Švédští mathcoristé Meshuggah po deseti letech zdevastují Prahu

29.05.2018 16:50 - Matěj Bílý | foto: Atomic Fire

Po dlouhých deseti letech se do Prahy vracejí švédští Meshuggah. Ikona mathcoru, kterou renomovaný časopis Rolling Stone zařadil mezi deset nejvýznamnějších interpretů ve škatulce hard & heavy, vystoupí ve středu 13. června 2018 v klubu Roxy.

Meshuggah se zformovali v roce 1987 ve městě Umeå. Enormní úspěch ale zaznamenala především jejich alba z prvního desetiletí nového milénia, "Cath Thirtythree" (2005) a "ObZen" (2008). Ze zakládajících členů dnes v sestavě nalezneme charismatického vokalistu Jense Kidmana a originálního kytaristu Fredrika Thordendala, které po dlouhá léta doplňují fenomenální bubeník Tomas Haake a druhý kytarista Mårten Hagström.

Název kapely je hebrejským výrazem pro šílence a na nefalšované hudební šílenství se mohou těšit i návštěvníci chystaného koncertu. Meshuggah se zpočátku pohybovali na poli fúze progresivního death metalu a groovy thrashe, postupně však do své tvorby stále více zapracovávali komplikované rytmické postupy a stali se jednou z klíčových formací stylu zvaného mathcore. Produkce švédské party se vyznačuje mimořádnými instrumentálními výkony, které ovšem nikterak nenarušují hutnou energii a agresivitu skladeb. Je na vás, jestli budete během setu divoce máchat hlavou, nebo se jen užasle snažit počítat krkolomné polyrytmy.

Dveře klubu se otevřou v 18.30. Vstupenky můžete zakoupit na webu pořádající agentury Obscure Promotion, případně v zavedených předprodejních sítích Ticketpro a Ticketportal.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY