V MeetFactory v únoru zahrají The Charlatans

18.01.2018 16:12 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

The Charlatans dosáhli vyššího stupně grácie. Dvacet sedm let po vydání svého prvního alba "Some Friendly", které dosáhlo prvního místa britské hitparády, znějí pořád svěže a jejich kariéra září jak slunce na nebi. Na svém letošním albu "Different Days" přicházejí s hudbou, která překresluje jejich hudební mapy, jako nikdy předtím jsou si jistí svou kolektivní identitou, tím, kým jako kapela vlastně jsou. The Charlatans se pražskému obecenstvu představí 21.února v klubu MeetFactory. Vstupenky za 690 Kč + poplatky jsou na www.GoOut.cz, v sítích Ticketpro a Ticketportal, na místě v den koncertu za 790 Kč.

The Charlatans plakát
© facebook interpreta
Jejich vývoj má jen málo paralel v britském rocku a vydáním svého skvělého třináctého studiového alba "Different Days" jen potvrzují, že stále hledí kupředu. Frontman Tim Burgess na novém albu v jedné optimistické písni nazvané "There Will Be Chances" zpívá: "Odešel jsem, když jsem myslel na minulost, na místo, které miluji, ale do kterého se nemůžu vracet - všechno je v přítomnosti." Poslech desky "Different Days" vás naplní pocitem, že je vše optimistické, a to v době, kdy se politická situace ve světě dramaticky změnila.

Kapelu tvoří čtyřčlenné jádro - Burgess, basák Martin Blunt, kytarista Mark Collins a hráč na klávesy Tony Rogers, ale na novou desku si přizvali celou řadu přátel. V roce 2013 zemřel zakládající člen skupiny bubeník Jon Brookes, proto bylo důležité najít důstojnou náhradu. Někdejší člen Verve, bubeník Pete Salisbury, se tohoto úkolu zhostil se ctí. Kromě něj se k muzikantům v jejich studiu v Berlíně přidal v písni "Not Forgotten" Anton Newcombe z Brian Jonestown Massacre, následoval Johnny Marr, který přispěl na tři skladby včetně majestátní "Plastic Machinery", Stephen Morris, bubeník New Order a kdysi i Joy Division, si nejdřív zabubnoval ve skladbě "Modern Nature", ale nakonec nahrál se skupinou sedm věcí.

A další hvězdní hosté následovali - kytarista a zpěvák Paul Weller v expanzivní chicagské soulové závěrečné skladbě alba "Spinning Out", dále na bonga člen ACR Donald Johnson a jeho bratr na basu Derrick v písni "Over Again" a v titulní skladbě zpěvačka Sharon Horgan. Jejich předešlé album "Modern Nature" si vysloužilo nadšené recenze, dosáhlo jako jejich osmé album Top Ten a snad i díky této desce The Charlatans získali ocenění časopisu Q za celoživotní přínos.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY