Grace Carter, která předskakuje Rag'n'Bone Manovi, v "Silhouette" potvrzuje, že je velký talent popu

22.02.2018 08:12 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Pokud se 2. března chystáte do Fora Karlín na koncert Rag'n'Bone Mana, možná se tentokrát opravdu vyplatí přijít včas. Předskakovat mu totiž bude talentovaná britská zpěvačka Grace Carter, o které se šušká, že je vycházející popovou hvězdou, jež v následujících letech zamíří na čela hitparád. A singl "Silhoutte" potvrzuje, že tyto zvěsti vůbec nemusejí být scestné.

Jedná se o půvabnou, melodicky výborně vystavěnou srdceryvnou baladu, ve které vynikne zpěvaččin hlas. Grace umně pracuje s napětím v něm. Komorní klavírní doprovod je pro její vokál to pravé ořechové. V některých momentech vás dokonce napadne, jestli neposloucháte nový ploužák od Rihanny.

Vzhledem k pojetí novinky nebylo nutné přijít s nějakým vizuálním veledílem, což Carter pochopila. V klipu si proto vystačí - jak název napovídá - se svou vlastní siluetou, za kterou se postupně mění barevné pozadí. Výsledek je tedy minimalistický, ale o to působivější. Jestli budou podobně silné skladby i na chystaném debutovém EP, pak si tenhle hlas opravdu rychle zamilujeme.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY