Organická elektronika v podcastu projektu Bulp

22.06.2016 09:18 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Slovenský producent Samuel Štefanec se stal jedním z objevů loňského roku. Má to dokonce potvrzené i oficiálně - projekt Bulp, který tvoří se svojí sestrou Janou, získal cenu Radio-Head Award právě v kategorii Objev roku. Stačilo k tomu jediné EP, které sourozenci Štefancovi vydali v září 2015.

Pětiskladbové EP "Endian" je poučené trendy organické elektroniky reprezentované jmény jako Moderat, James Holden nebo Mount Kimbie, zároveň je v něm ale něco ze středoevropské melancholické melodičnosti. Českému publiku se Bulp dosud koncertně představili jen dvakrát - loni v září hráli spolu s projektem "Panáčik" v brněnském Kabinetu múz a o měsíc později předskakovali v Akropoli rakouským HVOB.

Další šance se naskytne v sobotu 25. června, kdy sourozenci Štefancovi vystoupí v rámci festivalu United Islands Of Prague v pražské Meetfactory. Při té příležitosti připravil Samuel Štefanec pro server Xplaylist.cz podcast, ve kterém odkrývá své inspirační zdroje v rozpětí od IDM přes alternativní hip-hop až po zmíněnou organickou elektroniku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY