"Burn", to je electro jízda Little Boots a jejích přátel

24.05.2018 14:30 - Dan Hájek | foto: Little Boots fcb

Little Boots se nedávné spolupráce třeba s RAC nebo Jeanem Michelem Jarrem zřejmě natolik zalíbily, že v tomto duchu natočila rovnou celé épéčko, Nazvala ho "Burn" a pokračuje na něm ve zvuku alb minulých - vytváří chytlavé electropopové písničky, s nimiž nakukuje do nových teritorií.
8/10

Little Boots - Burn

Skladby: Shadows (feat. Joyce Muniz), Picture (feat. Lauren Flax), Eros (feat. Planningtorock), River (feat. Cora Novoa)
Vydáno: 06.04.2018
Celkový čas: 15:50
Vydavatel: On Repeat Records

Po vydání "Working Girl" Little Boots příliš nelenila a vrhla se do různých spoluprací, nejvíce pak byla vidět "If..!", která byla natočena s Jeanem Michelem Jarrem pro jeho dvojdílný projekt "Electronica". Ve stejných šlépějích jde i novinka "Burn". Na ní spolupracovala se jmény jako Joyce Muniz, Lauren Flax, Planningtorock a Cora Novoa, nad výsledným mixem pak dohlížela Marta Salogni (o její výpomoc měla zájem i sama Björk).

Každá ze skladeb má svůj osobitý příběh, "Shadows" je vystavěna na přímočarém beatu, "Picture" se dotýká fobie ze sociálních sítí a vztahu člověk versus technologie. Naopak "Eros" je vykrystalizovanou disco hitovkou a splněným přáním, kdy si Little Boots vyhlédla Planningtorock na základě poslechu remixu skladby "Lets Talk About Gender Baby, Let's Talk About You And Me" The Knife. Závěr s "River" je podtržený melancholií a potemnělými odstíny. Little Boots nezklamala - "Burn" jako návnada na čtvrté album funguje dost dobře.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY