Mike And The Mechanics míří do Prahy

27.03.2017 16:34 - Tomáš Rozkovec | foto: facebook interpreta

Původně boční projekt Mike Rutherforda, kytaristy a baskytaristy skupiny Genesis, vystoupí 6. září v pražské Lucerně. Prahu navštíví poprvé a bude to v rámci turné "Let Me Fly Tour 2017". To bude zasvěceno novému albu, které vychází 7. dubna. Kromě nových písní se návštěvníci koncertu dočkají průřezu bohatou hudební kariérou, včetně písní od domovské kapely Genesis, o jejímž reunionu se v těchto dnech hojně spekuluje.

Mike And The Mechanics vznikli v roce 1985. Mezi původními členy, krom samotného Rutherforda, figurovali takoví hudebníci jako Paul Young či Paul Carrack. Skupina má na kontě sedm studiových alb a řadu úspěšných hitů. Mezi nejznámější patří "Over My Shoulder" z velmi zdařilé desky "Beggar on a Beach of Gold" z roku 1999. V roce 2004 se skupina rozpadla, aby po šesti letech byla opět obnovena, leč ve zcela novém obsazení. Nyní zažívá své znovuzrození a vydává se na velké turné.

To odstartovalo 1. března na britských ostrovech. V červnu podpoří Phila Collinse v rámci jeho comebackových koncertů "Not Dead Yet Live" a poté bude pokračovat evropskou částí, do které je zahrnut i pražský termín.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY