shop.musicserver.cz
Nothing More, Futurum, Praha, 28.11.2017

Rudá texaská záře Nothing More oslnila pražský klub Futurum

Vydáno: 30.11.2017 10:22 v sekci Naživo - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Američtí Nothing More sice fungují od roku 2003, ale do Prahy se přijeli podívat úplně poprvé. A je dobře, že se tak stalo právě v rámci turné k poslední skvělé desce "The Stories We Tell Ourselves", která vyšla letos v září. S sebou si přivezli předkapely Psycho Village a In Search Of Sun.

Live: Nothing More

support: Psycho Village, In Search Of Sun
místo: Futurum, Praha
datum: 28. listopadu 2017
setlist: Christ Copyright, Let 'Em Burn, Mr. MTV, Don't Stop, Bass Solo, Ripping Me Apart, Go To War, Just Say When, Do You Really Want It?, I'll Be OK, Here's To The Heartache, Jenny, This Is The Time (Ballast), First Of The Year (Equinox), Salem (Burn The Witch)

Nothing More
© facebook interpreta
Texasané Nothing More nejsou žádnými nováčky, přesto jejich jméno stoupá vzhůru teprve v posledních letech. Dobrou práci odvedla i nejnovější deska "The Stories We Tell Ourselves", která se rockovému kvartetu skutečně velmi povedla. Největším lákadlem tuzemské premiéry ale nebyla jen povedená novinka, ale také energický lídr Jonny Hawkins, který se před lety přesunul zpoza bubenické soupravy na post zpěváka formace.

Do dvou třetin zaplněný klub Futurum rozehřály hned dvě předkapely. Nejdříve rakouští Psycho Village a následně Angličané In Search Of Sun. První jmenovaní začali hrát s půlhodinovým zpožděním oproti avizovanému času. Způsobilo to i nezvykle dlouhé nazvučování, které bylo ve výsledku stejně dlouhé jako samotný dvacetiminutový set formace. Psycho Village si na malé pódium přivezli dvě velké obrazovky, na které pouštěli rozličné vizualizace i nahraná videa. Trio tak mělo k prezentaci hudby až úsměvně stísněné podmínky. Hudebně jim to ale šlapalo výborně. Garážový rock měl nápad a potřebný groove, snad jen zpěvák Daniel Kremsner by měl zapracovat na intonaci. Škoda tak jen krátkého prostoru, kterého se jim dostalo.

Nothing More
© facebook interpreta
Špatní nebyli ani In Search Of Sun z britské metropole, kteří prezentovali svou verzi progresivnaího metalu. V jejich o ne mnoho delším setu se střídaly hutnější metalové pasáže s melodickými, ale trochu nevyrovnaný neostrý zvuk výsledný dojem srážel. Snahy dvou kytaristů tak vyšuměly do prázdna.

Nothing More si pódium vyzdobili červeně zbarvenou vlajkou s motivem aktuálního alba a podivnými nástavci s jen těžko pochopitelným využitím (to odhalili muzikanti později). Samotná kapela s lehkým zpožděním nastoupila s plným nasazením hned po příchodu na scénu skladbou "Christ Copyright" ze tři roky starého eponymního alba. Více pod kotlem ale zatopila novinková píseň "Let 'Em Burn", která fanoušky dostala hned na úvod do slušné euforie. Stejně jako singlová hitovka "Don't Stop", ve které chyběl snad jen doprovodný vokál lídra Papa Roach Jacobyho Shaddixe z videoklipové verze písně.

Nothing More
© facebook interpreta
Nejnovější skladby vůbec fungovaly z celého repertoáru překvapivě nejlépe. Tuzemští fanoušci stačili dostat nové skladby dostatečně pod kůži a Hawkinse neustále vokálně podporovali. Nastolené tempo trochu zakolísalo zhruba v polovině setu, kdy přišly na řadu i klidnější skladby, které asi nezafungovaly tak, jak by měly. Ačkoliv dívky jeho melancholický vokál a vizáž do půli svlečeného naspeedovaného sportovce hltaly v každém okamžiku. Dvě vedle stojící slečny při každém foto úlovku svalnatého lídra dokonce naprosto upřímně vřískaly nadšením. Za zmínku stojí i famózní baskytarové sólo, během kterého byla basa připnutá na jeden ze zmíněných podivných stojanů a v jednu chvíli na ni hráli hned tři členové Nothing More.

Výsledný dojem z koncertu byl velmi dobrý. Trochu zamrzel ne úplně ideální zvuk, který potrápil zejména zpěváka - evidentně se pral také s odposlechem. Snad i to způsobilo, že zejména v klidnějších momentech mu to vokálně úplně nevycházelo a trochu se tempově ztrácel. Ve vypjatějších partech na druhou stranu působil sebevědomě a přesvědčivě. Není pochyb, že texaské partě může v budoucnu slušet i větší pódium a můžeme jen doufat, že ji v nejbližší době uvidíme třeba i na nějaké festivalové stagei.

NÁZORY
  • NM (Stanleyi, 30.11.2017 13:30) Reagovat

    Famózní, neskutečná energie, pocity euforie, to se musí zažít! Propracované texty, úžasně melodické, naléhavé do morku kosti, TO je NAŽIVO kapela roku, pro stovku lidiček v klubu, ale, tohle bude poslouchat celý svět a Grammy jim přeji!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Nothing More v Praze už zase ukazovali, že si zaslouží víc (07.02.2024 13:24)
- Nothing More se vracejí do Prahy (24.01.2024 14:25)
- Naživo: Závěr Rock For People ukázal rockového Bena Cristovao, skvělé Nothing But Thieves a samozřejmě Muse (13.06.2023 14:16)
- Fotogalerie: Vyvrcholení Rock For People na fotografiích (12.06.2023 20:22)
- Fotogalerie: Třetí den Rock For People a všechny jeho zářivé hvězdy (11.06.2023 14:22)
- Naživo: Rock im Park v prvním dni rozzářili Kings Of Leon, speciální duet předvedli Papa Roach s Hollywood Undead (07.06.2023 17:43)
- Nové desky 41/2022 - od Tove Lo přes Red Hot Chili Peppers po Richarda Müllera (20.10.2022 08:00)
- Nové desky 14/2022 - od Camily Cabello přes Jacka Whitea po Papa Roach (13.04.2022 08:00)
- Video: Papa Roach v klipu ke "Stand Up" podporují utlačované (03.02.2022 19:21)
- Video: Papa Roach zvou v klipu "Feel Like Home" do svých obýváků (07.05.2020 11:12)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Adele Kabát Rush Karel Gott U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu