shop.musicserver.cz
Nové desky 39/2021 - od Brandi Carlile přes Asking Alexandria po Ministry

Nové desky 39/2021 - od Brandi Carlile přes Asking Alexandria po Ministry

Vydáno: 06.10.2021 13:15 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Asking Alexandria

Tento týden se můžete těšit na rockovou nálož od Asking Alexandria, Rogera Taylora, Yes a ještě o něco tvrdší od Ministry, Katatonie a Wage War. Zjemnění dodá oceňovaná Brandi Carlile, Lady Gaga společně s Tonym Bennettem, českou scénu zastoupí Karel Gott, Martin Chodúr či Xavier Baumaxa a tipem jsou opět po čase The Accidentals.

V pátek 1. října vyšly tyto nové tituly:

Brandi Carlile - In These Silent Days
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: americana / folk

Brandi Carlile - In These Silent Days
Brandi Carlile se aktuálně veze na velmi úspěšné vlně, kterou odstartovala svým minulým albem "By The Way, I Forgive You" z roku 2018, v níž pokračovala v superskupině The Highwomen a také coby producentka a spoluautorka oceňovaného pětadvacátého alba "While I'm Livin'" Tanyi Tucker. Za tuto krátkou dobu sesbírala šest Grammy a nahrávala třeba i se Soundgarden. Není tedy divu, že její letošní počin "In These Silent Days" je za Atlantikem velmi očekávanou událostí a že ona sama na něm dále pokračuje se stejnou producentskou dvojicí Dave Cobb - Shooter Jennings. Fanoušci jejího mixu americany, folku, popu, rocku a alternativní country se mohou těšit na celkem deset písniček, k poslechu jsou na jejím YouTube profilu.


Karel Gott - Karel (soundtrack) (Supraphon)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / tradiční pop / střední proud

Karel Gott - Karel (soundtrack)
Dlouho odkládaný dokument režisérky Olgy Malířové Špátové o životě Karla Gotta "Karel" ve čtvrtek konečně vstoupí do našich kin a o týden dříve jej předběhl soundtrack. Sedm hodin již sestříhaného výchozího materiálu se proměnilo ve dvouhodinový záznam všech pasáží zpěvákova života se speciální pozorností věnovanou jeho posledním sezónám. Emocionálně silná obrazová výpověď je samozřejmě plná muziky. Zrodil se proto nápad nabídnout divákům vzpomínku v podobě dvojalba (k dostání je i na trojici vinylů) zahrnujícího maximum písní obsažených ve filmu. Jakkoli je zde logicky využita řada songů s puncem hitu, průzkum Gottova života i kariéry zahrnul též mnoho songů jinak důležitých, nazpívaných v němčině nebo potřebně doplňujících děj filmu. Vznikl tak soubor více než čtyřiceti převážně chronologicky seřazených tracků. Ukázky nabízejí stránky vydavatelství Supraphon.


Lady Gaga & Tony Bennett - Love For Sale
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: tradiční pop

Tony Bennett & Lady Gaga - Love for Sale
Po sedmi letech se Lady Gaga a Tony Bennett rozhodli opět zopakovat svoji spolupráci z alba "Cheek To Cheek". Oba si mezitím stihli střihnout dvě vlastní desky, legendárnímu zpěvákovi, který před pár dny oslavil pětadevadesáté narozeniny, byl bohužel diagnostikován Alzheimer. Své druhé společné dílo pojmenovali "Love For Sale" a vybírali na něj písničky pouze z pera Colea Portera. Na standardní verzi jich naleznete deset, deluxe nabídne o dvě více, a to včetně hitů jako "Night And Day", "I Concentrate On You", "I've Got You Under My Skin" nebo "So In Love" a najdete mezi nimi i čtyři, které zpívali sólově. Nahrávalo se v proslulém newyorském studiu Electric Lady a produkci opět obstaral zpěvákův syn Dae Bennett. První ukázky najdete na YouTube.


Asking Alexandria - See What's On The Inside
web / facebook / Deezer / >psali jsme
žánr: hard rock

Asking Alexandria - See What's On The Inside
Uznávaná britská rocková skupina Asking Alexandria, mixující kořeny hard rocku s řízným hard 'n' heavy, přitvrzeným moderními prvky metalcoru se na albu "See What’s On The Inside" vrací k přímočarosti. Potvrdil to již první singl "Alone Again". Samotný zakládající člen a kytarista k nové kolekci řekl: "Žádné kudrlinky ani levné triky, jen nás pět hraje na nástroje tak tvrdě a tak hlasitě, jak jen to jde! Vrátili jsme se ke kořenům jako hudebníci a opravdu jsme chtěli znovu zapálit tu vášeň a lásku k rockové a metalové hudbě. Metallica, Led Zeppelin, Queen, Nirvana, AC/DC a další, ti všichni velikáni, které jsme si jako děti zamilovali, výrazně ovlivnili toto nové album." Jejich snažení můžete zhodnotit na YouTube profilu formace.


Martin Chodúr - Tisíc a jedna noc
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: střední proud

Martin Chodúr - Tisíc a jedna noc
Jak název "Tisíc a jedna noc" napovídá, v případě nového alba se Martin Chodúr nechal inspirovat legendární knihou národních příběhů ze Středního východu, a to zejména kvůli její literární formě, respektive nekonečnému množství možností, jak vnímat příběh. Tuto mnohovrstevnatost promítl rovněž do písní, takže v nich najdeme zasněžené Beskydy, které splývají s dunami písečné pouště, nebo džiny prchající z lahví otevřených šampusů či tak trochu jiného Amora. Stejně jako slavná kniha je i nahrávka směsicí nejrůznějších stylů od popu až téměř po art rock. Autorem všech čtrnácti songů je sám zpěvák, který do nich zakomponoval mnoho literárních i hudebních odkazů. Na natáčení se podíleli hudebníci doprovodné skupiny MACH, tedy Vlastimil Šmída, Patrik Benek, Mario Šeparovič, Marek Dufek a Jeny Krompolc. Martin Chodúr sám kromě zpěvu hraje na kytary, klarinet, saxofon, flétnu a syntezátory. Výsledek je v ukázkách ke slyšení na stránkách vydavatelství Supraphon.


Meek Mill - Expensive Pain
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní hip hop

Meek Mill - Expensive Pain
Americký rapper Meek Mill se po vydání úspěšné studiovky "Championships" na čas odmlčel. Opět o sobě dal vědět vloni protest songem "Otherside Of America" a poté čtyřpísňovým EP "Quarantine Pack". A nyní vydává svoji pátou řadovku "Expensive Pain". Osmnáct tracků mu pomáhal produkovat poměrně početný tým, v němž nechybějí jména jako 30 Roc, Vinylz, Boi-1da, Cardo, Sav nebo Nick Papz. Připojil se k němu i početný zástup hostů s interprety jako Lil Baby, Lil Durk, Kehlani, ASAP Ferg, Moneybagg Yo, Giggs, Young Thug, Vory, Lil Uzi Vert a Brent Faiyaz. Vydáním žije rapperův YouTube kanál.


Ministry - Moral Hygiene
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: industriální metal

Ministry - Moral Hygiene
Po dlouhém čekání uvádí americká industriální metalová formace Ministry svou patnáctou řadovku "Moral Hygiene". Ta má být jakýmsi pobídnutím společnosti k probuzení a najdete na ní deset skladeb. Tematicky se dotýkají aktuální společenské situace - což ostatně potvrzuje i význam jména nahrávky. Z rádií můžete znát první ochutnávku v podobě kousku "Disinformation", ke kterému kapela natočila i klip. Podívat se na něj můžete na jejím YouTube profilu.


Tip týdne

The Accidentals - Vessel
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk

The Accidentals - Vessel
Jsou to zhruba čtyři roky, co jsme vám poprvé představili americké indiefolkové trio The Accidentals s třetí deskou "Odyssey", kterou jsme označili za Tip týdne. Nahrávka nezaujala pouze nás, ale třeba také kolegy z PopMatters, AllMusic, NPR, ABC a Huffington Post, kteří ji dokonce umístili na druhé místo svého výročního žebříčku. Nyní je tu ovšem novinka "Vessels", pro niž si formace nachystala celkem čtrnáct písniček, a pro její produkci oslovila Johna Congletona (St. Vincent, Lana Del Rey, Angel Olsen, The Staves) a Tuckera Martina (The Decemberists, First Aid Kit). Stylově muzikanti zůstávají poměrně široce rozkročení mezi folkem, popem, bluegrassem, rockem a americanou. Proč byste neměli minout ani jejich čtvrté album, zjistíte na YouTube.


Roger Taylor - Outsider
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

Roger Taylor - Outsider
Bubeník britské legendy Queen Roger Tylor natáčel novinku "Outsider", jak už bývá v těchto dnech zvykem, v době lockdownů, kdy nemohl vystupovat a plně se věnovat jak koncertnímu, tak společenskému životu. Vyjadřuje na něm své emoce z obavy plynutí času a života v ústraní a přirovnává jej k pocitům cizinců, kteří se cítí ponecháni stranou. O tom, ak to někdejšímu druhému hlasu Freddieho Mercuryho stále zpívá a skládá, se můžete přesvědčit na jehoYouTube .


Xavier Baumaxa - F!asco
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní electro folk

Xavier Baumaxa - F!asco
Dvojnásobnou dobu si tentokrát museli počkat fanoušci Xaviera Baumaxy na jeho jubilejní desáté album "F!ASCO". Předchozí řadovky přicházely každý lichý rok, ale ten s číslovkou 2019 severočeský písničkář vynechal. Deset písniček pojal tentokrát v elektronickém stylu, s čímž mu významnou měrou vypomohl Jan Čechtický z Ohm Square. Jsou "zpovědí bílého heteráka středního věku, který hypernekorektně glosuje všechny náboženské, rasové, politické a genderové odchylky ve svém okolí". Co si pod tím představit, zjistíte z ukázek na Supraphonline.


Dar Williams - I'll Meet You Here
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk

Dar Williams - I'll Meet You Here
Americká písničkářka Dar Williams, kterou pro velký svět hudby objevila na počátku devadesátých let Joan Baez, se po delší pauze vrací. Jejím posledním počinem bylo v roce 2015 album "Emerald", kterému nyní přichystala nástupce v podobě desetiskladbové kolekce "I'll Meet You Here". Jde o pokračování spolupráce se Stewartem Lermanem, který má dále ve svém portfoliu umělce jako Willie Nile, Ben Platt, Shawn Colvin nebo Sharon Van Etten. Jak si můžete ověřit na jejím YouTube, muzikantka stále zůstává někde na pomezí popu a dream folku.


Asleep At The Wheel - Half A Hundred Years
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: western swing / country / rockabilly

Asleep At The Wheel - Half A Hundred Years
Americkou formaci Asleep At The Wheel patrně budou znát jen fajnšmekři, a to i přes to, že vloni oslavila půl století své existence a na svém kontě má zhruba třicet nominací na Grammy, z nichž desítku dokázala proměnit v zisk zlatého gramofonku. Jak už je z názvu "Half A Hundred Years" patrné, své šestadvacáté album hudebníci pojali jako oslavu tohoto výročí, a nikoho ani nepřekvapí, že si na ni přizvali několik hostů. Jejich pozvání přijali Lyle Lovett, Bill Kirchen, George Strait, Willie Nelson, Lee Ann Womack, Chris O'Connell, Katie Shore, Elizabeth McQueen, Ray Benson, Leroy Preston, Jesse Ashlock a Emmylou Harris. Devatenáct skladeb sdílejí na svém YouTube.


Yes - The Quest
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / prog / rock

Yes - The Quest
Ke slovu se hlásí i progrocková legendy Yes. "The Quest" je jejich první kolekce nového materiálu po sedmi letech - a první od smrti basisty Chrise Squire, jediného původního člena, který se objevil na každé desce formace. Novinka láká nejen nádherným obalem, který vzývá starého ducha kapely, ale i proklamacemi typu, že se skupina vrací k tvorbě z dob alba "Drama", což může naznačovat mnohé. V každém případě sestava kolem služebně nejstaršího člena v dané instituci kytaristy Steveho Howeho, klávesisty Geoffa Downese a bubeníka Alana White, podporovaného baskytarou Billyho Sherwooda a zpěváka Jona Davisona, který v roce 2012 převzal hlavní vokály, slibuje mnohé. Přesvědčte se na YouTube.


Babymetal - 10 Babymetal Budokan
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / metal

Babymetal - 10 Babymetal Budokan
Japonská po-pmetalová formace Babymetal zahájila rok 2021 oslavami svého desetiletého výročí, konkrétně exkluzivními koncerty v tokijském Nippon Budokan. Sedm let po jejich prvním vystoupení na tomto místě předvedla dvojice slečen desítku neuvěřitelně velkolepých show. Výběr z těchto koncertů nyní míří k posluchačům jako živák nazvaný "10 Babymetal Budokan". K dispozici je v několika formátech a variantách včetně dvou CD a dvou LP. Ukázku najdete na YouTube.


EP

  • JoJo - Trying Not To Think About It
    Dvanáct písniček, stopáž přes půl hodiny a americká r'n'b zpěvačka se přesto sama rozhodla nahrávku zařadit mezi EP a ještě nás v jejím názvu nabádá, abychom o tom zkusili nepřemýšlet. S produkcí si nechala vypomoct od hudebníků, jako jsou Jordan XL, D'Mile, Nikki Flores, DZL, Rob Grimaldi, Caroline Baker či Cardiak, kteří přimíchali i špetku jazzu a soulu. Výsledek uslyšíte na jejím YouTube.
  • Becca Stevens, Gisela João, Justin Stanton, Louis Cato, Michael League - Mirrors
    Během pandemie se díky společného pobytu na portugalském západním pobřeží setkala pětice různorodých hudebníků - dva Američané, Španěl a dva Portugalci - a společnými silami natočili album, na němž se střídají hudební styly i pojetí. Dočkáme se jej v polovině listopadu a na aktuálním EP "Mirrors" (a také na YouTube) nám kvintet servíruje tři ochutnávky z něj.
  • Enslaved – Caravans to the Outer Worlds
    Norská progresivně blackmetalová formace se po loňském albu "Utgard" připomene čtveřicí dalších songů. Na jejich představení vás vezmou prostřednictvím svého YouTube.

Dále stojí za pozornost:
Diet Cig - I Don’t Like Driving Like I Used To: tři alternativní verze starších skladeb indierockové partyYouTube
Goody Grace - Nostalgia Kills: druhé EP kanadského rap-rockového hudebníka YouTube
Sarah Jaffe - The Championship: indie hudebnice, jejíhož talentu využil Eminem, John Grant i Jason Molinaweb
Valley - Last Birthday: nové EP kapely vloni nominované na Juno AwardsYouTube


Katatonia - Mnemosynean (Mediabook)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní metal

Katatonia - Mnemosynean
Švédská metalová formace Katatonia na nové dvoudiskové kolekci "Mnemosynean" vzpomíná na posledních třicet let, které uplynuly od jejího založení. Jde o exkluzivní výběr béčkových skladeb, raritních songů, písniček z několika EP desek, dříve nezveřejněných nahrávek a sérii remixů. Celkem se jedná o bezmála třicet položek. Trailer ke kompilaci najdete na YouTube.


Ray BLK - Access Denied
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b / neo soul / hip hop

Ray BLK - Access Denied
Po dvou EP a jednom mixtapeu přichází s plnohodnotným debutem vítězka BBC Sound Of 2017 Rita Ekwere alias Ray BLK. Anglická zpěvačka s kořeny v Nigérii kombinuje soul a r'n'b a pro svoji prvotinu "Access Denied" si připravila celkem čtrnáct písniček, jejichž produkce se ujal především Nana Rogues, známý ze spolupráce s Dave, Anne-Marie, Drakem, či Edem Sheeranem. Doplnili ho JD. Reid, ADP, PRGSHN či Fred Ball. Pěticí hostů jsou pak Kojey Radical, Giggs, Kaash Paige, Suburban Plaza a Stefflon Don. Kdo snad dosud Ray BLK nezaregistroval, má možnost se s ní seznámit na jejím YouTube.


The Specials - Protest Songs 1924-2012
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock

The Specials - Protest Songs 1924-2012
Na počátku roku 2020 začala anglická formace The Specials připravovat druhou řadovku po svém návratu v roce 2008. Držela se přitom svého klasického dvoutónového stylu na pomezí ska, reggae a punk rocku. Kvůli covidové pandemii pak ale její členové desku uložili k ledu. K opětovnému nahrávání je ovšem povzbudily události, které zapříčinily, že loňský rok označili jako rokem protestů. Z toho důvodu se rozhodli natočit dvanáct protest songů, a jak napovídá název této kolekce "Protest Songs 1924-2012", časově se příliš neomezovali. Najdete mezi nimi tradicionály i skladby Leonarda Cohena, Boba Marleyho, Franka Zappy, dua Brian Eno - David Byrne a dalších. Žánrově je nasměrovali spíše k folku a rocku. Seznam písní a krátké povídání o nich nabízejí na svém webu.


The Doobie Brothers - Liberté
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

The Doobie Brothers - Liberté
Po dlouhých deseti letech přichází americká legenda The Doobie Brothers se svou patnáctou řadovkou. "Liberté" obsahuje dvanáct původních melodií hlavních členů skupiny - Toma Johnstona, Pat Simmonse a Johna McFeeho - produkovaných mimo jiné i spoluautorem Johnem Shanksem, který dříve spolupracoval například s Bon Jovi. Album lze též vnímat i jako dárek nejen fanouškům, ale i vlastní kapele k padesátým narozeninám, jejichž oslavy byly odloženy kvůli koronavirovým opatřením a letos by měly znovu vypuknout. Jako předzvěst vyšlo digitální EP se čtyřmi písněmi z alba - "Oh Mexico", "Cannonball", "Don't Ya Mess with Me" a "Better Days". To, že kapela neuhnula ani o píď ze své kvality, dokazuje na svém YouTube.


Wage War - Manic
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock

Wage War - Manic
Příznivce metalcoru tento týden potěší americká formace Wage War. Produkci "Manic", nového díla a nástupce alba "Pressure" z roku 2019, muzikanti svěřili do rukou odborníků, jako jsou Drew Fulk, Andrew Wade či Jeremy McKinno, a svou troškou v této fázi přispěl i kytarista kapely Cody Quistad. Během pandemického období vzniklo jedenáct nových skladeb, které zatím sbírají nadmíru pozitivní ohodnocení. Vy se můžete přesvědčit zhlédnutím oficiálního klipu k titulnímu kousku "Manic".


V krátkosti

  • Silje Nergaard - Houses
    Norská jazzová zpěvačka si na své nové album pozvala několik hostů. Tím nejznámějším je dvojnásobný držitel Grammy, americký zpěvák Kurt Elling, kterého doplnili například polský houslista Adam Bałdych, kontrabasista Johannes Eick, brazilský kytarista Toninho Horta, saxofonisté Trygve Seim a Håkon Kornstad, trumpetista Arve Henriksen a hráčka na finský národní nástroj kantele Sinikka Langeland. Ukázky z desky nabízí e-shop Amazon.
  • Lil Wayne & Rich The Kid - Trust Fund Babies
    Celkem deset tracků zařadila na své společné album dvojice rapperů. Ke spolupráci vyzvali producenty jako Murda Beatz, MonstaBeatz, Cheese, LunchMoney Lewis nebo Tay Keith. Většinu z nich včetně jediné kooperace s dalším kolegou YG sdílejí na YouTube.
  • Andy Mineo - Never Land II
    Americký rapper, který již od roku 2013 propaguje křesťanský hip hop, nachystal své čtvrté album, s nímž navazuje na své první EP z roku 2014. Jak zjistíte i na jeho YouTube, mezi hosty najdete hudebníky jako Lacrae, Magic & Bird, Ink nebo Jvke.
  • Felix Jaehn - Breathe
    Německý DJ a producent se po třech letech propracoval ke své druhé řadovce. V patnácti skladbách, které najdete na jeho YouTube, samozřejmě nechybí spousta hostů jako Miss Li, Robin Schulz, Georgia Ku, Nea, Captain Cuts, Mike Williams, Jordan Shaw, VIZE nebo The Vamps.
  • Hans Zimmer - No Time To Die (soundtrack)
    Dlouho odkládaná premiéra nové bondovky je konečně tu a s ní i soundtrack k ní. S výjimkou ústřední znělky a závěrečného songu od Billie Eilish ji má na svědomí Hans Zimmer, ukázky nabízí Supraphonline.
  • Illuminati Hotties - Let Me Do One More
    Třetí album indierockového projektu americké hudebnice Sarah Tudzin, kterou můžeme znát i ze spolupráce s Logic, Porches, Weyes Blood nebo Slowdive, nabídne celkem dvanáct skladeb s lehkým nádechem punku a ska. Uslyšíte je na bandcampu kvartetu.
  • Jeremy Zucker - Crusher
    Americký indiepopový písničkář po únorovém EP s Chelsea Cutler vydává svoji druhou sólovku s dvanáctkou písniček. K poslechu jsou na své YouTube.
  • Strand Of Oaks - In Heaven
    Timothy Showalter vydává novou desku svého dlouholetého projektu, a jak se dozvíte na jeho bandcampu, tentokrát v nich mixoval americanu, folk, rock, psychedelii a synth pop. K ruce mu navíc byli Carl Broemel z My Morning Jacket, James Iha z The Smashing Pumpkins, klávesista Bo Koster (Roger Waters) a basák Cedric LeMoyne (Alanis Morissette).
  • Arkells - Blink Once
    Kanadští Arkells vydávají svou šestou studiovku "Blink Once". Propaguje ji nový singl a video k soul-popové skladbě "One Thing I Know". Sledujte a poslouchejte na jejich YouTube kanále .
  • Pond - 9
    "9" je deváté studiové album australské psychedelické rockové skupiny Pond. Kapela si jej sama produkovala a opouští na něm svůj psychopop a znovu se vrací ke svému vybroušenému stylu, který uplatňovala na počátku své kariéry. Na YouTube si můžete poslechnout, jak se jí to podařilo.
  • Explosions In The Sky - Big Bend: (An Original Soundtrack For Public Television)
    Americká post-rocková formace těší příznivce svou instrumentální hudbou od roku 1999. Nyní vydává soundtrack "Big Bend (An Original Soundtrack for Public Television)", který doprovodí nový přírodopisný dokument "Big Bend: The Wild Frontier of Texas". V Americe měl tento seriál premiéru již zkraje letošního roku.


Dále stojí za pozornost

Black Dice - Mod Prog Sic: americká experimentální elektronikabandcamp
Kedr Livanskiy - Liminal Soul: čtvrté album ruského elektronického hudebníkabandcamp
Logan Mize - Welcome To Prairieville: druhé letošní album countryového zpěváka z KansasuYouTube
Tirzah - Colourgrade:alternativní elektronika a house z Londýnabandcamp


Dále vychází:

1000 Bone Cylinder Explosion - Bind
6:33 - Feary Tales For Strange Lullabies: The Dome
Added Color - Looking For You
Anders Parker - Wolf Reckoning
Audiobooks - Astro Tough
Black Sabbath - Technical Ecstasy (Super Deluxe 4CD Box Set)
Boy Scouts - Wayfinder
Brett Naucke - Mirror Ensemble
Caitlin Rose - Own Side Now Deluxe Anniversary Edition
Caveman Cult - Blood And Extinction
Cellista - Pariah
Cindy - 1:2 (Digital Release)
Circle Of Dust - Circle Of Dust (25th Anniversary Edition)
Constant Follower - Neither Is, Nor Ever Was
Crystal Spiders - Moriersis
Curved Light - Spirit Echo
Daniel Sherman - Uncaged
Dirty Nice - Lobster
Doobie Brothers - Liberté
Ducks Ltd. - Modern Fiction
Duel - In Carne Persona
Dying Wish - Fragments Of A Bitter Memory
Faultress - Nocturnes
Fear Connection - Progeny Of A Social Disease
Flesia - Trost
Foamboy - My Sober Daydream
Foul Body Autopsy - Shadows Without Light: Part 1
Four Stroke Baron - Classics
Full Of Hell - Garden Of Burning Apparitions
Gaylord - Crown Of Joy (A Sublime Sun Thriving Amongst Suicidal Stars)
Goatpsalm & Horthodox - Ash
Goodbye Honolulu - Goodbye Honolulu
Grateful Dead - Fox Theatre, St. Louis, Mo (12,10,71)
Gustaf - Audio Drag For Ego Slobs
Hovvdy - True Love
Charlie Grey & Joseph Peach - Spiorachas
Charred - Prayers Of Malediction
Imaginature - Imaginature
Infrared - From The Black Swamp
Inner Wave - Apoptosis
Jeremy Shada - Vintage
John Tejada - Year Of The Living Dead Remixes
Josh Johnson - Trevor Noah Presents Josh Johnson: # (Hashtag)
JW Francis - Wanderkid
Kalabrese - Let Love Rumpel (Part 1)
Kit Grill - Fragile
Kryptos - Force Of Danger
Light Of The Morning Star - Charnel Noir
Lil Lotus - Error Boy (Physical Release)
Lily Rose - Stronger Than I Am
Lvcrft - The Return
Mark Knopfler - The Studio Albums 1996-2007
Mark Rogers - Rythmn Of The Roads
Mat Kearney - January Flower (Deluxe)
Matt Robidoux - At Dust
Metallica - The Metallica Blacklist (Physical Release)
Michael Oscillate - Hyperbolic Hypnosis Of Luminescence
Mike Etten - Love Wash
Mink Slide - Funk On Wheels
Miro Žbirka - Modrý Album / Deluxe Edice
Misty River - Promises
Mod Con - Modern Condition
Molly Payton - Slack
Muzi - Interblaktic
Myriam Gendron - Ma Délire
Necroticgorebeast - Human Deviance Galore
Neil Young - Obs1: Carnie Hall 1970
Newsboys - Stand
Nine Pound Hammer - When The Shit Goes Down
Osibisa - Sunshine Day: The Boyhood Sessions
Petite Amie - Petite Amie
Pharmacist - Carnal Pollution
Phillip Frobos (Of Omni) - Vague Enough To Satisfy
Princess Century - S U R R E N D E R
Red On - Ordinary Ghosts
Ross Cooper - Chasing Old Highs (Deluxe Edition)
Různí - Mighty Fine: An Austin City Limits Tribute To Walter Hyatt
Různí - The Daptone Super Soul Revue (Live At The Apollo)
Různí - Tresor 30
Různí - Ultimate 70s Hits
Saint Abdullah - To Live A La West Pt. 2
Secondhand Sound - The Best & Worst Of Times
Shad - Tao
Shaggy - Christmas In The Islands (Deluxe Edition)
Simone Faraci - Echo Ex Machina
Snares Of Sixes - Moonbladder
Spiteful Bum - We Have Blud
Sugababes - One Touch (20 Year Anniversary Edition)
Sun Atoms - Let There Be Light
Swellshark - All Of My Almost
The Colorist Orchestra & Howe Gelb - Not On The Map
The Liquor Store - Colossus
The Persian Leaps - Drone Etiquette
The Script - Tales From The Script: Gratest Hits
The The - The Comeback Special
Tim Story - Moebius Stripes
Tirzah - Colourgrade
Torture Of Hypocrisy - Humanufacture
Twice - The Feels
United Defiance - Change The Frequency
Ustad Saami - East Pakistan Sky
Victor Internet - Blue 2000
Vincent Guaraldi Trio - A Charlie Brown Christmas (Limited 2021 Edition)
Wiki - Half God
Wingless - Nonconform
Wlots - Paperking
Work Party - My Best Days Are Behind Me
Yes - The Quest
Yungmorpheus & Eyedres - Affable With Pointed Teeth
Zoë - Back Into The Light
Zoodrake - Seven

Vychází na vinylu:
Artillery - By Inheritance (Vinyl Reissue)
Black Sabbath - Technical Ecstasy (Super Deluxe 5LP Box Set)
Brabenec, Topol, Komárek - Konec Léta
Dar Williams - I'll Meet You Here
Grateful Dead - Fox Theatre, St. Louis, Mo (12,10,71)
Hans Zimmer - No Time To Die
Jennifer Hudson - Respect
John Prine - Fair & Square (Vinyl Reissue)
Karel Gott, - Karel (Supraphon)
Lady Gaga & Tony Bennett - Love For Sale
Mark Knopfler - The Studio Albums 1996-2007
Martina McBride - White Christmas
Ministry - Moral Hygiene
Miro Žbirka - Modrý Album / Deluxe Edice
Onerepublic - Human
Roger Taylor - Outsider
Roy Woods - Exis
Různí - Home Alone Christmas (Vinyl Reissue)
Sigur Rós - Ágaetis Byrjun
Silje Nergaard - Houses
The Mars Volta - The Bedlamn In Goliath (Vinyl Reissue)
The Specials - Protest Songs 1924-2012
Tony Bennett - Snowfall
Whitney Houston - One Wish

EP:
Ben Marc - Breathe Suite
Betrayme - Níhil Óbstat
Bonnie Cosby - Virginiana
Charles On Tv - Truth & Lies
Jacob Sartorius - Lost But Found
Joshua Speers - Midnight Horses
Leah Kate - What Just Happened?
Leisure - Side B
Liotta Soul - Cool
Lonr. - Land Of Nothing Real 2
Minni - Orange Flower Weep
Olan Monk - Auto Life
Oliver Tree And Little Big - Welcome To The Internet
R.I.Pablo - Bug Lyf
Royel Otis - Campus
Sarah Jaffe - The Championship
Silas Short - Drawing
Silt - Contact High
Sylvie - Sylvie
Valley - Last Birthday
Xander Cameron - Rebel Rm Roseme

Reedice:
A Broken Design - Another Day In Hell
Buck Owens & The Buckaroos - (It’s A) Monster’s Holuday
Buck Owens & The Buckaroos - Ain’t It Amazing, Gracie
Buck Owens & The Buckaroos - In The Palm Of Your Hands
Mötley Crüe - Shout At The Devil
Rudolph Johnson - The Second Coming
Walter Bishop, Jr.’s 4th Cycle - Keeper Of My Soul

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Naživo: Hans Zimmer bez Hanse Zimmera vzal diváky v O2 areně na cestu kolem světa (09.03.2024 19:59)
- Fotogalerie: Hudební a vizuální show The World Of Hans Zimmer v obrazech (09.03.2024 18:47)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Minirecenze: Ministry reagují na americký volební rok zuřivou deskou "HOPIUMFORTHEMASSES" (05.03.2024 18:00)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Billie Eilish Rush Mirai Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu