ČNSO oslaví státní svátek koncertem na Václavském náměstí "Ať žije republika!"

26.10.2016 17:19 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Den vzniku samostatného československého státu připomene 28. října na Václavském náměstí koncert Českého národního symfonického orchestru "Ať žije republika!" Jedno z nejvýznamějších domácích hudebních těles pod širým nebem zahraje díla Bedřicha Smetany a Antonína Dvořáka. Začátek je v 15:00 hodin a vstup je zdarma.

"Vybrali jsme fanfáry k opeře 'Libuše' a sborovou skladbu 'Uhodila naše hodina' ze Smetanovy opery 'Braniboři v Čechách'," vyjmenoval šéf orchestru Jan Hasenöhrl. Zazní rovněž oblíbená skladba pro housle a orchestr "Humoreska" a oslavná kantáta "Te Deum" od skladatele Antonína Dvořáka. Dirigentem slavnostního programu je Tomáš Brauner, vystoupí Český národní symfonický orchestr se sólisty Jakubem Junkem (housle), Mariou Kobielskou (soprán), Romanem Janálem (baryton) a Smíšeným sborem ČNSO.

Čeští symfonici ve stejný den, 28. října večer, vstoupí na obrazovky HBO v novém seriálu "Mladý papež". Hudbu k dramatickému příběhu s Judem Lawem v hlavní roli ČNSO nahrál ve svých hostivařských studiích. Režisérem je Paolo Sorrentino, držitel Oscara za film "Velká nádhera".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY