Poolhall Richard s "Funkin' Out At The Great Divide" vyrazil do přírody

22.11.2015 08:51 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

"Is This The Blues I'm Singing?" byla deska, se kterou Richard Reagh vkročil do povědomí internetu. Následovala "I'm Younger Than That Now" a nastolené ticho přerušilo postupné budování nového jména - projektu Poolhall Richard. Pod touto hlavičkou už je téměř hotov debut "Song And Dance Man", který vyjde příští rok na jaře, přesněji na Record Store Day 2016 (vychází na sobotu 16. dubna), a produkoval jej Gustav Lindelöw (ten má za sebou spolupráci s Lykke Li, Chrissie Hynde, Davidem Lynchem a podílel se i na chodu Durango Recording).

Pilotním singlem se stala skladba "Funkin' Out At The Great Divide", která nezapře Richardův rukopis, slovní hříčky a svou náladou může evokovat třeba i The Beach Boys. Venku je již také video, které měl pod palcem Bob Blunden a na jeden záběr na fotoaparát bylo natočeno kdesi ve švédské přírodě. Výsledkem je velmi jednoduchý klip. Během střihu byly některé záběry zrychleny a postřehnout tak můžete určité vsuvky, které se dějí jakoby mimo hlavní dění, ale mají spojitosti (ty odhaluje i níže uvedené "making of").

Ve "Funkin' Out At The Great Divide" ubylo elektroniky, přesně jak ukazuje postupný vývoj tvorby Richarda Reagha. Je však otázkou, jak bude znít celé album pod hlavičkou Poolhall Richard. "Funkin' Out At The Great Divide" je však povedenou návnadou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY