Evropský den akcí proti rasismu nabídne program pro děti a vystoupení hudební skupiny Terne Čhave

09.04.2016 15:59 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

U příležitosti Evropského dne akcí proti rasismu se v Českých Budějovicích na letní scéně KD Slávie a v Café Hostelu uskuteční již tradiční kulturně zábavné odpoledne s bohatým doprovodným programem. V rámci festivalu proběhne před KD Slávie i vzdělávací hra České Budějovice v barvách určená pro děti z českobudějovických mateřských a základních škol.

"Evropský den akcí proti rasismu probíhá na celém světě od roku 1971, v České republice od roku 1990 a v Českých Budějovicích od roku 2010, zároveň je tento den věnovaný obětem rasismu, jako připomínka toho, že všichni jsme si rovni bez ohledu na barvu pleti," říkají pořadatelé.

EDAPR plakát
© facebook interpreta
Celý festival odstartuje ve čtvrtek 21. dubna 2016 ráno celodenním interaktivním programem pro děti na téma xenofobie, rasismus a předsudky s názvem Budějovice v barvách. Od čtrnácti hodin bude probíhat na letní scéně před KD Slávie hudební festival s bohatým doprovodným programem. Během festivalu budou pro návštěvníky připraveny stánky s občerstvením, venkovní čajovna U Tří lvů, venkovní restaurace Café Široko, pivo regionální značky, výtvarný workshop pro nejmenší a nebude chybět ani divadelní představení pro děti v podání Divadla Studna, Divadla Kejklíře Slávka a ukázka orientálních a romských tanců. U pödia bude fungovat malý bazárek s oblečením, kde si lidé budou moci něco koupit či vyměnit. Po 22. hodině se program přesune do café Hostelu v Panské ulici, kde proběhne závěrečná afterpárty. Vstup na celou akci je zdarma.

"Tento festival bohužel neumí přinášet řešení, ale je dobrou příležitostí, jak vzbudit celospolečenskou diskuzi na toto v české společnosti ožehavé téma. A o problémech je vždy lepší mluvit, než je nechat pomalu vyhnívat. Pojďme se potkat a debatovat o tom, co každý z nás konkrétně může udělat pro to, aby se nám společně žilo lépe, zbavme se zbytečných předsudků a odhoďme strach z neznámého. Protože to, čeho se nejvíce bojíme, většinou vůbec neznáme. Násilí a fašistické názory nepřinesli nikdy nic dobrého," říkají pořadatelé.

Po 22. hodině se program přesouvá do Café Hostelu v Panské ulici č. 13, kde zahraje kapela Pirates Of The Pubs.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY