tvrdí jeho bývalý spoluhráč - musicserver.cz">

"Billy Corgan je stejný tyran a egomaniak jako Trump," tvrdí jeho bývalý spoluhráč

24.02.2017 16:33 - Simona Knotková | foto: Archiv Billyho Corgana

Podcast Kreative Kontrol si do svého posledního dílu pozval amerického multiinstrumentalistu Davida Paja. Když přišla na řeč na jeho bývalého spoluhráče ze Zwan Billyho Corgana, muzikant nešel daleko pro upřímná pojmenování. Frontmana The Smashing Pumpkins přirovnal k současnému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi.

"Během kampaně jsem si říkal: 'Wow, Trump je úplně stejný jako Corgan. Billy ho určitě musí milovat. Jsem si jistý, že je jeho příznivec. Musí být. Má miliony dolarů. Má jeho ego. Má v sobě tu mentalitu tyrana,'" sdělil do éteru.

Problémy mezi dvojicí panovaly už během aktivních roků společné kapely. Podle dalších Pajových slov zášť přetrvává i po čtrnácti letech od ukončení činnosti. "Nejsem s ním v kontaktu a nechci o něm mluvit. Opravdu bych ale nebyl překvapený, kdyby Trumpovi fandil. Vlastně - byl bych víc překvapený, kdyby tomu tak nebylo. Vždycky tak přesvědčivě hrál, že je citlivá liberální osoba. Když ale teď Trump normalizoval, že je v pořádku chovat se opačně, možná to už on a lidé jemu podobní začnou dávat najevo."

Skutečností je, že Corgan v roce 2015 v rozhovoru pro Rolling Stone obdivoval, jaký chaos za sebou podnikatel zanechává a jak je nekontrolovatelný. Nebál se ho nazvat jako politické zosobnění rock'n'rollu. Slova zastání pro něj měl také letos v lednu a zkritizoval média, která publikují falešné zprávy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY