Amenra zhypnotizuje pražský Palác Akropolis. Sekundovat jí budou japonští Boris

14.02.2018 08:18 - Tomáš Rozkovec | foto: facebook interpreta

V neděli 25. února si do pražského klubu Palác Akropolis zajisté najdou cestu vyznavači těžkých riffů, které se mísí s experimenty všeho druhu, včetně spirituální atmosféry protnuté avantgardou. Vystoupí zde totiž belgická Amenra.

Kapela vznikla v roce 1999. Byla založena zpěvákem Colinem H. van Eeckhoutem a kytaristou Mathieu Vandekerckhovem. Jako svůj inspirační zdroj uvádí skupinu Neurosis. Jejich styl se dá popsat jako různorodá směs post-rocku, post-metalu, hardcoru, doom a black metalu, gothicu. Ale také lze říci, že jejich hudební produkce je škatulkově neuchopitelná. Balancuje na pomezích jednotlivých stylů, navazuje pocit spirituality a nebojí se vstoupit do experimentů jakéhokoli ražení, včetně protknutí kůže frontmana Colina háky "Snažím se svázat temnotu do světla. Od počátku bylo naším záměrem s našimi alby navrhnout platformu pro sebereflexi a vytvořit základnu pro introspekci; ten okamžik, kdy jste na kolenou a ptáte se na otázky, které nemají odpovědi," říká sám Colin.

Amenra má na kontě šest studiových alb. Všechna jsou pojmenovaná příznačně "Mass", (Mše) a jsou rozlišena jen římskou řadovou číslicí. Poslední vyšlo v loňském roce. Jejich vystoupení jsou doprovázena vizuální složkou od různých umělců a choreografů, například Willyho Vanderperra či Berlindy De Bruyckere. Vystoupení tohoto avantgardního kvinteta nabízí nevšední zážitek.

Belgičany doplní neméně zajímavé avantgardní trio z Tokia jménem Boris. To zde vystoupí po dlouhých deseti letech. Vstupenky v ceně 550 Kč lze zakoupit na stránkách pořádající agentury www.Obscure.cz nebo s příslušnými poplatky v sítích www.Ticketpro.cz nebo www.Ticketportal.cz.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY