Pavel Callta s Leošem Marešem si v novém duetu píšou svůj vlastní sen

20.03.2017 09:28 - Milan Menčík | foto: Warner Music

Česká hudební scéna je zase bohatší o jedno netradiční spojení. Mladý objev Pavel Callta si do nového songu "Píšem si svůj sen" pozval jednoho z nejlepších moderátorů v zemi Leoše Mareše. Spojení je o to příhodnější, že Mareš chystá na letošní duben dva velké koncerty v pražském Foru Karlín. Možná i proto Callta přichází se songem, který je spíš v rapované poloze, protože sám Mareš o sobě v textu tvrdí, že ví, že není zpěvák. Calltovi rap příliš nesedí, o to upřímněji však zní text, který oba recitují. A na YouTube klip už nyní láme rekordy.

"Poprvé v životě jsem si chtěl do písně pozvat nějakého hosta a napadlo mě oslovit Leoše, protože je to profík a velmi pracovitý a cílevědomý člověk. Navíc mi takové spojení dvou lidí z umělecké branže přišlo jako dost nečekané a možná trochu kontroverzní," vysvětluje Pavel Callta. "Skladba je o mojí cestě za věcmi, které jsem si vysnil. Ano, vždycky jsem chtěl koncertovat a věnovat se hudbě, takže žiju svůj sen."

Spokojeností září také Leoš Mareš. "Písnička se mi od začátku líbila. To Pavlovo nadšení a zápal jít si za svým snem. Já nejsem zpěvák a muzikant jako on, ale měl jsem a mám zase svoje sny, tak jsem o tom napsal text. Je to můj život v jedné sloce."

Ani Pavel Callta nesedí s rukama založenýma v klíně. Chystá natáčení nového alba a další koncerty se svou kapelou, kde zazní i tento nový kousek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY