Uhrančivá Sophie Hunger se představí v Paláci Akropolis

18.10.2016 10:16 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Jeden z nejvýraznějších evropských hudebních objevů. Dle odborníků surrealistické spojení Björk s Nico a Joni Mitchell dohromady. Uhrančivé písně Sophie Hunger učarovaly českému publiku, když před šesti lety předskakovala se svou skupinou Eriku Truffazovi na koncertech v Praze a Brně. Byly to tehdy její první koncerty v zahraničí.

Mezitím se z tehdy neznámé začínající umělkyně stal jeden z nejvýraznějších evropských hudebních objevů. Prodala dohromady více než 250 tisíc nosičů a vyprodává sály po celé Evropě. Ve Švýcarsku narozená autorka zpívá především anglicky a zní jako surrealistické spojení Björk s Nico a Joni Mitchell dohromady. "Podobně jako PJ Harvey zamlada je těžké ji ignorovat. V tom albu je ukrytá síla. Je obsedantní, strašidelné a krásné," napsal o švýcarské zpěvačce vlivný britský hudební časopis Mojo.

Sophie Hunger Trio se představí v pondělí 24. října v pražském Paláci Akropolis. V předprodejích na GoOut, Ticketpro a Ticketportalu se vstupenka na stání dá zakoupit za 350 Kč, na sezení o padesát korun dráž.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY