Tom Odell nás ve vzpomínkách zavede na "Jubilee Road"

28.06.2018 13:07 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Minulý týden byl jedním z headlinerů prvního dne festivalu Metronome a tento už víme vše podstatné o chystané desce "Jubilee Road" Toma Odella. Venku je již i pilotní singl "If You Wanna Love Somebody", který Tom představil i pražskému publiku. Videoklip k němu režírovala Sophie Littman a můžete jej omrknout níže.

Tom Odell - Jubilee Road
© facebook interpreta
Tom Odell si na "Jubilee Road" obstaral skoro vše sám a prý máme očekávat spíše návrat k debutu "Long Way Down". Tom na chystané novince vykresluje vlastní příběhy a osudy svých přátel, které potkal během doby, kdy žil se svou bývalou přítelkyní. Záměrně nahrávku pojmenoval po fiktivní londýnské ulici, aby zachoval soukromí svých sousedů - "Jubilee Road" tak slibuje velmi civilní a osobní zpovědi vystavěné na skutečných prožitcích.

"Napsal jsem toto album v domě na tiché terasovité ulici ve východním Londýně. Ve svých textech jsem se nechal inspirovat životy přátel, se kterými jsem se tam sblížil. Natočil jsem téměř všechny skladby ve svém obýváku, a když je teď poslouchám pozorněji, pořád můžu slyšet hlasy z televizní show, kterou si pouštěl můj starý soused vedle v pokoji. V některých okamžicích zaslechnu v nahrávkách i hlasy dětí, hrajících fotbal venku na ulici, a kroky mé přítelkyně, procházející se po dřevěné podlaze v patře nade mnou. Už tam nebydlím, můj život se dost změnil, ale nikdy na toto období nezapomenu a doufám, že si užijete poslech mého nového alba tak, jak jsem si ho já užíval při jeho tvorbě," doplňuje sám autor.

Třetí album Toma Odella "Jubilee Road" vyjde 12. října a přinese tuto desítku skladeb: Jubilee Road, If You Wanna Love Somebody, Son Of An Only Child, You're Going To Break My Heart Tonight, China Dolls, Queen Of Diamonds, Half As Good As You, Go Tell Her Now, Don't Belong In Hollywood, Wedding Day. Pokud chcete mít doma podepsané CD nebo LP nebo limitované vydání na zeleném vinylu, nakoukněte do jeho oficiálního obchodu. Kromě toho se snad dočkáme i dalšího koncertu, zatím nejblíže hraje muzikant 4. listopadu v Bratislavě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY