Koncem listopadu se po sedmi letech vrátí Enya

10.10.2015 12:11 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Pokud vám posledních sedm let chyběla irská zpěvačka Enya, můžete se již pomalinku těšit na listopad. Čtyřiapadesátiletá umělkyně totiž vydá nové album.

Enya - Dark Sky Island
© facebook interpreta
Deska se na trhu objeví 20. listopadu, dostala název "Dark Sky Island" a bude čítat jedenáct písní. Pokud si ale album pořídíte v deluxe verzi, můžete se těšit na tři bonusové skladby. Novinka bude k mání nejen digitálně a na CD, ale i na vinylu. Zajímavé je, že půjde o její první titul na černém nosiči od reedice bezejmenného debutu z roku 1992.

Na vzniku alba "Dark Sky Island", které dostalo svůj název podle první písně, jež byla pro novou desku napsána, se podíleli producent a zvukový inženýr Nicky Ryan a textařka Roma Ryan. S nimi Enya spolupracuje již velmi dlouho a dohromady tak všichni tvoří jakýsi tým. Společně probíhalo nejen natáčení, ale například i výběr pilotního singlu, kterým se nakonec stala skladba "Echoes In Rain". Tu zpěvačka společně se zveřejněním podrobností o osmé studiovce představila veřejnosti osmý říjnový den. K poslechu ji najdete pod článkem.

Nástupce alba "And Winter Came...", kterého Enya po světě prodala na tři milióny kusů, bude mít následující tracklist: The Humming, So I Could Find My Way, Even In The Shadows, The Forge Of The Angels, Echoes In Rain, I Could Never Say Goodbye, Dark Sky Island, Sancta Maria, Astra Et Luna, The Loxian Gates, Diamonds On The Water + deluxe bonus tracks: Solace, Pale Grass Blue, Remember Your Smile.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY