Vladivojsko si vzalo na paškál Kittchenovy "Sudety". Jak jim sluší metalová verze?

04.10.2016 18:07 - Aleš Lochman | foto: facebook interpreta

Metalová kapela Vladivojsko v čele s uhrančivou Vladivojnou La Chia vypouští do světa nový videoklip. Nejedná se však o původní tvorbu, protentokrát si posvítili na alternativního písničkáře Kittchena a přepracovali po svém jeho skladbu "Sudety". Ta pochází z jeho zatím posledního řadového alba "Kontakt" z loňského roku.

Videoklip v režii samotné zpěvačky se natáčel tematicky v Sudetech a kromě kapely ve složení Vladivojna La Chia, Tomy Kryl, Josef Godawa a Luboš Pavlík se v něm objeví samotný Kittchen. Procházíme se v něm se zúčastněnými po temných místech, nahlédneme do zapomenutých koutů, do lesa či chladného města, největší část klipu však zabírají více či méně povedené záběry na hrající kapelu. Celé video je navíc hozeno do černobílých barev, což dodává atmosféře ještě ponurejší ráz.

Hudebně dostaly "Sudety" úplně jiný kabát, metalová verze jim bezesporu sluší. I přesto, že originál je sám o sobě citlivě podanou temnou výpovědí, Vladivojsko do skladby přineslo víc skličující nálady, a píseň tak vyzní ještě intenzivněji.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY