OPUS znovu vydá legendární "Zelenou poštu" na vinylu

13.06.2017 12:24 - Milan Menčík | foto: Pavel Parikrupa / musicserver.cz

Móda LP desek se vrátila i na Slovensko a vydavatelství OPUS přináší především rockovým fanouškům znovu radost. Mimořádný úspěch 2LP "Konvergencie", jejíž náklad byl rozebrán za několik hodin, firmu inspiroval k vydání další kultovní nahrávky z jejího katalogu.

Hammel a Varga - Zelená pošta
© facebook interpreta
Tentokrát došlo na společné dílo Pavola Hammela a Mariána Vargy "Zelená pošta", které vyjde 20. června na stočtyřicetigramové vinylové desce. Původně nahrávka vyšla v roce 1972 a mimo zmiňované dvojice se na ní podíleli i dva z nejlegendárnějších slovenských textařů Boris Filan a Kamil Peteraj.

I tento titul byl lisován v německé Schallplattenfabrik Pallas GmbH analogovou metodou a zvuku se dostalo i kvalitního masteringu. Již nyní jej lze zakoupit v předprodeji na webu vydavatelství. A ještě dodatek závěrem - zmiňovaná, již vyprodaná deska "Konvergencie" je od 10. června znovu v prodeji.

Seznam skladeb alba "Zelená pošta" je následující: Domáca úloha, Z ďatelín, Tenis, Smutná ranná električka, Krajina bielych dievčat, Páví ples, Cesty bláznov, Nechtiac, Slnečnice, Pošta.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY