shop.musicserver.cz
Nové desky pro 49. týden

Nové desky pro 49. týden

Vydáno: 06.12.2015 14:25 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Hudebním novinkám jednoznačně vévodí Coldplay s albem "A Head Full Of Dreams". Jim se pak budou snažit konkurovat finalistka britského X Factoru Fleur East, matador Babyface, norská písničkářka Maria Mena, Sabina Křováková, vítěz Mercury Prize Benjamin Clementine a překvapivě i Soulsavers. S debutem vyráží na hudební trh Troye Sivan a rockery zase potěší Rush. Zajímavou reedici má i Björk.

Pokud se v pondělí 7. prosince vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Coldplay - A Head Full Of Dreams (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / pop

Coldplay - A Head Full Of Dreams
Jen těžko budete hledat desku, která by byla letos očekávanější, než "A Head Full Of Dreams" Coldplay. Od chvíle, kdy se v londýnském metru objevily plakáty pouze s geometrickým obrazcem zvaným Kytice života a datem 4. prosince, se začalo spekulovat o tom, zda se jedná o kampaň na nové album britské kapely. Bylo to trochu nečekané, protože kvartet si již od alba "X&Y" dává odstup od předchůdce tři roky, zatímco novinka navazuje na "Ghost Stories" po roce a půl. Díky velmi krátkému poslednímu turné se nicméně vrátil Chris Martin a spol. do studia daleko dříve, a tak vám nyní mohou servírovat jedenáct, respektive dvanáct nových písniček, které se od těch loňských liší jak den a noc, přičemž k těm letošním sedí spíše první přirovnání. Snahou kapely bylo tentokrát natočit desku pestrobarevnou a živou. K tomuto účelu si k sobě přizvali hvězdné producentské duo Stargate a s nimi spoustu hostů. Do studia za nimi postupně přišel Noel Gallagher, Tove Lo, Avicii, Merry Clayton, Beyoncé, Gwyneth Paltrow, Davide Rossi a svůj hlas připojil dokonce i Barrack Obama. Jak to celé dopadlo, zjistíte z mnoha ukázek na webu formace,


Babyface - Return Of The Tender Lover (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rhythm and blues

Babyface - Return Of The Tender Lover
Americký zpěvák a producent Kenneth 'Babyface' Edmonds se loni vrátil se vší slávou ke své pěvecké kariéře. S Toni Braxton natočil album "Love, Marriage & Divorce", za které získal svoji další Grammy a také Světovou hudební cenu, obě v kategorii Nejlepší r'n'b album roku. Povzbuzen tímto úspěchem letos vydává svoji čistě sólovou nahrávku, s níž se vrací ke své sólové kariéře po dlouhých osmi letech. Novinka dostala název "Return Of The Tender Lover" a Babyface na ni spolupracoval už jen s Kameronem Glasperem a Darylem Simmonsem, který s Babyfacem spolupracuje už od dob debutu Boyz II Men, soundtracku k "Osobnímu strážci" a "Dangerous" Michaela Jacksona. Celkem devět písniček má na Babyfacově VEVU už své dva zástupce.


Troye Sivan - Blue Neighbourhood (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop / indie pop

Troye Sivan - Blue Neighbourhood
Australský zpěvák a skladatel Troye Sivan vydává svou debutovou desku "Blue Neighbourhood", na které uvozoval už předchozím EP "Wild". K desce se pojí navíc i tři hudební klipy, které vypráví příběh o dvou kamarádech z dětství. Vznikne mezi nimi romantické pouto, jež samozřejmě část společnosti odsuzuje a sami hlavní protagonisté bojují s předsudky a postojem ostatních. Deska se doposud těšila kladným reakcím a Sivanova tvorba bude lahodit uším těch, kteří mají rádi třeba i Lanu Del Rey. Ukázky najdete tady.


Fleur East - Love, Sax And Flashbacks (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / soul / r'n'b

Fleur East - Love, Sax And Flashbacks
Loňský vítěz britského X Factoru Ben Haenow už svoje debutové album vydal před pár týdny a nyní ho následuje jím poražená kolegyně Fleur East, která v soutěži zazářila nejen díky zpěvu, ale také svým projevem na pódiu v kombinaci s výborným tancem. Její podání "Uptown Funk" Marka Ronsona bylo podle řady kritiků nejlepším vystoupením všech jedenácti sérií. Není tedy divu, že po ní ihned sáhl její mentor Simon Cowell a podepsal s ní nahrávací smlouvu. Výsledkem tohoto kontraktu je debut "Love, Sax And Flashbacks", který přinese celkem dvanáct písniček, které si sama zpěvačka z větší části složila, respektive se na skládání podílela. Spolupracovala na nich například s lidmi jako Julian Bunetta, Fraser T Smith, James Abrahart, tedy s producenty a autory, kteří se podíleli na albech Rity Ory, One Direction, Jesse James, nebo Leony Lewis. První ochutnávky z desky servíruje zpěvačka na svém webu. Pokud vám zachutnají, můžete vyhledat i deluxe verzi, která je bohatší o čtyři další písničky.


Rush - R40 Live (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Rush - R40 Live
Nová deska kanadských Rush a nástupce "Clockwork Angels" je zatím v nedohlednu, nicméně i tak se jméno této fenomenální progresivně rockové formace objeví na pultech obchodů. Připravili totiž nový koncertní živák "R40 Live". Ten přinese posluchačům záznamy z koncertů, které trio odehrálo 17. a 19. června v Air Canada Centre. Jedná se tak o jejich první zfilmované vystoupení v rodné domovině po téměř dvacet letech. Set bude k dostání na CD a DVD a posluchačům přinese bezmála tříhodinový materiál. Fanoušci se mohou těšit i na několik písní, které buď doposud nebyly prezentovány naživo, nebo zachyceny v rámci živého vystoupení. Součástí poutavého koncertu byla také propracovaná scéna, které se během vystoupení několikrát změnila. V závislosti na seskládaném setlistu, který byl koncipovaný jako cesta do minulosti, se kulisy měnily tak, aby odpovídaly scéně v daném časovém období.


Solution .45 - Nightmares In The Waking State (Part 1) (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Solution .45 - Nightmares In The Waking State pt.1
Solution .45 je metalová superskupina ze Švédska, která vznikla už v roce 2008. Se svým debutem přišla formace v roce 2010 a nyní vydává první díl "Nightmares In The Waking State". Produkci deseti písní má na svědomí Jani Stefanovic, který v kapele působí i jako kytraista a baskytarista. Z rádií možná už znáte ochutnávky v podobě skladeb "Winning Where Losing Is All" nebo i "Perfecting the Void", ke které vzniklo o lyric video. Můžete se na něj podívat i zde. Dodejme ještě, že druhý díl ságy má vyjít v příštím roce.


The Kooks - Hello, What's Your Name? (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop

The Kooks - Hello, What's Your Name?
Ostrovní indie rocková formace The Kooks působí na hudební scéně od roku 2004 a svým fanouškům nyní přináší remixové album "Hello, What's Your Name?", na kterém propůjčili své skladby pestré sortě hudebníků a interpretů. Samozřejmostí je žánrová rozmanitost, který je typická i pro samotnou kapelu. Na remixovém albu tedy najdete i zástupce elektronické hudby a jedním z nich je i Kove, jenž si vzak na starost kousek "Are We Electric". Právě tuto skladbu si můžete poslechnout na neverenoughnotes.co.uk.


Tip týdne

Benjamin Clementine - At Least For Now (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock opera / klasická hudba / mluvené slovo / barokní pop

Benjamin Clementine - At Least For Now
Debut "At Least For Now" francouzsko-anglického zpěváka a pianisty Benjamina Clementina by pravděpodobně zůstal většině z nás skrytý, kdyby před pár dny nevyhrál prestižní cenu Mercury Prize. Členy poroty zaujal jeho relativně avantgardní styl kombinující básně s barokním popem, vážnou hudbou a rock operou. "At Least For Now" původně vyšlo v Evropě už koncem března, k nám se ovšem dostává až nyní po udělení ceny. Jedenáct skladeb standardní edice si Clementine sám složil a také produkoval. Samotné nahrávání pak probíhalo v londýnském RAK Studios s výjimkou jedné skladby, kterou natočil v Paříži. Vzhledem k datu vydání, najdete na umělcově VEVU z alba již několik ukázek. Pokud vás zaujmou, budete moct sehnat i o čtyři skladby bohatší deluxe edici.


Maria Mena - Growing Pains (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: intimní pop / folk

Maria Mena - Growing Pains
Norská písničkářka Maria Mena po poměrně krátké době servíruje svým příznivcům sedmé studiové album. Nástupce předloňské nahrávky "Weapon In Mind" nazvala "Growing Pains" a společně s producenty Martinem Sjølie a Matsem Lie Skårem pro něj nahrála jedenáct písniček, které se tentokrát nesou v poměrně intimní a chladné atmosféře. Jejich vznik ovlivnilo období, kdy prožívala rozchod a rozvod se svým manželem a kdy neměla dle svých slov energii na skládání písniček. Prvním singlem se stala písnička "I Don’t Wanna See You With Her", kde se, jak je zřejmé z názvu skladbu, definitivně vypořádává s těžkým obdobím svého života. Videoklip k němu uvidíte na jejím VEVU.


Björk - Vulnicura Strings (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: world music

Björk - Vulnicura Strings
Pro fanoušky islandské umělkyně Björk je letos připravený dárek v podobě reedice jejího posledního alba "Vulnicura" (tedy bez písně "History of Touches"), tentokrát však ale v akustické a o poznání intimnější podobě. První informace o této edici se objevily začátkem října a sama autorka k ní prozradila: "V době, kdy jsem pracovala na desce 'Vulnicura', došlo mi, jak magická věc mi vzniká pod rukama po hudební i spirituální stránce. Podařilo se spojit elementy elektroniky a akustických nástrojů tak, že výsledek je romanticky něžný. A tím se podařilo dokázat, že vedle sebe dokáží bez problémů existovat!" Zásadní úlohu při tom hrají strunné nástroje a v některých písních dokonce uslyšíte nástroj zvaný Viola Organista, který navrhl Leonardo da Vinci. Ukázku v podobě skladby "Lionsong" najdete na YouTube.com.


Hviezda - Nič sa nemení (Slnko Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop

Hviezda - Nič sa nemení
Bratislavská kapela Hviezda má pro své posluchače skutečně tématický dárek - hvězdu pod stromeček. Právě hvězdou se kapela pyšní nejen v názvu, ale také i na obalu novinky "Nič sa nemení". V pořadí jejich druhá deska je důkazem toho, že ne všechny formace musí nutně propadnout lacinému mainstreamu. "Žádný kýč, žádná kalkulace, ani primitivní touha po hitovce. A přece jsou z toho písně, které by mohly být hity i v mainstreamových rádiích," chválí desku jedna z mnoha recenzí. Ukázky v pdobě dvou písní "Chce sa mi spať" a "Sny Farebné" najdete na newmodelradio.sk.


Petr Linhart - Rozhledna ()
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop / folkrock

Petr Linhart - Rozhledna
Písničkář Petr Linhart na svém třetím sólovém albu pokračuje ve zhudebňování příběhů z pohraničních oblastí naší země. Z rozhledny je vidět až na poničená města, na cesty ke kostelům, na zarostlé koleje a také ke vzdáleným ostrovům Důležitou roli v Petrových písních mají vlaky, letadla a také jedna vizionářka. Ve dvanácti nových písní se v mapování historie posouvá blíže k současnosti. Klade vedle sebe komunistickým režimem zničený starý Most a své rodné Kladno, sice nezbořené, nicméně asanací nenávratně poznamenané. Zásadní vliv zanechal na desce také náboženský kontext, který je písničkáři velmi blízký. Sám k albu ještě dodal: "Skoro mám někdy pocit, že leckterá místa by už dávno zmizela, kdyby nebyla takto posvěcená. Jako by se nad nimi vznášela neviditelná ochranná Boží ruka." Hudební ukázku najdete na kultura.zpravy.idnes.cz .


Brenna Whitaker - Brenna Whitaker (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: tradiční pop / soul / rhythm and blues

Brenna Whitaker - Brenna Whitaker
Zpěvačka Brenna Whitaker pochází z amerického Kansasu a už ve svých jedenácti let začala působit coby profesionální zpěvačka. Ve svých sedmnácti se přestěhovala do New Yorku, aby se učila od veteránů z Broadwaye a zpět do Kansasu se vrátila už jako dvacetiletá s jazzovou kapelou. To už si jí ale všimnul šéf vydavatelství Verve, producent a autor David Foster, který ji vzal pod svá křídla. Nyní tu máme její debutové eponymní album, kam s Fosterem zařadili celkem dvanáct skladeb na pomezí tradičního popu, soulu, jazzu a původního rhythm and blues, z nichž menší část je původní a část je převzatá. Mezi těmi převzatými najdete třeba klasiky "Misty Blue", "It's A Good Day" z repertoáru Peggy Lee, nebo "Anyone Who Had A Heart", kterou proslavila Dionne Warwick. Prvním singlem se stala skladba "Black And Gold", jejíž videoklip nahrála zpěvačka na své VEVO. Zbytek uslyšíte v ukázkách na webu allmusic.com.


Roots Manuva - Bleed (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop / indie rock

Roots Manuva - Bleed
Čtyři roky, to je nejdelší čekací doba na novou desku britského rappera Rootse Manuvy. Jeho v pořadí devátá studiovka přináší desítku písní, které jsou svou náladou velice rozmanité a texty zase nastavují zrcadlo moderní společnosti. Že by ale umělec sklouzl k mainstreamu, toho se bát skutečně nemusíte. Spíš naopak. Důkazem toho jsou spolupráce s hostujícími umělci, jako je třeba Adrian Sherwood nebo mladý britský producent Fred. Podle dosavadních ohlasů se jedná o velice povedenou nahrávku. Nás ale více zajímá, co si myslíte vy - poslechněte si proto ukázku theguardian.com a svůj názor nám napište do komentářů pod článkem.


Různí - The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (soundtrack) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba / instrumentální hudba

Různí - The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (soundtrack)
Poslední díl filmové série "The Hunger Games" už nějaký čas brázdí našimi kiny a nyní k filmu přibude i jeho soundtrack. Hudbu k "The Hunger Games: Mockingjay - Part 2" měl i tentokrát na starosti skladatel James Newton Howard, a tak jeho osmnáct instrumentálních kompozic zaplnilo podstatnou část alba. Výjimkou je pouze finální skladba, kde si opět zazpívala hlavní představitelka Jennifer Lawrence. Ukázky všech skladeb nabízí Supraphonline.cz


Sabina Křováková - Sirkama
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Sabina Křováková - Sirkama
Vítězka třetí řady Česko Slovenské SuperStar Sabina Křováková se po svém debutovém albu "Sabina", sestaveném z písniček, které zpívala v soutěži, mírně ztratila z očí. Ve dvouletém mezidobí připravovala svoje druhé album, které teprve bude tím pravým debutem. Desku nazvala "Sirkama" a sama si pro ni složila a napsala deset písniček, které pak se svojí kapelou nahrála v Biotech Studiu Ecsona Waldese. První trojici písniček umístila zpěvačka na svůj profil bandzone.cz.


Soulsavers - Kubrick (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: instrumentální hudba

Soulsavers - Kubrick
Fanoušci anglických Soulsavers ještě ani nestačili pořádně naposlouchat říjnové album "Angels & Ghosts", kde opět spolupracovali s Davem Gahanem, a už toto duo vydává další nahrávku, naprosto odlišnou od nedávného předchůdce. Svoji prosincovou novinku nazvali "Kubrick" a onen název není pochopitelně samoúčelný. V celkem osmi čistě instrumentálních skladbách se totiž nechali inspirovat filmy, respektive postavami z filmů slavného režiséra Stenlyeho Kubricka, a tak není divu, že většina má všechny atributy scénické hudby. Ukázky z nich uslyšíte například na stránkách britského Amazonu a my jen dodáme, že album bude k sehnání i na vinylu.


Kristýna Peterková a Kája Mařík - Škola písničkou (Bon Art Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hudba pro děti

Kristýna Peterková a Kája Mařík - Škola písničkou
Na zpěvačku Kristýnu Peterkovou si vzpomenou především ti, kteří pozorně sledovali druhý ročník Česko hledá SuperStar. Soutěž opustila poměrně brzy, ale stačila natočit debutové album a s Davidem Kollerem o něco později nahrála ústřední píseň k filmu "Veni, vidi, vici" nazvanou "Out Of Time". Nyní se ovšem už nějaký čas věnuje společně s Karlem Maříkem projektu "Škola písničkou", jehož cílem je probudit v dětech hudební talent a zájem tvořit. Dosud tak činili prostřednictvím interaktivních koncertů, koncertech na školách nebo i v pražské Lucerně. Nyní toto vše shrnují i na stejnojmenném CD, které přináší sedmnáct písniček z jejich autorské dílny. Více se s jejich tvorbou seznámíte například na jejich YouTube.com profilu.


Adam Plachetka - Arias (Radioservis)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: opera

Adam Plachetka - Arias
Adam Plachetka patří mezi nejvýznamnější české operní pěvce současnosti. Je laureátem řady soutěží a od sezóny 2010/2011 působí ve Vídeňské státní opeře. Jeho nové profilové album představuje nejen výběr z jeho současného operního repertoáru, ale naznačuje také cesty, kterými se bude tento mladý pěvec s největší pravděpodobností při svém dalším uměleckém putování ubírat. Celkem dvanáct árií, které na desku "Arias" zařadil, pochází z oper Antonína Dvořáka, Bedřicha Smetany, Richarda Wagnera, Giuseppe Verdiho, Gioachina Rossiniho a především pak Gaetana Donizettiho. O hudební doprovod se postaral Symfonický orchestr Českého rozhlasu pod vedením Ondreje Lenárda.


Simple Minds - Once Upon A Time (30th Anniversary Edition) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock / new wave

Simple Minds - Once Upon A Time (30th Anniversary Edition)
Album "Once Upon A Time" skotských Simple Minds patří v jejich diskografii k těm nejúspěšnějším. Pocházejí z něj singly jako "Don't You (Forget About Me)", "Alive And Kicking", nebo "All The Things She Said" a po celém světě sesbíralo několik platinových desek a dalších ocenění. Není tedy divu, že tuto nahrávku, která letos oslaví třicet let od svého vydání, kapela připomíná výroční edicí. Ta bude mít několik podob a vyjde v několika formátech. Vedle remastarovaných podob na CD a vinylu, bude k dispozici dvoudisková deluxe edice, kde druhé CD přinese rádiové mixy, b-strany singlů, remixy a živé nahrávky. Album bude k dispozici tako jako Blu-Ray audio v prostorovém mixu a ve vysokém rozlišení. Složení super deluxe edice se šesti kotoučky můžete podrobně zkoumat na webu Simple Minds.


PayaNoia - Testostereo (Galén)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / pop rock

PayaNoia - Testostereo
PayaNoia je název pop rockové formace bubenice, klavíristky a zpěvačky Pavly Táboříkové. Na současné podobě kapely má zásadní podíl Jakub Homola, který je spoluautorem většiny z jedenácti nových písní jejich posledního alba "Testostereo". Tato dvojice spolu s Davidem Mendezem dotváří základní trio, které ve dvou písních coby autor doplnil ještě Václav Koubek. Jako hosté se na něm objevují například Michal Ambrož a Maťo Mišík. Album, které vyšlo již na konci října a nyní se dostává do širší distribuce, vzniklo v produkci a ve studiu Borise Carloffa. Prvním singlem se stala skladba "Všechno co mi zbylo".


V krátkosti - EP

V tomto týdnu vychází hned několik velmi zajímavých EP.

  • Američtí Punch Brothers v lednu vydali své album "The Phosphorescent Blues" a nyní vydávají EP "The Wireless", které má se zmíněným CD hodně společného. Vinylová edice byla totiž o čtyři písničky bohatší, a ony čtyři bonusové kousky nyní Chris Thile a spol. vydají i v dalších formátech. K nim navíc přidali i jednu zbrusu novou skladbu "In Wonder".
  • Příznivci Jasmine Thompson pomalu začínají vyhlížet nástupce druhého alba "Another Bundle Of Tantrums" a britská zpěvačka se rozhodla jim toto čekání zkrátit ípíčkem "Adore", na které zařadila stejně jako Punch Brothers pět písniček včetně singlu "Do It Now".
  • Olga Balashova alias Olga Bell se před pár dny představila českému publiku coby předskokan Son Lux a její set byl postavený především na říjnovém EP "Incitation", kde se v pěti skladbách pustila do vod elektronické alternativy a avantgardy. Nyní toto album vychází i u nás.


Dále vychází:

Ace Frehley - Milwaukee Live '87 (bootleg) (Bertus)
Aerosmith - Rockin Roots Of Aerosmith (bootleg) (Mystic Production)
Aevangelist - Enthrall To The Void Of Bliss (Mystic Production)
Alexander Grychtolik - Bach: KöThener Trauermusik, Bwv 244A (Sony Music)
Allman Brothers Band - Live At The Cow Palace (bootleg) (Bertus)
Amanda Lear - Follow Me (Bertus)
Archive - Unrestricted (Mystic Production)
Arkaik - Lucid Dawn (Mystic Production)
Bastard Grave - What Lies Beyond (Mystic Production)
Bette Midler - A Gift Of Love (Warner Music)
Billy Gibbons & The BFG's - Perfectamundo (Bertus)
Billy Sherwood - Collection (Bertus)
Blood Red Saints - Speedway (Mystic Production)
Bruce Soord - Bruce Soord (Mystic Production)
Bruce Springsteen - Cleveland Shuffle (bootleg) (Bertus)
Bruce Springsteen - The Ties That Bind: The River Collection (4CD+2BRD) (Sony Music)
Bruce Springsteen - The Ties That Bind: The River Collection (4CD+3DVD) (Sony Music)
Cage - Ancient Evil (Mystic Production)
Carburetors - Laughing In The Face Of Death (Mystic Production)
Counting Days - Liberated Sounds (Mystic Production)
Crippled Black Phoenix - New Dark Age Tour (EP) (Mystic Production)
Crosby, Stills, Nash & Young - The California Hungerton Benefit 1988 (bootleg) (Bertus)
Currensy - Canal Street Confidential (Warner Music)
Dance Tunes 2016 - (Mystic Production)
Daniel Taylor, - Four Thousand Winter (Sony Music)
Dark Moor - Project X (Mystic Production)
Dark Moor - Project X (Limited Edition) (Mystic Production)
Darkthrone - Black Death And Beyond (Boxset) (Mystic Production)
Deep House Traxx 2016 - (Mystic Production)
Deth Enemy - Unmovable (Bertus)
Don Henley - The Concert For Walden Woods (bootleg) (Bertus)
Echoes - Barefoot To The Moon (Acoustic Tribute To Pink Floyd) (Mystic Production)
Echoes - Barefoot To The Moon (Acoustic Tribute To Pink Floyd) (DVD) (Mystic Production)
Eldritch - Underlying Issues (Mystic Production)
Elvenking - The Night Of Nights (Live) (Mystic Production)
Eva Cassidy - Nightbird (Box Set Edition) (Warner Music)
Everly Brothers - Bye Bye Love (Mystic Production)
Find Me - Dark Angel (Mystic Production)
Foo Fighters - Down In Toronto (bootleg) (Bertus)
Foo Fighters - Live In Toronto (1996) (bootleg) (Bertus)
Foxtrott - A Taller Us (Mystic Production)
Frank Pane - Six String Tales (Bertus)
Golden Earring - 50 Years Anniversary Album (Bertus)
Greg Lake & Geoff Downes - Ride The Tiger (Bertus)
Harem Scarem - Live At The Phoenix (BluRay) (Mystic Production)
Harem Scarem - Live At The Phoenix Cd+Dvd (DVD) (Mystic Production)
Hatesphere - New Hell (Mystic Production)
Helene Fisher - Weihnachten (DVD) (Universal)
Helene Fisher - Weihnachten (BluRay) (Universal)
Chet Atkins - Windy And Warm B (Mystic Production)
J.R. Blackmore - Voices (Part 1) (Bertus)
Jan Smigmator - Time To Swing ()
Jean Michel Jarre - Essential Recollection (Bertus)
Jesse Malin - Outsiders (Mystic Production)
Jimi Hendrix - Collection (Bertus)
Jimmy Page - Sound Tracks (Bertus)
Jools Holland & Ruby Turner - Jools & Ruby (Warner Music)
Karat - 40 Jahre Karat (Bertus)
Karat - 40 Jahre Karat (DVD) (Bertus)
Karat - 40 Jahre Karat (Deluxe Edition) (Bertus)
Khymera - The Grand Design (Mystic Production)
King Parrot - Dead Set (Mystic Production)
Laco Deczi / Chris Depino / Bea Albrecht (Celula New York) - Live ze studia A (Radioservis)
Last Days Of Eden - Ride The World (Bertus)
Manimal - Trapped In The Shadows (Mystic Production)
Marc Carroll - Love Is All Or Love Is Not At All (Mystic Production)
Marry Waterson & David A. Jaycock - Two Wolves (Mystic Production)
Martin KratochvíL - Himalayan Echoes II (České himálajské dobrodružství II.) ()
Michael Patrick Kelly - Human (Sony Music)
Mike Oldfield - The Space Movie (soundtrack) (Bertus)
Mike Tramp - Nomad (Mystic Production)
Mindless Sinner - The New Messiah (Mystic Production)
Mirror - Mirror (Mystic Production)
Morbid Vomit - Doctrine Of Violence (Mystic Production)
Neil Young - Down By The River (bootleg) (Bertus)
Nirvana - Transmission Impossible (bootleg) (Bertus)
Placido Domingo - The Great Placido Domingo (Warner Music)
Psychopunch - Sweet Baby Octane (Mystic Production)
Richard Clayderman - Essential Love Songs (Mystic Production)
Různí - Zvlastni Znameni Touha (Universal)
Sammy Hagar - Cruisin' & Boozin' (bootleg) (Bertus)
Sammy Hagar - Live From Motor City (bootleg) (Bertus)
Satanika - Total Inferno (Mystic Production)
Simon & Garfunkel - Live In '67 (bootleg) (Bertus)
Solarstone & Gai Barone - Pure Trance, Vol. 4 (Sony Music)
Steak Number Eight - Kosmokoma (Mystic Production)
Steve Moore - Cub (Mystic Production)
Stevie Nicks - Live 1986 (Beauty And The Beast) (bootleg) (Bertus)
Stevie Nicks - Their Own Way (bootleg) (Bertus)
Stevie Nicks - White Winged Dove (bootleg) (Bertus)
Supremacy - Leaders (Bertus)
Svatobor Macák - Body & Soul (Radioservis)
Tyranny - Aeons In Tectonic Interment (Mystic Production)
Varathron - The Confessional Of The Black Penitents (Mystic Production)
Various - Chi-Raq (Original Motion Picture Soundtrack) (Sony Music)
Wallachia - Carpathia Symphonia (EP) (Mystic Production)
Warren Haynes - Live At Emerson College (bootleg) (Bertus)
Weeping Silence - Opus IV (Oblivion) (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Andrea Bocelli - Cinema (Universal)
Beatles - 1 (Universal)
Boots - Aquaria (Sony Music)
Cage - Ancient Evil (Mystic Production)
Carburetors - Laughing In The Face Of Death (Mystic Production)
Carrie Underwood - Storyteller (Sony Music)
Coldplay - A Head Full Of Dreams (Warner Music)
Counting Days - Liberated Sounds (Mystic Production)
Crippled Black Phoenix - New Dark Age Tour (Mystic Production)
Elvis Costello - Almost Blue (Universal)
Elvis Costello - Armed Forces (Universal)
Elvis Costello - Blood And Chocolate (Universal)
Elvis Costello - Get Happy!! (Universal)
Elvis Costello - Goodbye Cruel World (Universal)
Elvis Costello - Imperial Bedroom (Universal)
Elvis Costello - My Aim Is True (Universal)
Elvis Costello - Punch The Clock (Universal)
Elvis Costello - Taking Liberties (Universal)
Elvis Costello - The Costello Show: King Of (Universal)
Elvis Costello - This Year'S Model (Universal)
Elvis Costello - Trust (Universal)
Frank Sinatra - Great Songs From Great (Universal)
Frank Sinatra - In The Wee Small Hours (Universal)
Frank Sinatra - Moonlight Sinatra (Universal)
Frank Sinatra - Sinatra And Swingin# Brass (Universal)
Frank Sinatra - This Is Sinatra! (Universal)
Frank Sinatra - Ultimate Sinatra-Blue (Universal)
I.M.T.Smile - Nech sa páčí (Universal)
Jelen - Světlo ve tmě (Universal)
Jesse Malin - Outsiders (Mystic Production)
Jimmy Page - Sound Tracks (Bertus)
King Diamond - The Spider'S Lullabye (Mystic Production)
Kurt Cobain - Montage Of Heck - The Home Recordings (Universal)
Marc Carroll - Love Is All Or Love Is Not At All (Mystic Production)
Marry Waterson & David A. Jaycock - Two Wolves (Mystic Production)
Mirror - Mirror (Mystic Production)
Moby - Hotel Ambient (Mystic Production)
Olga Bell - Incitation (EP) (Mystic Production)
Placebo - MTV Unplugged/Limited (Universal)
Psychopunch - Sweet Baby Octane (Mystic Production)
Rammstein - XXI - The Vinyl Box Set (Universal)
Roots Manuva - Bleed (Bertus)
Rush - Grace Under Pressure (Universal)
Rush - Power Windows (Universal)
Různí - Natural Born Killers (soundtrack) (Universal)
Různí - Reservoir Dogs (soundtrack) (Universal)
Simple Minds - Once Upon A Time (Universal)
Solution 45 - Nightmares In The Waking State (Part 1) (Mystic Production)
Sonic Youth - Dirty (Universal)
Sonic Youth - Goo (Universal)
Sonic Youth - Washing Machine (Universal)
Soulsavers - Kubrick (Mystic Production)
Steak Number Eight - Kosmokoma (Mystic Production)
Steve Moore - Cub (Mystic Production)
The Kooks - Hello, What'S Your Name? (Universal)
Yo-Yo Ma & Kathryn Stott - Songs From The Arc Of Life (Sony Music)

Reedice:
Burning Point - Feeding The Flames (Mystic Production)
Burning Point - Salvation By Fire (Mystic Production)
Fleetwood Mac - Tusk (Expanded Edition) (Warner Music)
Fleetwood Mac - Tusk (Super Deluxe Edition) (Bertus)
Greg Lake - Greg Lake / Manoeuvres (Bertus)
Ice Age - The Great Divide / Liberation (Mystic Production)
Johnny Cash - Man In Black: Live In Denmark 1971 (Sony Music)
King Diamond - The Spider'S Lullabye (Mystic Production)
Mayhem - Live In Leipzig (Deluxe Edition) (Mystic Production)
Moby - Hotel Ambient (Mystic Production)
Mogwai - Government Commissions (BBC Sessions 1996 - 2003) (Mystic Production)
Pavel Bobek - Elpíčka (Supraphon)
Simply Red - Big Love (Greatest Hits Edition) (Warner Music)
Slade - When Slade Rocked The World 1971-1975 (Bertus)
Swans - White Light From The Mouth Of Infinity / Love Of Life (Deluxe Edition) (Mystic Production)
Them - Complete Them (1964-1967) (Sony Music)

NÁZORY
  • Ice Nine Kills (Susie, 06.12.2015 16:25) Reagovat

    Fanouškům metalcore rozhodně doporučuji album Every Trick in the Book od kapely Ice Nine Kills, vyšlo tento týden. Album je úžasně propracované, každá píseň je věnována určité (hororové) knize světové literatury. U některých songů mi běhal mráz po zádech - větší záruka kvality snad ani neexistuje! Jedno z nejlepších metalcorových alb letošního roku.

  • Coldplay (Dan Janek, 06.12.2015 16:32) Reagovat

    Jen drobnost - ten geometrický obrazec není Kytice, ale Květ života :)
    https://en.wikipedia.org/wiki/Flower_of_Life_(geometry)

  • Troye Silvano.... (Kajda, 06.12.2015 18:43) Reagovat

    To snad ne.

  • kromně (pipinka, 06.12.2015 20:00) Reagovat

    Richarda Kryžtofa ze Skupiny Krajčo milujy také pana Martina ze skupyny Coldplaj
    !!!!!!! :*

    • Re: kromně (john, 07.12.2015 19:47) Reagovat

      A čo pravopis? Píšeš ako hotentot.To je dôkaz,že si retard.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Video: Idles ve videoklipu k singlu "Grace" zdeepfejkovali Chrise Martina z Coldplay. S jeho svolením (25.02.2024 11:44)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu