Album Blue Effectu "Meditace" vyjde v bohaté reedici

10.05.2017 16:58 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Vydavatelství Supraphon pokračuje ve vydávání reedicí zásadních alb tuzemské rockové historie. Po eponymním albu Vladimíra Mišíka přichází na řadu debutové album Blue Effectu "Meditace" v sestavě Vladimír Mišík, Radim Hladík, Jiří Kozel a Vlado Čech (a další hosté). Deska původně vyšla v roce 1970.

Blue Effect - Meditace
© facebook interpreta
Nahrávka navíc vychází v souvislosti s uvedením Radima Hladíka do Síně slávy Rádia Beat. Není třeba dodávat, že právě Hladík je synonymem pro kariéru formace, ve které se jinak vystřídala spousta hudebníků i zpěváků. Nové vydání bylo remasterováno z původních pásů a vyjde na CD i na vinylu. Výpravný booklet obsahuje archivní fotografie, texty písní i historii vzniku nahrávky. Obal LP je rekonstruován původním autorem Alanem Pajerem do kdysi plánované rozkládací a zčásti odlišné podoby.

Reedice "Meditace" vyjde 26. května 2017, tracklist je následující: Paměť lásky, Blue Effect Street, Fénix, Stroj na nic, Slunečný hrob (instrumental), Little Girl, Deserted Alley, Blues About Stone, Rainy Day, Where Is My Star + bonusy: Sen není věčný, I Like The World /Sun Is So Bright/, Blue Taxi, Snakes, Slunečný hrob, I've Got My Mojo Working, White Star.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY