Animovaný Martin Harich nás v klipu "Kvapka" zavede do vodní říše i do oblak

07.02.2018 12:53 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Padající kapky má podle Martina Haricha evokovat rytmus jeho nového singlu. Ten se logicky nemůže jmenovat jinak než "Kvapka". Na loňském zdařilém albu "Mapy" patří k těm svižnějším. K dobru mu přidejme i příjemnou, nenásilnou chytlavost. Sám Harich tvrdí, že výsledný zvuk ovlivnily například kapely Kodaline nebo Coldplay, o nějakém plagiátu tady ale nemůže být řeč. Někdejší finalista SuperStar zkrátka během let dospěl v autentického zpěváka, jehož pojetí popu patří na domácí scéně k tomu zajímavějšímu.

Povedl se i doprovodný videoklip. Sázka na jednoduchost se tady vyplatila - animované obrázky, které zachycují nejen kreslenou podobu Haricha, ale hodně se v souladu s tématem točí také kolem vodní říše a oblaků, vytvořil Kosak z Light & Love. Je to milé, nenucené a na dokreslení atmosféry skladby zcela dostačující. Navíc design ladí s vizuální grafikou, která se váže k albu "Mapy", jehož vinylovou podobu Maťo pokřtí 13. února v 17 hodin v pražském NeoLuxoru na Václavském náměstí.

Na závěr ještě vypíchněme dvě zajímavosti. Tou první je, že některé party písně Harich nahrával ve staré tenisové hale v Tatrách. Konkrétně se jedná o chorálové "ooo". A té druhé si pravděpodobně všimnou jen pozorní - v refrénu totiž můžete zaslechnout také nenápadný vokál zpěvákova kamaráda a zároveň parťáka z buskingových výletů po Evropě Thoma Artwaye.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY