Německý Justin Bieber Lukas Rieger se poprvé představí v České republice

09.05.2018 15:10 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Není to tak dlouho, co se stal plnoletým, přesto již nějakou dobu patří mezi nejsledovanější německé teenagery a jeho popularita roste každým dnem. Lukas Rieger je prostě zpěvákem, který má ten pověstný hvězdný gen, díky němuž okouzlí nejen svým nezaměnitelným hlasem, ale i svojí suverénní prezentací na pódiu, jež je srovnávána s hudebními začátky Justina Biebera.

Lukas Rieger se narodil 3. června 1999 a svoji hudební kariéru odstartoval v roce 2014 jako kandidát castingové show The Voice Kids. Tu sice nevyhrál, ale zpívání se rozhodně nevzdal a šel si tvrdě za svým cílem. Díky sociálním sítím si začal stavět základnu věrných fanoušků, které uchvátil nejprve coververzemi slavných hitů, ale postupem času i svými vlastními songy. Debutový singl "Be My Baby" vydal na podzim roku 2014, krátce poté následovaly další úspěšné singly, které zhruba po dvou letech završilo vydání debutové desky "Compass".

Pokud mohlo být do té doby vše vnímáno jako pouhé štěstí začínajícího umělce, letos v zimě vydané druhé album "Code" Lukasovu silnou pozici jednoznačně potvrdilo. Deska se vyhoupla na druhou příčku německé prodejní hitparády a rapidně zvýšila jeho popularitu i mimo německy mluvící země. Lukas Rieger, který zpívá výhradně v anglickém jazyce, má aktuálně téměř dva miliony fanoušků na Instragramu, aplikace Musical.ly vykazuje více než dva a půl milionu jeho fandů a jeho singly na YouTube si posluchači dohromady přehráli téměř čtyřiadvacetmilionkrát.

Dalo se tak čekat, že Lukas vyslyší přání svých obdivovatelů a bude pokračovat ve svém úspěšném evropském turné. V jeho další části sice odehraje opět několik koncertů i po Německu (například v Drážďanech, Roztokách, Norimberku nebo Mannheimu), ale koncertní pouť ho zavede také do Rakouska, Švýcarska, Lucemburska a poprvé i do České republiky. Jeho koncert se uskuteční ve středu 7. listopadu v brněnském Semilassu. Vstupenky v ceně 590 Kč se prodávají v sítích TPro a TPortal.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY