shop.musicserver.cz
Nové desky 16/2022 - od Bonnie Raitt přes Bowling For Soup po Petra Jandu

Nové desky 16/2022 - od Bonnie Raitt přes Bowling For Soup po Petra Jandu

Vydáno: 26.04.2022 14:30 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Bonnie Raitt

Tento týden své novinky představili blues rocková legenda Bonnie Raitt, punk rockoví Bowling For Soup, country star Jason Aldean, post punkoví Fontaines D.C., bluesmani Taj Mahal a Ry Cooder, Becca Stevens společně s Attacca Quartet nebo Daniel Johns. Domácí scénu zastupují Petr Janda, Milli Janatková, David Pomahač a Eva Burešová.

V pátek 22. dubna vyšly tyto nové tituly:

Bonnie Raitt - Just Like That...
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: roots rock / folk rock / blues rock / americana

Bonnie Raitt - Just Like That...
Bonnie Raitt si na letošních Grammy zcela po právu odnesla cenu za celoživotní přínos hudbě. Přesto si tato legenda folk rockové, blues rockové a roots rockové scény nemyslí, že by to mělo znamenat konec kariéry a naopak vydává zbrusu nové album "Just Like That...". Vyskládala ho z osmi původních písní, které si složila a produkovala převážně sama, a dvou převzatých songů, jimiž jsou "Made Up Mind" The Bros. Landreth a "Love So Strong" Toots And The Maytals. "Na této desce jsem se chtěla protáhnout," říká o nich hudebnice a dodává: "Vždycky chci najít písně, které mě vzrušují, ale tentokrát to bylo jiné v tom, že jsem vyzkoušela některé styly a témata, kterých jsem se předtím nedotkla.". Jak se jí to povedlo, zjistíte na jejím YouTube.


Bowling For Soup - Pop Drunk Snot Bread
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop punk rock

Bowling For Soup - Pop Drunk Snot Bread
Pop-punkové legendy Bowling For Soup se vrací se svým třináctým studiovým albem "Pop Drunk Snot Bread". Jak je u těchto amerických vtipálků zvykem, berou svůj návrat hezky od podlahy. Na čtrnácti traccích naleznete mnoho úsměvných ale i vážnějších témat. Od vyznání k lásce k Bradu Pittovi, nebo přání, abychom byli k sobě laskavější, či skladbu věnovanou WWE Superstar a šampionce Alexe Bliss, která je v minulosti prohlásila za svou oblíbenou kapelu. Pokud chcete vidět, jak se Jaret, Gary, Chris a Rob přizpůsobují výzvám spojeným se stárnutím, podívejte se na jejich YouTube profil, kde sdílejí krom dalších ukázek z alba i zdařilý klip "Getting Old Sucks (But Everybody's Doing It)".


Jason Aldean - Georgia
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: country / country rock

Jason Aldean - Georgia
Americký countryový zpěvák Jason Aldean navazuje na loňskou první půlku dvojalba "Macon, Georgia" a vydává tu druhou a také obě části jako komplet. Předchůdce se vyšplhal na třetí místo countryového žebříčku a na osmé Billboardu 200 a bude tedy zajímavé, jak si povede nyní. Pro "Georgii" zvolil prakticky ten samý koncept - deset novinek a pět koncertních verzí jeho předchozích hitů. Novinky mu pomohli složit například i Hillary Lindsey, Rhett Akins, The Warren Brothers nebo Michael Tyler. Že se nejedná o čistokrevnou countryovou nahrávku, dokazuje například i použití auto-tune. Okuste na jeho YouTube.


Petr Janda - Asi se mi nebude chtít
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock / pop

Petr Janda - Asi se mi nebude chtít
Zpěvák, kytarista a skladatel Petr Janda si ke svým osmdesátinám nadělil multižánrové sólové album "Asi se mi nebude chtít". O celkem čtrnáct písniček se postarala pro tento účel speciálně sestavená kapela, jejímiž členy byli bubeník a spoluproducent Lukáš Pavlík, baskytarista Adam Stivín, klavírista a zpěvák Ondřej Fencl a textař Lukáš Koranda. K nim dále přibyli ještě Jiří Stivín, Emil Viklický, Antonín Gondolán, Jiří George Kozel a nechybí ani housle Pavla Šporcla, foukací harmonika Matěje Ptaszeka, piano Petra Vondráčka, akordeon Karla Maříka či dechy a vokály Dobrý večer Quintet. Ukázky z alba včetně duetu s dcerou Martou Jandovou si můžete poslechnout na stránkách vydavatelství Supraphon, koupit si desku na CD či LP můžete na našem shopu.


Dorothy - Gifts From The Holy Ghost
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Dorothy - Gifts From The Holy Ghost
"Gifts From The Holy Ghost" je třetí studiové album rockové kapely Dorothy v čele s charismatickou zpěvačkou Dorothy Martin. Dle jejích slov se jedná o dílo, které si vždy přála natočit. Zatímco debut byl natočený na kombinaci whisky a žalu, novinka byla postavena na střízlivosti, zdraví a spiritualismu způsobem, který obrací klišé příběh hodná holka se zkazila. Mezi deseti novými skladbami je i "Rest in Peace", která se umístila mezi Top 40 rockovými skladbami. Více z této kolekce si můžete poslechnout na YouTube profilu formace.


Tip týdne

Milli Janatková - Klid, prosím!
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk / world music / latin pop

Milli Janatková - Klid, prosím!
Milli Janatková začala na svém čtvrtém albu "Klid, prosím!" pracovat již na podzim 2014 a je tak svým způsobem o něco starší než předchozí "Hluboko" a "Mým kořenům". Opět se jedná o koncepční album doprovázené multimediálním projektem s dvanáctkou skladeb, které nahrála sama podobně jako v případě předchůdce a tentokrát si je kompletně i složila a otextovala. Rozšiřuje svůj koncept proměny člověka směrem k uzdravení. Otevírá tím téma působení stresu a dalších destruktivních příčin na lidský organismus a možnosti řešení obtíží. Její písně se tak věnují různým částem těla i psychiky - "Zádová", "Protiúzkostná", "Dechová", "Srdeční", "Mozková", "Rovnovážná" a podobně. Jak zjistíte i z ukázek na stránkách vydavatelství Supraphon, hudebně se pohybuje na pomezí latin jazzu, alternativního folku a world music a zpívá je v češtině a latině coby jazyku medicíny.


Fontaines D.C. - Skinty Fia
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: post-punk

Fontaines D.C. - Skinty Fia
Irská postpunková formace se na novince "Skinty Fia" zcela odvázala: Posluchačům nabízí vybalancovanou nahrávku, které nechybí duch dobrodruha se srdcem na dlani. Nahrávka obsahuje deset kousků, které opět produkoval Dan Carey, jehož služeb jinak využili Kae Tempest, Emiliana Torrini, Sia, Franz Ferdinand nebo Bat For Lashes. Ukázku každého z nich najdete na jejich bandcampu. Jak se vám líbí? Napište nám své dojmy do komentářů pod článkem a vůbec kapelu nešetřete!


Taj Mahal & Ry Cooder - Get On Board
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: blues

Taj Mahal & Ry Cooder - Get On Board
Zanedlouho to bude šedesát let, co si společně poprvé zahráli dva američtí bluesmani Ry Cooder a Taj Mahal. Ačkoli by mohli pouze zavzpomínat na staré dobré časy, oni se rozhodli, že na desce "Get On Board" vzdají hold úplně jinému duu. Touto dvojicí je Sonny Terry & Brownie McGhee a zatímco jeden je představuje jako nejlepší akustické bluesové duo všech dob, druhý jako mistry blues, kteří jej inspirovali po celý život. Z jejich repertoáru si vypůjčili celkem jedenáct songů a vše naživo nahrálo ještě společně Joachimem Cooderem, který hrál na bicí a basu. Že byste tuhle desku opravdu neměli minout, vám napoví YouTube profil vydavatelství Nonesuch.


Becca Stevens & Attacca Quartet - Becca Stevens | Attacca Quartet
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní folk / progresivní bluegrass / současná vážná hudba

 Becca Stevens & Attacca Quartet - Becca Stevens | Attacca Quartet
Letos tomu bude pět let, co si Becca Stevens vzala za manžela člena Attacca Quartet Nathana Schrama a letos toto spojení přineslo hned dva plody; jednak dceru a pak také společnou desku. Smyčcový kvartet, který si letos za společné album s Caroline Shaw "Orange" letos odnesl cenu Grammy, s americkou folk jazzovou zpěvačkou nahrál celkem čtrnáct skladeb, kde se všechny jejich styly propojily a přidali k nim i prvky progresivního bluegrassu. Jejich aranžmá si vedle členů tohoto uskupení vzali na starost i Timo Andres, William Stevens, Liam Robinson, Stephen Prutsman a Michale Ippolito. Výsledek zní na YouTube kanálu labelu GroundUp.


EP a minialba

  • Tenille Townes - Masquerades
    Kanadská countryová zpěvačka si za své předloňské album "The Lemonade Stand" vysloužila hned dvě ceny Canadian Country Music Awards a jednu Juno Awards. Není tedy divu, že kuje železo, dokud je žhavé a přihazuje sedm nových kousků včetně dvou, v nichž jí doplnili Wrabel a Breland. Uslyšíte je na jejím YouTube.
  • Primus - Conspiranoid
    Sice pouze tři skladby ale se stopáží atakující dvacet minut se blýskne americká funk metalová parta z Kalifornie, která se vrací po čtyřleté odmlce od nahrávky "The Desaturating Seven". Co tentokrát vymysleli, zjistíte na YouTube.
  • Moonalice - Full Moonalice Vol. 1
    Americká rocková, či spíše rockandrollová parta vyskládaná z členů he Flying Other Brothers vloni po deseti letech opět představila nový materiál a nyní v tomto pokračuje dále v šesti písničkách, mezi něž zařadili i klasiku "People Get Ready". Nejen ji nahráli na své YouTube.
  • Kate Bollinger - Look At It In The Light
    Písničkářka, jejíž songy sampluje i Kanye West, se představuje na ucelené nahrávce s šesti písničkami, které nasměrovala na pomezí indie folku a alternativního popu. Seznamte se s ní prostřednictvím jejího bandcampu.


Daniel Johns - FutureNever
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Daniel Johns - Futurenever
Daniel Johns, známý především jako kytarista a frontman australských Silverchair, nyní vydává své druhé sólové album s názvem "Futurenever". Jeho název má vyjadřovat místo, kde se střetává vaše minulost, přítomnost a budoucnost, a hudební jej vydává prostřednictvím svého vlastního labelu, který mu dle jeho slov dodal potřebnou svobodu. Dílo popisuje jako eklektickou sbírku hudby, kterou vytvořil během posledních let. Spolupracovalo s ním na ní několik dalších hudebníků - mimo jiné Peking Duk, What So Not, Moxie Raia nebo Van Dyke Parks. Více naleznete na autorově YouTube profilu. Nahrávku si prozatím můžete poslechnout pouze digitálně, CD a vinyly, které si můžete předobjednat na shopu musicserveru, vyjdou v průběhu června.


Old Crow Medicine Show - Paint This Town
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk rock / americana / alternativní country / bluegrass

 Old Crow Medicine Show - Paint This Town
Dvojnásobní držitelé Grammy, kapela z Tennessee Old Crow Medicine Show, se vrací po čtyřech letech se svoji novou deskou, kterou pojmenovali "Paint This Town". Ve svém obvyklém stylu, na pomezí folku, rocku, americany, country, bluegrassu se špetkou punku, nachystali celkem dvanáct skladeb. Jejich produkce se ujal Matt Ross-Spang, který má na svém kontě již několik Grammy, za nahrávky interpretů, jako jsou Jason Isbell, John Prine, Iron & Wine nebo Calexico. Zda i tuto spolupráci promění v další gramofonek, tipujte na YouTube kapely.


Udo Dirkschneider - My Way
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Udo Dirkschneider - My Way
Pokud bychom chtěli na metalové scéně najít hudebníka, který zůstává věrný svému stylu, byl by jím jednoznačně Udo Dirkschneider. Ať už se jedná o jeho působení v Accept nebo o tvorbu v rámci jeho dalších projektů, posluchači autorův rukopis vždy jednoznačně poznali. Nyní vychází deska "My Way", která jen podtrhuje výše uvedené. CD obsahuje sedmnáct coververzí skladeb, které jej nejvíce ovlivnily. Můžete se tedy těšit na překvapivé aranže písní jako "Sympathy" od Uriah Heep, "No Class" Motörhead nebo "Hell Bent For Leather" Judas Priest. Ukázku v podobě kousku "We Will Rock You" najdete na YouTube.com, nahrávku hned v několika různých verzích na CD či LP koupíte na našem shopu.


Vážná hudba

  • Dvořákovo klavírní kvarteto - Schumann: Klavírní kvartety, Pohádková vyprávění (Supraphon)
    Klavíristka Slávka Vernerová, houslista Štěpán Pražák, violinista Petr Verner a cellista Jan Žďánský se rozhodli svoji druhou nahrávku věnovat německému skladateli Robertu Schumannovi a jeho "Klavírnímu kvartetu 1 až 4" a také "Pohádkovému vyprávění (Märchenerzählungen)" z roku 1853, které je jedním z posledních šťastných tvůrčích vzepětí krátce před jeho pokusem o sebevraždu. Ukázky zní na stránkách vydavatelství Supraphon.
  • Liselotte Rokyta, Eliška Novotná - Syrinx (Supraphon)
    Panova flétna patří k nejstarším hudebním nástrojům lidstva a dodnes je hojně využívaná v rumunské lidové hudbě. Odtud také pocházejí virtuosové a Liselotte Rokyta studovala u čtyř učitelů z nich a mnohé se naučila i přímo od lidových hráčů v Rumunsku. Na albu "Syrinx", které nahrála společně s klavíristkou Eliškou Novotnou, vedle kompozic rumunských skladatelů ztvárnila i díla Bartóka, Debussyho, Honeggera, Capleta a Messiaena. Ochutnávku nabízí vydavatelství Supraphon.
  • Martin Fröst - Night Passages
    Švédský klarinetista své nové album naladil na klidné noční poslechy a mezi devatenáct skladeb zařadil jednak klasické autory, jako jsou Domenico Scarlatti, Johann Sebastian Bach, Henry Purcell, Jean-Philippe Rameau, George Frederic Händel nebo Antonio Cesti, pak také polský tradicionál, dvě písně z Great American Songbook a hned několik kompozic Chicka Corey. Naladit se můžete v e-shopu Presto Classical.
  • Josef Špaček, Tomáš Jamník - Cesty / Janáček, Martinů, Schulhoff, Klein (Supraphon)
    Cesty, kde se kříží a kde rozcházejí, které si sami vybíráme a které jsou osudové a nevyhnutelné: to je prisma, kterým se houslista Josef Špaček a violoncellista Tomáš Jamník podívali na díla čtyř českých skladatelů napsaná v rozmezí pouhých 35 let 20. století. Jak moc jsou ovlivněny světovými válkami, se dozvíte na stránkách Supraphonu, kde jsou k dispozici také ukázky.


Pusha T - It's Almost Dry
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

 Pusha T - It's Almost Dry
Americký rapper Pusha T potřeboval na přípravu svého čtvrtého alba o rok déle než v případě předchůdců. Nástupce čtyři roky starého "Daytona" pojmenoval "It's Almost Dry" a přichystal pro něj celkem dvanáct tracků, na kterých spolupracoval s hvězdným a poměrně úzkým producentským týmem. Jeho hlavní postavou byl Pharrell Williams, k němuž se dále připojil Kanye West, FnZ, Labrinth, 88-Kyes, BoogzDaBeast a Ojivolta. Nikoho asi nepřekvapí, že některé z nich na desce i uslyšíte a k nim se pak připojili ještě Kid Cudi, Jay-Z, Lil Uzi Vert, Don Toliver, Nigo a Malice. Pokud by vám přišly povědomé některé momenty, které uslyšíte i na jeho YouTube, pak vězte, že mezi samply najdete Lennonovu "Jealous Guy" v podání Donnyho Hathawaye, "Window Shopper" 50 Centa, "1+1" Beyoncé nebo "Free Mason" Ricka Rosse.


Gaby Moreno - Alegoría
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: blues / folk / rock / latin

Gaby Moreno - Alegoría
Gaby Moreno se během několika posledních let stala nejslavnější guatemalskou hudebnicí. Za své společné album s Van Dyke Parksem "¡Spangled!" si vysloužila nominaci na Latin Grammy a znovu si ji zopakovala loni s duetem "Bolero a la Vida" s Omarou Portuondo. Dalším želízkem v ohni bude album "Alegoría" a jeho jedenáct písniček, které si tentokrát sama produkovala. Hudebně ji pak vypomohli kytaristé Marc Ribot a Davíd Garza, basista Kimon Kirk nebo varhaník Larry Goldings a v jedné skladbě se k ní se svou mandolínou připojil i Chris Thile. Hudebně zůstává věrná svému mixu blues, folku a rocku silně okořeněným latino styly střední Ameriky. Ověříte si to na jejím YouTube a také v říjnu na jejím koncertu v pražském Jazz Docku.


Rumer - B Sides & Rarities, Vol. 2
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: soul

Rumer - B Sides & Rarities, Vol. 2
Anglická zpěvačka Sarah Joyce, kterou od nového tisíciletí známe coby Rumer, se už podruhé během své kariéry rozhodla zrekapitulovat b-strany singlů a různé rarity. A že jich není zrovna málo. Na CD jich sesypala celkem třináct z různých projektů a většinou se jedná o velmi známé skladby. Do výběru se jí dostaly například "Mona Lisa And Mad Hatters" Eltona Johna, "How Deep Is Your Love" Bee Gees, "You're The One" Carly Simon, "Anyone Who Had A Heart" Dionne Warwick, "I Wanna Roo You" Vana Morrisona, další písně autorské dvojice Burt Bacharach - Hal David a také jedna vlastní. Produkce většiny z nich se pochopitelně ujal její manžel Rob Shirakbari, jinak dlouholetý hudební vedoucí již zmíněných Dionne Warwick a Burta Bacharacha. Kompletní album sdílí zpěvačka s pákistánskými kořeny na svém YouTube profilu.


David Pomahač - Neviditelný
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indies folk

David Pomahač - Neviditelný
Zpěvák, skladatel a multiinstrumentalista David Pomahač své druhé sólové album nazval "Neviditelný" a sám k tomu pozanmenává: "Nejlepší věci v životě jsou neviditelné. Vzduch, který dýcháme, příběhy psané mezi řádky, láska sama. Dokonce i inspirace se čerpá z nějaké nehmotné sféry." Devět skladeb se zrodilo ze studiové improvizace se známým hudebníkem a inovátorem Martinem Hůlou aka Martinem "Bonusem" Tvrdým, s nímž už nahrával coby člen Kieslowski. Náměty pak nehledal v osobním životě, ale inspiroval se především z jednotlivých vět románů H. G. Wellse, dystopických sci-fi a historek lidí kolem sebe. První ukázky sdílí na svém YouTube.


Různí - Eurovision Song Contest Turin 2022
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: různé

Různí - Eurovision Song Contest Turin 2022
Velká cena Eurovize se již pomalu blíží. Vítěze poznáme za zhruba tři týdny a fanoušci této akce si nyní mohou koupit tradiční výběr všech soutěžních písní, které během třech večerů v Turíně zazní. V konečném účtování jich na kompilaci najdete celkem čtyřicet, včetně českých zástupců We Are Domi a taky bezesporu nejznámějších účastníků, finských The Rasmus. Kompletní seznam včetně fůry ukázek naleznete na oficiálních stránkách Eurovize, na shopu musicserveru si kompilaci můžete pořídit na 2CD nebo 4LP.


Eva Burešová - ZOO (Písně ze seriálu)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / střední proud

Eva Burešová - ZOO (Písně ze seriálu)
Česká zpěvačka a herečka Eva Burešová obě své profese prodala v seriálu televize Prima "ZOO". Nyní se rozhodla vydat písničky, které pro něj nahrála a vybrala společně s Václavem Noidem Bártou. Jedná se bezezbytku o převzaté hity, jako jsou například "Sound Of Silence", "Kůň bílý", "Boty proti lásce", "Hotel California", "Bláznova ukolébavka", "You Can´t Hurry Love", "I Will Survive" nebo "Bridge Over Trouble Water". Kompletní seznam písní najdete na našem shopu, kde si cédéčko můžete samozřejmě také koupit.


V krátkosti

  • Labrinth - Euphoria Season 2 Official Score (From the HBO Original Series)
    Po březnovém písničkovém soundtracku k druhé řadě seriálu HBO "Euphoria" se dostává i na scénickou hudbu, kterou si opět vzal na starost anglický hudebník. Nejedná se čistě o instrumentální hudbu, ale poměrně často zaslechnete i vokály a mezi nimi i ty patřící Angus Cloud, Zendaye nebo Dominiku Fikeovi. (YouTube)
  • S. Carey - Break Me Open
    Americký hudebník, známý především coby bubeník Bon Iver se už více jak deset let prezentuje také sólově. Pro svoji novou desku nachystal celkem deset indie folkových písniček, které produkoval společně se Zachem Hansonem a Chrisem Messinou. (bandcamp).
  • Skull Fist - Paid In Full
    Trio z Toronta jde na trh se svou čtvrtou studiovku "Paid In Full". Fanoušci se mohou těšit na pořádnou metalovou smršť (YouTube).
  • Brandon Heath - Enough Already
    Po dlouhých pěti letech se vrací zpět na scénu americký zpěvák současné křesťanské hudby, který si do této doby vysloužil pět Dove Awards a několik nominací na Grammy. Na tyto úspěchy navazuje osmi skladbami a akustickou podobou singlu "Human Nature". (YouTube)
  • Roger Eno - The Turning Year
    Bratr slavného skladatele a producenta Briana Ena se po vzájemné spolupráci vrhl opět na čistě sólovou dráhu. Milovníci jeho současné klasické hudby nasáklé ambientem a minimalismem se dočkají čtrnácti kompozic, z nichž většinu nahrál se Score Berlin. (YouTube)
  • Painted Shield - Painted Shield 2
    Formace, jejíž součástí je kytarista Pearl Jam Stone Gossard, uznávaný skladatel Mason Jennings, Matt Chamberlain a zázračná duše ze Seattlu Brittany Davis vydávají svojí druhou řadovou kolekci, jež slibuje fúzi elektroniky, funku, crosscountry a rytmické rocku. (YouTube)
  • Hatchie - Giving The World Away
    Australská dream popová hudebnice navazuje na svůj tři roky starý debut "Keepsake" dvanáctkou písniček, které pro ni produkoval Jorge Elbrecht, známý ze spolupráce s Chairlift, Ariel Pink, Japanese Breakfast nebo No Joy. (YouTube)
  • Wardruna - Kvitravn - First Flight Of The White Raven
    Rok po vydání alba "Kvitravn" přichází norská kapela s upoutávkou na svá plánovaná živá vystoupení, v podobě audiovizuálního záznamu z posledního turné. (YouTube)
  • Lani Hall - Seasons Of Love
    Americká zpěvačka známá coby hlavní vokalistka uskupení Sérgio Mendes & Brasil '66 se vrací po šesti letech a s ní pochopitelně i její manžel Herb Alpert. Mezi desítkou převzatých skladeb najdete například i "You Are" nebo "Here Comes The Sun". (YouTube)
  • King Gizzard & The Lizard Wizard - Omnium Gatherum
    Neskutečnou dvacátou studiovku od svého vzniku v roce 2010 vydávají australští psychedelici z Melbourne. Jedná se o první dvojalbum v jejich kariéře a nese název "Omnium Gatherum". (YouTube)
  • Baby Dave - Monkey Brain
    Sólový debut Isaaca Holmana z anglických punk rockových Slaves. (YouTube).
  • Mdou Moctar - Afrique Refait
    Nigerijský blues rockový hudebník s albem remixů, které představil v úterý v pražském Meetfacotry. (bandcamp)
  • Jazzanova - Strata Records
    Detroitský sound vydavatelství Strata Records v podání a interpretaci německého hudebníka a DJe. (bandcamp).
  • Sticky Fingers - Lekkerboy
    Čtvrtá deska australských indie rockerů míchající psychedelii a reggae fusion. (bandcamp)
  • Ocean Grove - Up In The Air Forever
    Australská nu metalová formace a jejich třetí album. (YouTube)
  • Joshua Hedley - Neon Blue
    Druhé album amerického country folkového zpěváka. (YouTube)
  • Analogrunner - Echo Cube
    Je libo slovenský mix elektroniky, akustiky, analogových syntetizátorů a hostů jako Possimiste, Bobsan a Lara Abou Hamdan? (bandcamp)
  • Psychedelic Porn Crumpets - Night Gnomes
    Australský mix rozlehlého, objevného, ​​psych-popu, prog rocku a těžkých garážových riffů. (YouTube)
  • Barzin - Voyeurs In The Dark
    Kanadská dream popová melancholie koncentrovaná do jedenácti písní. (bandcamp)
  • Caliban - Dystopia
    Německá metalcoreová formace uvádí své třinácté studiové album. (YouTube)
  • Gareth Dunlop - Animal
    Severo-irský písničkář a jeho desítka novinek na pomezí popu a rocku. (YouTube)

    Dále vychází:

    A Good Rogering - Systematic Paralysis
    Abigail Lapell - Stolen Time
    Aldo Nova - Aldo Nova 2.0 Reloaded
    Armory - Mercurion
    Audrey Horne - Devil's Belle
    Austin Tolliver - Ride 4 Me
    Awful Din - Only Constantly
    Bankroll Freddie - From Trap To Rap 2
    Barton Stanley David - Crest
    BBF - I Will Be Found
    Ben Marc - Glass Effect
    Blues Riser - Obey The Booze
    Bodysnatcher - Bleed-Abide
    Böllverk - Heading For The Crown
    Brian May - Another World
    Brian May - Another World (Deluxe Edition)
    Brian May - Another World / Deluxe Box Set
    Claire Rousay - Everything Perfect Is Already Here
    Colatura - And Then I’ll Be Happy
    Cold Years - Goodbye To Misery
    Corpsessed - Succumb To Rot
    Credic - Vermillion Oceans
    Crystal Eyes - The Sweetness Restored
    Dallas Wayne - Coldwater, Tennessee
    Dama Scout - Gen Wo Lai (Come With Me)
    Dear Rogue - Spirit
    Defcee - For All Debts Public And Private
    Desecresy - Unveil In The Abyss
    Die Apokalyptischen Reiter - Wilde Kinder
    Domkraft / Slomatics - Ascend/descend
    Dragonbreed - Necrohedron
    Erasers - Constant Connection
    Eyedea & Abilities - First Born (20 Year Anniversary Edition)
    False Church - Dystopian Dissent
    Fenis Flexin - Fenix Flexin Vol. 2
    Fer De Lance - The Hyperborean
    Flayed Disciple - A Hell In Living Flesh
    For The Storms - The Grieving Path
    Freja - Tides
    Georgia Harmer - Stay In Touch
    Ghosts On TV - Entropy (Live At The Music Theatre Kapsäkki)
    Gio Baby - Legendary Reloaded
    Grabbitz - Time Isn’t Real
    Guppy - Big Man Says Slappydoo!
    Haru Nemuri - Shunka Ryougen
    HD4President - Find My Way
    Held By Trees - Solace
    Charles Mingus - Mingus Three (Deluxe Edition)
    Charlotte Rose Benjamin - Dreamtina
    I Speak Machine - War
    James Heather - Invisible Forces
    Jane Inc. - Faster Than I Can Take
    Jeanines - Don’t Wait For A Sign
    Jorge Drexler - Tinta Y Tiempo
    Joshua Hyslop - Westward
    Kate Clover - Bleed Your Heart Out
    Kathryn Joseph - For You Who Are Wronged
    Knock Monsterr - Kind Stranger
    Lil Eazzyy - Too Eazzyy
    Linqua Franqa - Bellringer
    Märvel - Graces Came With Malice
    Mason Hill - Live In Glasgow
    Mein Kopf Ist Ein Brutaler Ort - Ton Steine Sterben
    Mercury - Tabula Rasa
    Mirror - The Day Bastard Leaders Die
    Mister Goblin - Bunny
    Mosiac - Heimatspuk
    Noam Weinstein - Undivorceable
    Novarupta - Carrion Movements
    Ohyung - Imagine Naked!
    Old Currents - The Glory, The Defeat
    Particle Kid - Time Capsule
    Patrick Watson - Better In The Shade
    Poppy Ajudha - The Power In Us
    Pyreship - Light Is A Barrier
    Radiant - Written By Life
    Redveil - Learn 2 Swim
    Robert Ames & Ben Corrigan - Carbs
    Robin Carolan And Sebastian Gainsborough - The Northman (soundtrack)
    Různí - Brown Acid: The Fourteenth Trip
    Sator - Cleansing Ritual
    Se, Josta Ei Puhuta - Gehenna
    Simon & The Astronauts Featuring Rachel Haden - Simon & The Astronauts Featuring Rachel Haden
    Snak The Ripper - Let It Rip
    Snuff - Crepuscolo Dorato Della Bruschetta Borsetta Calzetta Cacchetta Trombetta Lambretta Giallo Ossido, Ooooooh Cos? Magnifico!
    Solitary - XXV: Live At Bloodstock
    Somali Yacht Club - The Space
    Sonny Falls - Stoned, Beethoven Blasting
    Sons - Sweet Boy
    Speckmann Project - Fiends Of Emptiness
    Static Abyss - Labyrinth Of Veins
    Sudden Infant - Lunatic Asylum
    T.Rex - T.Rex 1972
    Tamar Berk - Start At The End
    Tatyana - Treat Me Right
    Tess Roby - Ideas Of Space
    The Lazy Eyes - Songbook
    The Scum - The Hunger
    Touraj - Me Without You, The Spring Without You
    Undeath - It’s Time… To Rise From The Grave
    Vern Matz - A Treatise On The Rainbow
    Vetus Sepulcrum - A Shroud Of Desolation
    Weiland - Vices
    Yungseido - Eternal Love
    Zeta - Todo Bailaro

    Vychází na vinylu:
    2 Brothers On The 4th Floor - The Very Best
    Abigail Lapell - Stolen Time
    America - Alternates & Rarities (Coloured) (RSD 2022)
    Animals As Leaders - Parrhesia (Opaque Pink)
    Armory - Mercurion
    Asia - XXX (RSD 2022)
    Associates - Covers (Coloured) (RSD 2022)
    Audrey Horne - Devil's Belle
    Bad Company - Live 1979 (Coloured) (RSD 2022)
    Barzin - Voyeurs In The Dark
    Ben Marc - Glass Effect
    Blur - Bustin'+Dronin' (Coloured) (RSD 2022)
    Bodysnatcher - Bleed-Abide
    Bonnie Raitt - Just Like That...
    Bowling For Soup - Pop Drunk Snot Bread
    Brian May - Another World
    Bring Me The Horizon - 2004-2013 (Coloured) (RSD 2022)
    Buena Vista Social Club - Ahora Me Da Pena (Ep)
    Caliban - Dystopia
    Claire Rousay - Everything Perfect Is Already Here
    Cold Years - Goodbye To Misery
    Crystal Eyes - The Sweetness Restored
    Curse Of Lono - People In Cars
    David Bowie - Brilliant Adventure (RSD 2022)
    David Bowie - Toy E.P. (RSD 2022)
    David Pomahač - Neviditelný
    Devil Master - Ecstasies Of Never Ending Night
    Dorothy - Gifts From The Holy Ghost
    Electronic - Remix Mini Album (RSD 2022)
    Enzo Carella - Sfinge (Coloured)
    Erasers - Constant Connection
    Fer De Lance - The Hyperborean
    Fontaines D.C. - Skinty Fia
    Frightened Rabbit - Frightened Rabbit (EP) (Coloured)
    Frightened Rabbit - Pedestrian Verse
    Frightened Rabbit - State Hospital (Coloured)
    Georgia Harmer - Stay In Touch
    Gojira - Live At Brixton Academy (RSD 2022)
    Golden Smog - On Golden Smog (RSD 2022)
    Grabbitz - Time Isn’t Real
    Grateful Dead - Wembley Empire Pool, London, England 4/8/72 (RSD 2022)
    Hatchie - Giving The World Away
    Held By Trees - Solace
    Hex - Supermarket
    Hex - Ultrapop (Coloured)
    Chicago - Chicago At Carnegie Hall, April 9, 1971 (Live) (RSD 2022)
    Christy Moore - Ride On (Coloured) (RSD 2022)
    Ian Dury & The Blockheads - Ten More Turnips From The Tip / 20th Anniversary (RSD 2022)
    James Heather - Invisible Forces
    Jane Inc. - Faster Than I Can Take
    Joe Bonamassa - Ballad Of John Henry (Coloured)
    Joe Bonamassa - Live From The Royal Albert Hall
    Joe Bonamassa - You & Me (Coloured)
    Joni Mitchell - Blue Highlights (RSD 2022)
    Joshua Hedley - Neon Blue
    Kathryn Joseph - For You Who Are Wronged
    Madonna - Who's That Girl / Causing A Commotion (35th Anniversary) (Coloured) (RSD 2022)
    Mike Oldfield - Tubular Bells II (Coloured) (RSD 2022)
    Mirror - The Day Bastard Leaders Die
    Motorhead - The Lost Tapes Vol. 2 (Coloured) (RSD 2022)
    Nick Cave & The Bad Seeds - Live Seeds (Coloured) (RSD 2022)
    Nick Mono - The Sun Won't Stay After Summer (RSD 2022)
    Nils Frahm - Durton
    Nils Frahm - Electric Piano
    Nils Frahm - Streichelfisch
    Nothing But Thieves - Moral Panic (Coloured)
    Old Crow Medicine Show - Paint This Town
    Our Lady Peace - Spiritual Machines Ii
    Peter Tosh - Complete Captured Live (Coloured) (RSD 2022)
    Petr Janda - Asi se mi nebude chtít (Limitovaná edice s podpisem) (Supraphon)
    Petr Janda - Asi se mi nebude chtít (Supraphon)
    Pinkpantheress - To Hell With It (RSD 2022)
    Psychedelic Porn Crumpets - Night Gnomes
    Rick Astley - Whenever You Need Somebody (RSD 2022)
    Robert Ames & Ben Corrigan - Carbs
    Roger Eno - The Turning Year
    Různí - De-Lite Fully Soul (Coloured) (RSD 2022)
    Různí - Eurovision Song Contest Turin 2022
    S. Carey - Break Me Open
    Sepultura - Revolusongs (Picture Vinyl) (RSD 2022)
    Shankar Family & Friends - I Am Missing You (Coloured) (RSD 2022)
    Shinedown - Planet Zero
    Skull Fist - Paid In Full
    Slade - Ballzy (RSD 2022)
    Somali Yacht Club - The Space
    Speckmann Project - Fiends Of Emptiness
    Static Abyss - Labyrinth Of Veins
    Stevie Nicks - Bella Donna (RSD 2022)
    Stiff Little Fingers - BBC Live In Concert (Coloured) (RSD 2022)
    Taj Mahal & Ry Cooder - Get On Board
    Tatyana - Treat Me Right
    Tegan And Sara - Still Jealous (Coloured) (RSD 2022)
    The Damned - Strawberries (RSD 2022)
    The Doors - La Woman Sessions (RSD 2022)
    The Everly Brothers - Hey Doll Baby (Coloured) (RSD 2022)
    The Pretenders - Pretenders Ii
    The Pretenders - Pretenders
    The Proclaimers - Sunshine On Leith (RSD 2022)
    The Replacements - Unsuitable For Airplay (RSD 2022)
    Thomas Dolby - Hyperactive! (Coloured) (RSD 2022)
    Touraj - Me Without You, The Spring Without You
    Udo Dirkschneider - My Way
    Undeath - It’s Time… To Rise From The Grave
    Wardruna - Kvitravn - First Flight Of The White Raven
    Willie Nelson - Live At The Texas Opryhouse, 1974 (RSD 2022)
    Xentrix - Kin (Reedice 2022)

    EP:
    88Purppp - If Anything
    Blessing - The Girl Next Door
    Cannabis Corpse - The Weeding (Vinyl Reissue)
    Cosmos Island - Lost And Found
    Danny Dwyer - Losers
    Dee Holt - When I Close My Eyes
    Eddison & Luka - 1Up
    English Teacher - Polyawkward
    Green-House - Solar Editions
    Huntsmen - The Dying Pines
    Maria Lynn - Bad Habits
    Parader - Something The Dreamers Dream
    Renao - From The South
    Rozzi - Berry
    Ruby The Hatchet - Live At Earthquaker
    Sicksense - Kings Today
    Teddy Failure - I’m A Failure Pt. 1
    The Holy Rollercoasters - Odyssey II

    Reedice:
    Hex - Supermarket
    Hex - Ultrapop (Coloured)
    Jesus And Mary Chain - Damage And Joy
    Jesus And Mary Chain - Live At Barrowland
    Nils Frahm - Durton
    Nils Frahm - Electric Piano
    Nils Frahm - Streichelfisch
    Xentrix - For Whose Advantage?

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
    Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
    Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
    The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
    Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
    Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
    Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
    Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
    Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
    Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
    Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
    Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
    Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
    Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
    Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
    - Headlinerem Ostravy v plamenech, která slaví deset let metalové jízdy, je Udo Dirkschneider (26.03.2024 16:12)
    - Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
    - Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
    - Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
    - Sto káv, sto rozhovorů. Podcast "Na kafe s Davidem Pomahačem" slaví (18.02.2024 16:16)
    - Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
    - Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)

    ALBUM TÝDNE 13/2024

    Moimir Papalescu & The Nihilists
    Mystery Women In The Acid Pools

    Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    Čt 28.03.
    Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
    Pá 29.03.
    Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
    Út 09.04.
    The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
    Út 16.04.
    Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
    Út 16.04.
    Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
    St 17.04.
    Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
    Čt 18.04.
    Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
    Ne 21.04.
    Fletcher (SaSaZu, Praha)
    Út 23.04.
    Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
    St 08.05.
    Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Télépopmusik Mirai
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu