Hurts novým singlem "Beautiful Ones" otevírají stále silné téma o hledání vlastní identity

21.04.2017 19:20 - Tomáš Navrátil | foto: facebook interpreta

Britské duo Hurts se vždy v naší redakci těšilo veliké oblíbenosti a i početná fanouškovská základna v České republice dovoluje jejich koncerty uspořádat i dvakrát během jednoho roku. Poslední řadové album "Surrender" ale rozdělilo posluchače na dva tábory. Jedna strana byla nadšená z příklonu k líbivému tanečnímu popu, druhá zamáčkla hořkou slzu nad ztrátou snové temnoty. Nový singl "Beautiful Ones" by ale mohl oba dva tábory donutit si podat přátelsky ruce.

Píseň je směsí současných EDM prvků a samplů s melancholickou melodií, ve kterých Hurts vždy hráli první housle. Dovolili si použít i tolik moderní tropico tóny, ale celý zvuk skladby tím tolik nenarušují. Nechybí ani naléhavé gospelové sbory, které nás nutí opět se zamyslet nad tím, zda máme právo se vyjadřovat k životu ostatních lidí.

Doprovodné video je pak skvěle gradující podívanou, která je celá puštěná pozpátku. Nejdřív vidíme následky a pak až příčiny. Boj o vlastní identitu bude už navždy silným aktuální tématem a zpěvák Theo Hutchcraft se své role ve videoklipu zhostil výborně. Všichni jsme ze stejného těsta a barvu a způsob zdobení na dortech taky nikdo neřeší. Není to žádné revoluční sdělení, ale nikdy není ke škodě si takové téma připomenout.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY