Vztahové bubliny v "Pohádkách" Ille se nesou na vlnách osvědčené kvality

20.11.2017 11:45 - Dan Hájek | foto: Jan Hromádko

Od vydání první desky "Ve tvý skříni" uteklo už nemálo času, a Ille se tak pomalu, ale jistě, hlásí opět o slovo. Na domácím labelu Tranzistor z kraje roku 2018 vyjde album nové. To zatím nemá své jméno, ale venku je již první singl "Pohádky". Producentsky vše zastřešuje osvědčený Dušan Neuwerth, grafický vizuál je v režii výtvarnice Elišky Podzimkové a poetické lyric video z vytvořeného vizuálu stvořil Tomáš Hájek.

Olga Königová zde netradičně z mužského pohledu vypráví příběh o vztahových bublinách, kdy v pohádkách nemusí dojít na dobrý konec. Samotná písnička je vložena do výraznějšího tempa, kytarové vybrnkávačky dotvářejí výslednou melodickou strukturu. Doprovodný videoklip ctí lehkost a symbol ucha (coby vznášejícího se balónku) je spojovacím článkem k chystané novince.

Ille jsou v současnosti na společném turné s Michalem Hrůzou, na cestách je zastihnete do konce listopadu. Dušan Neuwerth si spolupráci s nimi pochvaluje a dodává: "Singl i celá spolupráce s touhle kapelou je taková, jak mám rád - kde jsme minule skončili, teď navazujeme a pokračujeme, posunujeme se dál, prožíváme příběh a to je důležité." Více se dozvíme snad brzy.

"Pohádky" šlapou v povedeném tanečním rytmu a zaujmou s prvním poslechem, posoudit můžete níže. Zároveň budou živě představeny v pondělí 4. prosince v pražském Café V lese, kde tento povedený singl Ille pokřtí a určitě dojde i na další překvapení.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY