Pražský výběr chystá novou desku "Er" a možná i poslední koncert

23.10.2015 19:26 - Milan Menčík | foto: Miroslav Tkadlec / musicserver.cz

Pražský výběr tak dlouho oznamoval chystání nového alba a koncertů, až donutil svého textaře Františka Ringo Čecha k oznámení v časopise Rock a Pop, že texty má dávno hotové, ale pokud se do roka Kocáb, Pavlíček a spol. nedohodnou na tvorbě nového materiálu, předá je někomu jinému.

Možná i to nakonec kapelu rozhoupalo k tiskové konferenci, která se uskutečnila ve středu 21. října. Na ní učinila formace hned několik zásadních prohlášení. Tím prvním je fakt, že v roce 2016 dojde k vydání alba "Er". Po vydání desek "Pražský výběr", "Výběr" a "Běr" následovala dvacetiletá pauza a nyní už se název zkrátil na pouhá dvě písmena. Žádné koncertní turné k němu následovat nebude.

Vystoupení bude pouze jediné, zato však mimořádné, obrovské a strhující. Uskuteční se v O2 areně 7. prosince 2016. "My si nijak neceníme té mediální finty, že někdo prohlásí svůj koncert za poslední. Ale v našem případě si myslím, že je to více než pravda. Zdravotní stav členů kapely není dobrý a máme své aktivity, takže na takhle velký koncert, jaký bude v O2 areně, to už nevidím," prohlásil zpěvák a klávesista Michael Kocáb. Ten naznačil I průběh vystoupení. "V první části koncertu zahrají symfonici, ve druhé posluchači uslyší náš klasický bigbít a ve třetí to všechno spojíme dohromady."

Těmi symfoniky měl Kocáb na mysli Český národní symfonický orchestr. Scénu dostal na starosti Martin Hruška, choreografii Yemi A.D. Vyjma současných i minulých členů kapely se z českých hostů objeví na pódiu také Iva Pazderková. Jména dirigenta orchestru a světoznámého anglického zpěváka, který též vystoupí, zatím zůstávají pod pokličkou.

Vstupenky v cenách od 490 Kč jsou již v prodeji v síti Ticketportal.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY