Katarzia říká "Dosť" nefungujícím vztahům

06.11.2023 12:12 - Hana Bukáčková | foto: Shotby.us

Katarzia vydala na začátku října album "Šťastné dieťa" a nyní ho připomíná klipem k songu "Dosť", který je pro "všechny, kdo se kdy o někoho báli, nevěděli si rady se vztahy nebo zpochybňovali vlastní rozhodnutí".

Píseň mapuje závislosti ve vztahu s využitím záznamů skutečných zvukových zpráv, které muzikantka nahrála z mobilu na rekordér a vložila do prázdných míst. Jak řekla v nedávném rozhovoru, původně byly jiné, negativnější. Tyhle vyznívají nadějeplně, slyšíme třeba, že je lepší odejít z toxického vztahu a být sami sebou než se nechat ponižovat někým, kdo si na vás vybíjí své ego.

Hlasovky si Katarzia posílala se svojí kamarádkou, herečkou a tanečnicí Kristínou Tukan, která s ní také v klipu hraje - tvoří její pomyslné alter ego, které jí radí, co se životem. Autentickým způsobem tak vypovídá o hodnotě ženských přátelství a o vzájemné podpoře, jež je důležitá proto, aby se člověk necítil sám a nepadala na něj tíha světa a bytí.

Režisérka Hana Knížová natočila vizuál s kameramanem Tomášem Šťastným. Knížová dlouhodobě pracuje s motivy zdvojování, mezilidských vztahů, což se přirozeně propojilo se zhmotněním představ interpretky. Opět další skladba o těžkém tématu, které může trápit nejednu ženu (i muže). Klip je výborně zpracovaný, zaujme hlavně skvělá práce s barvami a kompozicemi. Snad tato písnička otevře někomu přehlíženému a ubližovanému oči, aby se stihl včas zachránit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY