Mňága a Žďorp slaví třicet let na scéně, vydává desku "Třínohý pes" a chystá velké turné

18.02.2017 09:03 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Mňága a Žďorp je jednou z kapel, které u nás dorostly do statusu legendy. Letos slaví třicet let na scéně a 3. března vydá nové album "Třínohý pes", které představí na svém jarním turné. Na to naváže podzimní klubová šňůra zakončená 12. prosince velkým koncertem ve stále oblíbenějším Foru Karlín.

Deset nových písní nese producentský podpis Milana Cimfeho ze studia Sono. "Bylo to pro mě nejlepší nahrávání v životě. Za celou dobu jsem neviděl jedinej otrávenej obličej. Všechno šlo až nepochopitelně dobře. S Milanem jsme se sčuchli raz dva. Je velice bystrej, rychlej, citlivej a vmžiku pochopí, co se po něm chce. Několik míst na desce vylepšil opravdu parádně a v hodně písničkách nazpíval vokály. Dobrej producent se vždycky při natáčení alba stává dalším členem kapely a tady to platilo stoprocentně," vypráví zpěvák Petr Fiala.

Mňága a Žďorp - Třínohý pes
© facebook interpreta
Nechybí ani spousta hostů. Doprovodné vokály nahrála valná část kapely Monkey Business - Roman Holý, Matěj Ruppert a Tereza Černochová. Klávesista Milan Nytra a baskytarista Petr Vavřík jsou zase z But a nechybí ani zpěvačka Nikola Mucha. Jednu zásadní změnu udělala samotná kapela i na postu bubeníka. "Půl roku před nahráváním jsme vyměnili bubeníka a to se pak z hlediska další existence téhle desky a vlastně i naší kapely ukázalo jako naprosto zásadní. Příchod Marcela Gabriela byl pro Mňágu razantní změnou k lepšímu. Doslova jsme ožili. Marcel hraje živelně a přitom přesně. A navíc je teď v kapele daleko víc srandy, nadšení a otevřenosti," dodává Fiala.

Není bez zajímavosti, že peníze na nahrávání alba kapela stejně jako u předchozí nahrávky "Made In China" získala prostřednictvím crowdfundingové kampaně. Potřebných čtyři sta tisíc korun fanoušci téměř jednou tolik přebili, proto kapela vydá i reedici debutu "Made In Valmez" a sadu retro triček.

Jarní turné k albu "Třínohý pes" obsahuje tyto zastávky:

09.3. Brno, Fléda
10.3. Jablonec nad Nisou, Na Rampě
11.3. Pec pod Sněžkou, Klondike
17.3. Jihlava, Soul MC
18.3. Prostějov, Apollo 13
24.3. Kroměříž, DK
25.3. Hradec Králové, Denoche
29.3. Košice, Tabačka Kulturfabrik
30.3. Bratislava, Randal Club
31.3. Trnava, Music Acafe
01.4. Nové Mesto, Blue Note
08.4. České Budějovice, KD Slavie
13.4. Ostrava, Garage
14.4. Frýdek Místek, Stoun
15.4. Havlíčkův Brod, OKO MC
19.4. Olomouc, U-klub
20.4. Plzeň, KD Šeříkova
21.4. Chomutov, Kulisárna
22.4. Pardubice, Žlutý pes



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY