shop.musicserver.cz
Sting, Prague Metronome Festival, Výstaviště Praha, 23.6.2017

Sting v Praze nedal kritikům jedinou šanci

Vydáno: 25.06.2017 10:28 v sekci Naživo - Tereza Vavroušková | foto: Jana Kleinbauerová

Sting se po pěti letech představil pražskému publiku na festivalu Prague Metronome, kam přijel v rámci turné k poslednímu albu "57th & 9th". Marně byste hledali, co koncertu vytknout, Sting naživo by totiž měl sloužit jako mustr pro všechny muzikanty.

Live: Sting

místo: Prague Metronome festival, Praha
datum: 23. června 2017

Sting je sice ve věku vašich prarodičů, ale holku by vám s přehledem přebral i dnes. Je totiž tak v neuvěřitelné formě, jak fyzicky, tak hlasově, že vás nutí přemýšlet, jestli se mezi jednotlivými turné neukládá do hibernační komory.

Zpěvák měl vyloženě hitový setlist složený z klenotů ze své sólové kariéry i z éry The Police. Zazněly tak rockové pecky jako "Synchronicity II", funková "Spirits In The Material World", kterou může české publikum často slyšet v podání Dana Bárty a Robert Balzar Tria, a došlo i na náladové tracky jako "Shape Of My Heart" či "Fragile", stejně tak jako na hitparádovou "Desert Rose".

Zahrány byly i dva covery, intermezzo v "Roxanne" volně přešlo do "Ain't No Sunshine" Billa Witherse a nechyběla pocta Davidu Bowiemu v podobě songu "Ashes To Ashes", jejž si zazpíval Stingův syn Joe Sumner, který s ním vystupuje v kapele. Zpěvák se neomezil ani na festivalový zkrácený set a publikum si mohlo užít plný devadesátiminutový program, který začal na minutu přesně a stejně tak i skončil.

Na Stingův koncert se přišly podívat snad všechny věkové kategorie, jelikož jeho hudba je opravdu mezigenerační a stejně jako zpěvák vystupuje se svým synem, jeho původní fanoušci dnes berou na koncerty své děti.

Jedinou vadou na kráse by se dala označit lehce přidušená hlasitost koncertu, jinak však vystoupení proběhlo bez jediné chyby, zpěvákův hlasový fond je v nejlepší možné formě a vystoupení ani na chvilku nespadl řetěz.

Kromě Stinga na prvním festivalovém dnu vystoupili také Monkey Business se speciální tribute věnovanou Georgi Michaelovi, Ewa Farna v příjemném jazzovém hávu či elektroničtí Islanďané GusGus, kteří se na Moon pódiu postarali o zábavu do pozdních hodin. Report z vystoupení hvězdy druhého dne, kapely Kasabian, si na musicserver.cz budete moci přečíst zítra.

Jak se líbilo Stingovo vystoupení muzikantům

Roman Holý, Monkey Business: "Stinga jsem viděl po mnoha letech a byl jsem nadšen silou a jistotou jeho hlasového projevu. Playlist byl přívětivý, kapela velice funkční. Především jde ale o písničky, které on prostě napsat umí. Hluboký zážitek!"

Lukáš Chromek, hudební producent: "Stinga jsem na Metronome zažil vůbec poprvé a jeho koncert řadím mezi to nejlepší, co mé ucho kdy naživo slyšelo. Může za to i jeho dokonalá kapela, především kytarista Dominic Miller a bubeník Josh Freese, který hrál třeba s NIN nebo Paramore. Jde o profesorskou ligu, tady dalších slov netřeba..."

Tereza Černochová, Monkey Business: " Bylo to nádherný! I když bohužel trochu potichu."

Adam Koller, Klara & The Pop "Hodně mě bavilo, že zahrál všechny moje oblíbený hitovky od The Police a vlastně celej playlist byl hodně našláplej. Vinnie Colaiuta sice chyběl, ale nevadilo mi to, ten náhradník hrál super. Celkovej dojem kazil jenom zvuk, kterej nebyl na můj vkus dostatečně nahlas. Ale jinak Sting is the man. Super show."


NÁZORY
  • Brand new day nehrál...... (Anonym, 25.06.2017 15:31) Reagovat

    Brand new day nehrál...

  • Zvuk byl naopak super (Petr, 25.06.2017 16:42) Reagovat

    Zvuk byl naopak skvělej... Ano, v dnešní době zkreslených narvanejch koncertů to byla anomálie, ale aspoň člověk může rozeznat každej nástroj, barvu hlasu atd. Velice to oceňuju!

  • foto (jan nožička, 26.06.2017 18:20) Reagovat

    šlo by uvést, že jsem to fotografoval? díky

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Šestice nejpamátnějších klipů ze začátků Smashing Pumpkins
Nejvíc nej: Šestice nejpamátnějších klipů ze začátků Smashing Pumpkins Kultovní Smashing Pumpkins se na svém turné "The World Is A Vampire" zastaví také v české metropoli. Před jejich koncertem, který se uskuteční 4. července v O2 universu, si připomeňme zásadní videoklipy z počátků kariéry této... čtěte zde
Vydáno: 30.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Nejvíc nej
Jugi (UDG) - Nejvíc mě naplňuje, že jsem muž mnoha profesí
Rozhovory: Jugi (UDG) - Nejvíc mě naplňuje, že jsem muž mnoha profesí S bubeníkem Jugim jsme si povídali nejen o tom, co je nového u jeho domovské kapely UDG. Pohovořil také o svých dalších aktivitách, včetně chodu bookingové agentury RedHead Music, která zastupuje významné umělce. Zamyslel se také... čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 14:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Manon Meurt - Unravel 9/10
Recenze: Fascinující "Unravel" zrcadlí niterný svět Manon Meurt Debut "MMXVIII" představoval neskromně silné vykročení, v němž Manon Meurt poodhalili svou nezaměnitelnou tvář. Šestileté čekání na "Unravel" přineslo nečekaný progres a tvůrčí posun, přičemž hybatelem těchto změn se stal... čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Jelen ft. Rybičky 48 - Je lepší se opít 7/10
Video: Jelen a Rybičky 48 radí: "Je lepší se opít" a jít spát Víte, co vznikne, když zkřížíte jelena s rybičkami? Zní to jako vtip či hádanka, ale jestliže obě slova začnete velkými počátečními písmeny, výsledkem se může stát poměrně vkusně zpracovaná písnička. Songem s... čtěte zde
Vydáno: 28.04.2024 10:30 v sekci Audio / Video | Video
Mötley Crüe - Dogs of War 6/10
Video: Mötley Crüe se chtějí v novince "Dogs of War" stát nesmrtelnými. Moc se jim to nedaří Všemožnými historkami opředení glamrockoví divočáci Mötley Crüe mají svá nejlepší léta za sebou. Nicméně si nejsem úplně jistý, zda si to sami uvědomují. Místo hudby se ve spojitosti s kapelou skloňují spíše kauzy typu... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 17:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Šimon Bilina si za pomoci Lukáše Chromka a Jana Uviry vede "To svý" (17.04.2024 16:04)
- Naživo: Ewa Farna si podmanila O2 arenu i napodruhé (23.03.2024 08:48)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (20-11) (30.01.2024 21:35)
- Nejvíc nej: "ČESKÝ SLAVÍK NIKOHO NEZAJÍMÁ!" 10 nejčtenějších článků roku 2023 (01.01.2024 19:45)
- Festival Pop Messe oznamuje Sleaford Mods, GusGus i The Ecstasy Of Saint Theresa. Rozšiřuje se na tři dny a stěhuje se na Velodrom (08.12.2023 18:45)
- Poslední řadovka P!nk "Trustfall" vychází v reedici se živáky i novými songy (04.12.2023 10:27)
- Český slavík odtajnil součty hlasů. Ewu Farnou a Lucii Bílou dělily jen stovky bodů (28.11.2023 19:00)
- Absolutní slavicí je poprvé Ewa Farna. Zvítězili také Marek Ztracený, Kabát a Calin (24.11.2023 23:45)
- Sting zahraje v červnu příštího roku v Plzni (06.11.2023 10:02)
- Štěrkovna Open Music oslaví 20. narozeniny i s Ewou Farnou a kapelou Tři sestry (02.11.2023 11:31)

ALBUM TÝDNE 18/2024

Manon Meurt
Unravel

Debut "MMXVIII" představoval neskromně silné vykročení, v němž Manon Meurt poodhalili svou nezaměnitelnou tvář. Šestileté čekání na "Unravel" přineslo nečekaný progres a tvůrčí posun, přičemž hybatelem těchto změn se stal producent Eddie Stevens. V podobě "Unravel" přichází vyzrálé a komplexně pojaté album.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Beyoncé Bono Rush Mirai Dua Lipa Lady Gaga U2 AC/DC Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu