Podívejte se na exkluzivní premiéru klipu "Rozpletám" Longital

24.08.2016 09:00 - Dan Hájek | foto: Martina Mlčuchová

"Rozpletám", tak se jmenuje první singl, který uvádí chystanou desku Longital. Ta vyjde 26. září pod názvem "Divoko". Celou nahrávku produkoval ostřílený Ondřej Ježek, který se podepsal i na zvuku akustické variace "A to je všetko?". Po osamocené audio stopě songu, který poprvé zazněl na výročním koncertu v klubu Kamel v bratislavské Karlovej Vsi, má dnes premiéru i doprovodné video.

"Byla to zkouška, zda dokážu lidi zabavit jen pár minut s basou a hlasem beze slov. Potom jsem si ale řekla, že ji už musím dokončit, a hledala jsem slova. První přišlo 'rozplétám' a od něj se z ničeho nic odvíjel celý význam písničky. Před nahráváním alba v Bílých Karpatech jsme si pověděli, že by nebylo úplně hloupé, kdyby se na ni Ondřej Ježek podíval svým producentským okem a že se pro tentokrát úplně vzdáme toho, jak jsme navyknutí tvořit skladbu," přibližuje vznik "Rozpletám" Shina. Dano připojuje dovětek, že se povedlo spojit rozverné afro kytarové riffy, plouživou dub basovou linku a polyrytmické bicí s bio-techno dupákem. Výsledek tak částečně vybočuje z jejich zaběhlé rutiny, přesto zůstala zachována ona pro Longital důležitá atmosféra.

Samotný klip svým ražením navazuje na dřívější videosnímek "Som modré more". Kapelu zachycuje během koncertů a v prostřizích jsou k vidění momentky z natáčení desky. Na jeho vzniku se podepsali Brian Blan (střih), Juraj Šugar (koncertní záběry) a Ondrej Geče (záběry ze studia). V následném období se dočkáme několika dalších videí.

Longital budou mít díky "Divoko" nabitý podzim, kromě koncertního turné chystají i dva speciální křty (20. října v Praze v Divadle Archa a 3. listopadu v Bratislavě v klubu Nu Spirit), kde je doprovodí i Katarzia. "Rozpletám" je však velmi povedená návnada na celé toto dějství.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY