Martin Chodúr dokončil nahrávání vánočního alba s orchestrem

03.05.2018 17:11 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Lidé se teprve začínají radovat z prvních teplých dní, ale Martin Chodúr už dokončil natáčení svého prvního vánočního alba. Nahrál ho v Ostravě s tamní Janáčkovou filharmonií a dirigentem Markem Prášilem.

Chodúra napadlo sestavit kolekci vánočních písní a koled díky jeho synu Martinovi. Ten se narodil 1. ledna 2016 a skladby s touto tematikou má rád. "Vánoční písně a koledy mám v repertoáru už dávno, ale dnes je zpívám pochopitelně jinak než dřív a pocity, které při jejich interpretaci mám, jsou, myslím, víc než upřímné a důvěryhodné. A pro mé posluchače budou tak snadno pochopitelné," nechal se slyšet Chodúr starší.

Zpěvák na svá prozatímní tři sólová alba napsal hudbu i texty, zde to však bude malinko jinak. "Řadu zahraničních vánočních písní jsem si otextoval, ke dvěma jsem si napsal aranžmá. Na vánoční album jsem nahrál i slavnou píseň Leonarda Cohena 'Hallelujah', což si mí příznivci už dlouho přáli. A píseň 'Síla mít rád' jsem si napsal celou sám. V televizní premiéře zazní 19. září letošního roku na Zahajovacím koncertě Mezinárodního televizního festivalu 'Zlatá Praha - Štefan Margita a jeho hosté'," vysvětlil hudebník, který momentálně boduje se skladbou "Klidně plakej dál" v hitparádě Českého rozhlasu Dvojka.

Vánoční CD vyjde na podzim a doprovodí ho i několik koncertních vystoupení. "Repertoár, který jsem na ně nahrál, představím 6. prosince s Karlovarským symfonickým orchestrem a s dirigentem Janem Kučerou v Grandhotelu Ambassador Národní dům v Karlových Varech, 12. prosince s Komorní filharmonií Pardubice a s dirigentem Markem Štilcem v pardubickém Domě hudby a 20. prosince s Janáčkovou filharmonií Ostrava s dirigentem Markem Prášilem v ostravském Gongu," upřesnil Chodúr.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY