Talentu Mikolase Josefa nelze nevěřit. Potvrzuje to i v novince "Believe"

30.09.2016 16:20 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Po letním singlu "Free", s nímž Mikolas Josef doslova vystřelil napříč tuzemskými rádii a médii a dosáhl až na čtvrtou pozici mezi domácími interprety v žebříčku TOP 100 českých rádií, přichází s očekávanou novinkou "Believe". Skladbou, v níž se znovu snoubí trendy světové pop music, preciznost a především neobyčejný talent dvacetiletého interpreta.

Když na podzim roku 2015 vydal ve vlastním nákladu píseň "Hands Bloody", doprovázenou atraktivně zpracovaným klipem, který zároveň režíroval a produkoval, vlna zájmu o jeho tvorbu se začala teprve zdvihat a opírala se o jinakost v porovnání s typicky českými produkcemi, zejména pak o zahraniční zvuk a z něho plynoucí a pro řadu posluchačů překvapivý fakt, že jde o domácího umělce. Druhý singl "Free", opět s výpravným videoklipem, dosáhl téměř 700 tisíc zhlédnutí prostřednictvím YouTube a byl zařazen do celoplošných rádií (vítěz v Evropa 2 Music Chart v červenci 2016), což pro nezávislého interpreta představovalo mimořádný úspěch.

Nyní, po roce od svého oficiálního vstupu do showbusinessu, přichází v pořadí se třetím singlem "Believe", koprodukovaným rakouským producentem a studiovým inženýrem Nikodemem Milewskim, jehož projekty jsou spojeny se jmény jako Julian Perretta, Möwe nebo německým DJwm a producentem Felixem Jahnem. Jen v minulém roce dosáhl na první pozici v německých rádiích se singly jako "Ain‘t Nobody", "Stimme" nebo "Supergirl".

Zkušenost pracovat s podobnou osobností je nepřenositelná a zejména osobní kontakt byl jeden z důvodů, proč Mikolas upřednostnil nahrávání a mixování nahrávky v Evropě (Praha-Studio Soundevice, Vídeň) a nikoli v USA, kde prvotně několik producentů projevilo zájem. K volbě Nikodema Mikolas dodává: "Už jen samotná spolupráce s Nikodemem je pro mě velkým úspěchem. Neskutečně mě naučil a je čest nahrávat ve studiu, kudy denně chodí interpreti světového formátu. To, že si vybral se mnou pracovat a věří mi, beru jako zodpovědnost." Sympatie obou umělců se projevily záhy a připravují se další spolupráce. Sám koproducent to shrnuje krátce a výstižně: "Spolupráci s Mikym jsem si užíval. Je to talentovaný muzikant a čeká ho slibná budoucnost."

"Believe" doprovází lyric video vytvořené Mikolasem, jehož cover art pochází z dílny světově uznávaného a mnohonásobně oceňovaného fotografa Martina Stranky. V průběhu října pak hlavní protagonista odcestuje na Island, kde bude probíhat natáčení klipu, jehož premiéra proběhne na přelomu října a listopadu 2016.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY