Snow Patrol věnovali "Soon" frontmanovu otci

04.06.2018 16:27 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Snow Patrol se vrátili s deskou "Wildness" balancující někde uprostřed mezi světlem a temnotou. Gary Lightbody a jeho parta postupně vydávají všechny skladby a opatřují je videoklipy. Tím prozatím posledním je nejspíše nejtěžší a nejemotivnější kus z alba. "Soon" pojednává o otci frontmana severo-irské kapely a zavádí diváky trochu za oponu všech prozrazených informací.

O skladbě se rozpovídal sám Lightbody: "Před třemi roky mu byla diagnostikována demence. Chtěl jsem tak napsat píseň, která nás oba bude spojovat a dá mu vědět, že jsem s ním byl a také navždy budu. V připraveném videu spolu s tátou sedíme a sledujeme stará domácí videa. Tohle natáčení bylo jedním z nejlepších dnů, které jsme spolu strávili. A jsem neuvěřitelně vděčný, že to mohl sdílet se mnou, a strávit tak čas v mém světě. Znamená to pro mě všechno.

Videoklip režírovaný Brettem Simonem nás zavede do obýváku, kde v křeslech vedle sebe sedí otec a syn a sledují své staré zážitky z Garyho dětství. Vše je pouštěno na videokazetách, což potvrzují typické bíločerné pruhy obrazovky. Postupně vidíme různá školní vystoupení, rodinné oslavy, počátky Snow Patrol či fotbálek na zahradě. "Soon" je sice melancholickou, nicméně naprosto důstojnou poctou Lightbodyho otci a také dalším parádním vizuálním dílem, na kterém kapela s Brettem Simonem v tomto roce spolupracovala.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY