Jon Hopkins má hotovo, "Singularity" doveze i do Ostravy

08.03.2018 12:32 - Dan Hájek | foto: Domino Records

Od vydání skvělé desky "Immunity" brzy uteče rovných pět let. Jon Hopkins však v těchto dnech konečně oznámil příchod jejího následovníka. Ten dostal název "Singularity" a vyjde z kraje května. Hopkins zároveň uvedl i první singlovku "Emerald Rush" (video níže) a ohlásil letošní koncerty - již známá skutečnost je jeho účast na červencových Colours Of Ostrava, dle jeho rozpisu by zde měl vystoupit 20. července (tedy během třetího festivalového dne).

Jon Hopkins - Singularity
© facebook interpreta
Po "Immunity" (za něj získal i nominaci na prestižní Mercury Prize) přišlo ještě épéčko "Asleep Versions" s ambientními variacemi a v roce 2015 připravil hudebník povedený díl kompilace "LateNightTales". Až posléze začal pracovat na novince. Na té se prý dočkáme charakteristické zvukové směsi od klavírních linií přes ambient až po syrové techno. Obal alba vidíte nalevo. Na "Singularity" Hopkins zkoumá nesoulad mezi ruchem měst (industriální elektronika a hudební klaustrofobie) a klidem v opuštěných lesích (akustika se sólem pro klavír) a vyjadřuje jistou frustraci ze stavu současného světa.

"Singularity" vyjde 4 května a nabídne těchto devět kompozic: Singularity, Emerald Rush, Neon Pattern Drum, Everything Connected, Feel First Life, C O S M, Echo Dissolve, Luminous Beings, Recovery. Vydání přinese hned několik fyzických edic na CD a LP (přesněji na dvojici vinylů), a pokud si pospíšíte, mohla by na vás vyjít limitovaná edice na tmavě modrém vinylu s přiloženým a vlastnoručně podepsaným artprintem. Objednat lze přímo na tomto místě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY