Drake v USA zopakoval double, nejvyšší novinky měla Meghan Trainor

25.05.2016 20:00 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Drake podruhé ovládl oba žebříčky - v albech přidal třetí vítězný týden s "Views" a v singlech se po týdenní pauze vrátil do vedení s "One Dance", Justin Timberlake totiž spadl až za Desiignera. Albového Top 10 dosáhli Meghan Trainor, Pierce The Veil, Chance The Rapper a Jennifer Nettles.
Drake - One Dance
© facebook interpreta
SINGLY - Nedá se říct, že by "Can't Stop The Feeling." po první týdnu opadlo, ale v těžké konkurenci po úvodním haló se prostě Justin Timberlake zatím uklidil na bronz. Singl byl opět nejstahovanější, 204 tisíc ale odpovídalo 46% propadu. V rádiích naopak o třetinu vyrostl, na 109 milionů, a ve streamech zopakoval 15 milionů.

Drake a Desiigner si však s tímto poradili. "One Dance" dosáhlo 130 tisíc downloadů, téměř 33 milionů streamů a 121 milionů rádiových impresí. "Panda" měla přehrání ještě více: 40 milionů. Pouze Baauer s "Harlem Shake" a Adele s "Hello" tuto hranici překonali. S 94 tisíci downloady a 69 mega v rádiích to teda bylo stříbro.

V éteru opět nejvíce otáčeli Lukas Graham, "7 Years" dosáhlo 129 milionů impresí, příští týden už jej ale nejspíše překoná "One Dance". Celkově zůstali čtvrtí.

Dále tu máme dvě nejlepší umístění kariéry: Fifth Harmony s "Work From Home" vystoupali na pětku a The Chainsmokers s "Don't Let Me Down" na šestku, to vše na úkor Mikea Posner. Zbytek první desítky zůstal shodný.

Nejvyšší novinku měla Meghan Trainor, "Me Too" debutovalo na třicet devítce. Níže najdeme ještě například One Republic ("Wherever I Go" - 67), Schoolboy Q + Kanye West ("THat Part" - 92) či X Ambassadors ("Unsteady" - 99).

    Top 10 - singly:
  1. Drake - One Dance feat. WizKid & Kyla
  2. Desiigner - Panda
  3. Justin Timberlake - Can't Stop The Feeling!
  4. Lukas Graham - 7 Years
  5. Fifth Harmony feat. Ty Dolla $ign - Work From Home
  6. The Chainsmokers feat. Daya - Don't Let Me Down
  7. Mike Posner - I Took A Pill In Ibiza
  8. Rihanna feat. Drake - Work
  9. Zayn Malik - Pillowtalk
  10. Rihanna - Needed Me

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Drake - Views
© facebook interpreta
DESKY - Drake vede alba potřetí za sebou, což se naposledy povedlo Adele v lednu s "25", když přerušila sedmitýdenní nepřetržitou nadvládu. "Views" zvýšilo streamy o třetinu na 186 milionů, když skončila Apple Music exkluzivita. Deska tak drží tři nejvyšší sumy streamů skladeb, vedle debutu s 245 miliony a předchozího týdne se 140 miliony.

Díky tak vysokému počtu streamů jednotlivých skladeb z desky vlastně pořadí Billboard 200 vyhrál, protože Beyoncé prodala více: skóre bylo 83 versus 92 tisíc v čistém prodeji. Po přepočtu ale "Lemondade" skončilo stříbrné.

Více kopií celé desky prodala i Meghan Trainor, druhá studiovka odstartovala se 107 tisíci jednotek při 84 tisícovém prodeji. Debut "Title" však měl výkon více než dvakrát vyšší.

Rocková kapela Pierce The Veil na čtyřce oslavuje s novinkou "Misadventures" první Top 10 umístění. Za ní se seřadili Rihanna, Keith Urban a Prince.

Další novinka má jedno bezprecedentní unikum: umístila se pouze na základě streamů, konkrétně 57 milionů, po přepočtu 1 ku 1500 měla 38 tisíc jednotek. Chance The Rapper totiž "Coloring Book" vydal výhradně pouze k poslechu na Apple Music a i když exkluzivita trvá jen dva týdny, album možná nikdy nebude dostupné k prodeji. Což v dnešní době vůbec nevadí, že jo.

Radiohead se výrazně propadli, na devítku, a Top 10 uzavírá Jennifer Nettles s druhou sólovkou "Playing With Fire". S kapelou Sugarland předtím získala mimo jiné tři zlatá alba. Těsně unikla přestižní pozice Kygovi, debut "Cloud Nine" odstartoval na jedenáctce.

Příští týden uvidíme obhajování zlate Drakem před Arianou Grande. Zpěvaččiny obě předchozí desky byly vítězné. Solidní bronz se očekává od Blakea Sheltona, první desítku ovlivní ještě Bob Dylan a Eric Clapton.

    Top 10 - alba:
  1. Drake - Views (239 tisíc jednotek, -24 %)
  2. Beyoncé - Lemonade (128, -37 %)
  3.  N Meghan Trainor - Thank You (107)
  4.  N Pierce The Veil - Misadventures (54)
  5. Rihanna - ANTI (44, -8 %)
  6. Keith Urban - Ripcord (44, -59 %)
  7. Prince - The Very Best Of Prince (42, -46 %)
  8.  N Chance The Rapper - Coloring Book (38)
  9. Radiohead - A Moon Shaped Pool (34, -81 %)
  10.  N Jennifer Nettles - Playing With Fire (31)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY