Roger Waters se vrací se "Smell the Roses"

26.04.2017 10:16 - Tomáš Rozkovec | foto: facebook interpreta

Jak už bylo dříve avizováno, Roger Waters, baskytarista, skladatel a zpěvák, jenž je vnímán jako mozek Pink Floyd, vydá po pětadvaceti letech nové sólové album. Jestliže předchozí nahrávka "Amused to Death" z roku 1992 byla věnována fenoménu doby, tj. televizi a její schopnosti přenášet první válku v Zálivu takřka on-line, nový počin "Is This The Life We Realy Want" by měl odrážet dnešní moderní svět, který prožívá nejisté časy.

Jak první vypuštěná píseň napovídá, mělo by se hudebně jednat o rozkročení mezi klasickými deskami Pink Floyd, konkrétně "Animals" a "The Wall". "Smell the Roses" je postavena na tepající rytmice, podpořena sférickými klávesami a zní jako pozapomenutá píseň z období roku 1977, ve které je možné zaslechnout náznaky kompozic "Pigs (Three different ones)" a "Dogs". Roger Waters v ní rázně, ale bez náznaku dřívější divadelní hysterie v hlase vyzpívává ne zrovna lichotivý text o stavu naší společnosti.

Vypuštěná vlaštovka rozhodně přináší mnoho příslibů. Její lehce ustřižený konec naznačuje, že bude součástí většího celku, ostatně, jak jsou znalci Watersovy tvorby zvyklí. Nezbývá, než si počkat, jak zapadne tato povedená píseň do celkové kontextu. Album vyjde 2.června.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY