Limetal vydává eponymní debut. V Lucerna Baru ho pokřtí Kabát

10.02.2017 11:00 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Předloni v září odehrála ostravská legenda Citron poslední koncert v původní sestavě. Poté se rozhádala a rozdělila na dvě party. Ta první zůstala s původním názvem, ale pouze s jedním kmenovým členem Radimem Pařízkem, zbytek kapely přesídlil pod nový název Limetal. Citron se svým novým albem ukázal už na konci loňského roku, Limetal ale na sebe s albovou novinkou nenechal dlouho čekat. Eponymní deska vychází už nyní a v úterý 14. února jej pokřtí v Lucerna Music Baru členové Kabátu. Vstupenky jsou k mání v sítích Ticketportal a TicketLIVE.

Limetal - Limetal
© facebook interpreta
Album se nahrávalo ve studiích BombJack Wendela Dreiseitla a v Los Angeles, kde na proces dohlížel producent Carmen Rizzo, známý z působení u The Who či Alanis Morissette. "Část repertoáru jsme měli připravenou ještě během působení v Citronu. Vzhledem k tomu, že v kapele tvoří všichni členové, sešlo se nám nakonec hodně skladeb, ze kterých jsme dlouho vybírali. Když jsme měli pocit, že některé písničce bude slušet host, pozvali jsme ho. Album díky tomu obohatily například klávesové party Borise Urbánka, Jan Lstibůrek na dudy, Mirek Linhart na akustickou kytaru nebo smyčcový kvartet. Většinu hostů pozveme i na pódium v Lucerna Music Baru," popisuje kytarista Jaroslav Bartoň.

Limetal tak navazuje na předešlé nosiče - singl, dvojEP a nahrávku, ve které dotočili hudební doprovod k nazpívaným pěveckým základům Stanislava Hranického. Jeho hlas bude přítomen i na zmiňovaném křtu. "Fanoušci nám píší, že by písničku, kterou jsme po Standově smrti natočili, chtěli slyšet i naživo. Takže Standův hlas se svolením jeho rodiny budeme pouštět ze záznamu," dodává baskytarista Václav Vlasák.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY