Dreamcar lákají na spojení AFI a No Doubt a představují klip "Kill For Candy"

06.04.2017 08:40 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Během loňského roku došlo k zajímavému hudebnímu spojení. Členové No Doubt se po dalším sólovém úniku Gwen Stefani rozhodli také pro další projekt a výsledkem je sestava, do jejíhož čela byl dosazen frontman AFI Davey Havok. Ten měl v posledních měsících také velmi napilno, jelikož jeho domovská kapela vydávala desáté studiové album. Parta, kterou dále tvoří Tom Dumont, Tony Kanal a Adrian Young, si vzala jméno Dreamcar a již za několik týdnů vydá první, stejnojmenné album. Konkrétně se tak stane 20. května pod křídly Columbia Records.

První koncert čtveřice, která se pro svoji hudbu inspirovala 80. lety, což potvrzuje i první ukázka "Kill For Candy", proběhl nedávno v Santa Aně, kapelu také zanedlouho čeká vystoupení na slavném festivalu Coachella.

Osmdesátková novoromantika proniká celou stopáží skladby, slyšet jsou vlivy kapel jako The Cure nebo Duran Duran. Podle očekávání je ihned rozpoznatelný Havokův charismatický emotivní vokál, jenž přidává skladbě na temnosti. Celou tu dobovou inspiraci umocňuje i videoklip, respektive knírek a vůbec celý outfit frontmana. Klip je jinak až nezajímavě jednoduchý. Prostřihy obchodu, jízdy autem po ulici, smíšené se záběry do útrob budovy na hrající kapelu. To už tady bylo mnohokrát, zaujmout může až "Candy" na konci.

Skladba je však velmi povedená a Dreamcar může být jedno velké překvapení letošního roku. Sami aktéři k desce řekli: "Je to jako zmáčknutí resetu, jsme znovu v garáži. Je to vlastně znovuzrození, ale je to příjemné. Nahráli jsme plno věcí, které jsou ovlivněné osmdesátkami, ale je tu také několik zcela nových, svěžích songů. Chtěli jsme najít ten správný balanc a myslím, že se nám to povedlo."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY