory Lanez a Dua Lipa. Na produkci se pak podíleli například členové Clean Bandit, Diplo, Teddy Geiger, či Holanďan Boaz van de Beatz. Část EP už má svoji videopodobu, kterou najdete na YouTube.com Seana Paula.


Pusha T - Daytona (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

Pusha T - Daytona
Album "Daytona" rappera Pusha T je vlastně prvním článkem řetězu alb Kanye Westa, o nichž již byla řeč. Pochází ze stejné nahrávací sekvence, vyšla jako první a se svými následovníky sdílí například stejný počet písniček a také třeba producenty. Tím hlavním je pochopitelně samotný West a jeho doplnili Mike Dean a Andrew Dawson a na jedné ze sedmi písniček se podílel také Rick Ross. Užší kruh spolupracovníků byl zřejmě ku prospěchu, album má totiž ještě o něco lepší kritiky než "Kids See Ghosts". Něco málo z desky už Pusha T sdílí na svém YouTube.com.


Dále vychází:

6IX9INE - Graduation Day (Universal)
ArteMandoline - Concerti Napoletani Per Mandolino (Sony Music)
Bob Dylan - Live 1962-1966 (Bertus)
Calvin Harris, Dua Lipa - One Kiss (singl) (Sony Music)
Enchant - A Dream Imagined... (Box set) (Sony Music)
Jonathan Davis - Black Labyrinth (Warner Music)
Michael Romeo - War Of The Worlds Pt.1 (Bertus)
Motorowl - Atlas (Sony Music)
Richard Clayderman - Ballade Pour Adeline (Warner Music)
Různí - The Trojan Records Boxset (4LP+2LX+6CD) (Warner Music)
Tarja - Act II. (Bertus)
Tarja - Act II. (DVD) (Bertus)
The Wrecking Crew - The Wrecking Crew (RockBeat Records)
Vivica Genaux - Hommage ? Vivaldi (Sony Music)
ZSK - Hallo Hoffnung (Sony Music)

Vychází na vinylu:
Ace Frehley - Bronx Boy (Bertus)
Big Pun - Capital Punishment (20Th Anniversary Picture Disc) (Sony Music)
Blodwyn Pig - Ahead Rings Out (Warner Music)
Burial Invocation - Abiogenesis (Bertus)
Coil - A Thousand Lights In A.. (Bertus)
Coil & Elph - Worship The Glitch (Bertus)
Daughtry - Cage To Rattle (Sony Music)
Frank Zappa - Chunga´s Revenge (Bertus)
Jackie McLean - Destination (Bertus)
Jeff Buckley - Mystery White Boy (Sony Music)
Jeff Buckley - Sketches For My Sweetheart The Drunk (Sony Music)
Jonathan Davis - Black Labyrinth (Warner Music)
Kanye West - Ye (Universal)
Ken & Eric Dolphy Mcintyre - Looking Ahead (Bertus)
Kids See Ghosts (Kanye West & Kid Cudi) - Kids See Ghosts (Universal)
Lera Lynn - Plays Well With Others (Bertus)
Lil Yachty - Lil Boat 2 (Universal)
Marillion - Live At The Royal Albert Hall (Mystic Production)
Michael Romeo - War Of The Worlds Pt.1 (Bertus)
Moody Blues - Octave (Universal)
Motorowl - Atlas (Sony Music)
Pusha T - Daytona (Universal)
Redemption - Long Night's Journey Into Day (Mystic Production)
Rise Against - THe Ghost Notes Symphonies, Vol.1 (Universal)
Různí - New Wave Hits (Warner Music)
Různí - Not Good For Your Health (Warner Music)
Sam Cooke - Portrait Of A Legend (Bertus)
Saxon - Destiny (Warner Music)
Saxon - Innocence Is No Excuse (Warner Music)
Saxon - Rock The Nations (Warner Music)
Tarja - Act II. (Bertus)
The Psychedelic Furs - Book Of Days (Sony Music)
The Psychedelic Furs - Forever Now (Sony Music)
The Psychedelic Furs - Midnight To Midnight (Sony Music)
The Psychedelic Furs - Mirror Moves (Sony Music)
The Psychedelic Furs - Talk Talk Talk (Sony Music)
The Psychedelic Furs - The Psychedelic Furs (Sony Music)
The Psychedelic Furs - World Outside (Sony Music)
Underworld / Iggy Pop - Teatime Dub Encounters (Universal)
ZSK - Hallo Hoffnung (Sony Music)

Reedice:
Blodwyn Pig - Ahead Rings Out (Warner Music)
Matt Bianco - Indigo (Deluxe Edition) (Bertus)
Saxon - Destiny (Warner Music)
Saxon - Rock The Nations (Warner Music)
Status Quo - Pictures Of Matchstick Men (Warner Music)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Nightwish Reunited. Marko Hietala a Tarja Turunen se znovu spojili v hardrockové písni "Left On Mars" (15.03.2024 20:08)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Mirai Billie Eilish Rush Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu